IRC-Galleria

Minde79^^

Minde79^^

RAKASTAA YSTÄVIÄ..

Blogimerkintä

« Uudempi -

kaenuu<3Sunnuntai 24.01.2010 23:27

En väetä ossoovani täösin kaennuulaesten peruskieltä kaennuun murretta,mutta on se niin mukavvoo ies yrittee.Toevottavasti joku kaennuún kieltä syvällisesti tunteva antaesi kielen hullollisia neovvoja ja osviittoja. Kaenuulaisilla on mukavia sutjauksia ja sananparsia,olisi hyvä jos joku alakasi panna niitä ylös ja tallenttoo,ennekuin tämä mukava kielikatovvaa,angloamerikkalaisen iäntämyksen tukahuttamana.Vastaelkoohan ja suapi sormittoo ja arssinoea näetä minunnii tavvoomisia.Tätä murrettahan on monen laesta eri puolilla kaennuuta,nuapuri heimothi on vaekuttannu ja nämä lopunajan värkit tv ja ratio meinovvaa sotkkee kerrassaan,puhttaan kaennuun kielen. Voesiko sitä pakasttoo ja säelyttöö jäläkipolvillekkin,miten esiäetit ja tuatot on kaenuunmurretta luasanneet.

Vastaa viestiin.2joko48 kirjoitti 16.5.2008 14:22 Ilmoita asiaton viesti.Nyt tarvittaessiin noppeita toemenpitteitä että oekkeen puhasta kaennuunkieltä opetettaeessiin ja tutkittaessiin,sillä kohta on myöhhäestä jos kaennuunkieli katovvaa kuin p-ru saharraan.Kaennuun kieli on ollu tärkkee ja tarppeellinen työkalu suhteijen hoijossa kotona ja nuapurissa,moni asia on syvällisesti arssinoetu ja hoijjettu murretta puhumalla.Moniko nuoremme ennee pysttyy kaennuun kieltä puhummaan ja vielä vähemmän kirijottammaan,vaekkeeta se on mihullehi.Pittäesi perustoo jonnehi kaennuun kielen tutkimus ja kehitys instituutti,tossssanhi!

Vastaa viestiin.3(Tuntematon) kirjoitti 28.5.2008 14:27 Ilmoita asiaton viesti.On se häppee jos puhua luasovvaa kaennuun murretta,keskkuuvessamme on monia jolla vielä on säelynnä puhuessa kaennuun murre,se on mukavan kuulosta ja jotennii rennon tuntosta.Murtteen puhuja vähät välittää kirijakielestä vuan sönkkejjää ommoo murrettaan,kaekki ei ennee osookkaan ja moni häpiää,ettei etes uskalla yritteekkään.Miten kaennuun kielelle käö,sen aeka näöttää.

Vastaa viestiin.4(Tuntematon) kirjoitti 28.5.2008 21:14 Ilmoita asiaton viesti.Äskön havahin käen, aijan seippäällä laolamssa,se kukku.Tullooko tästä mittään tolokkua,ei tiijä minkälaesta sekkoelua,onkohan tässäkkään mittään ällyä. Oesikkohan missään tutkijjoo joka tekisi tohtorin vätöksen kaennuun kielestä ja mitä se on vaekuttannu kaennuun kansan sielluun ja elämmään.

Vastaa viestiin.5(Tuntematon) kirjoitti 29.5.2008 15:57 Ilmoita asiaton viesti.Missä päen kaenuuta sanottaan päevöe,missä siten päevöö,onko sanonnoissa eroo eri puolilla kaennuuta,onko joku käsite aevan eri sanallahi,ottakkoohan ossoo oesi mukavahi lukkee,mitä toenen kaennulaenen arssinoe ja tunttoo.Häppeillä ei piä sillä kieli se on jolla joka päeväsiä asioeta toemitellaan,jokuhan tämän kielen on kehittänny,ei yksi, vuan moni,monella on omia sanoja ja sanontoja.Ilimaskoohan ihteenne,tämä on halappoa ja haoskoo,anna syömmen naorroo,ihan totta,kokkeile.

Vastaa viestiin.6(Tuntematon) kirjoitti 29.5.2008 16:05 Ilmoita asiaton viesti.Lähen tästä käömmään etelässä,siellä missä ne viissaat ja älyävät ihmiset assuu,moni kuitennii,on junan tiältä viemä,siellä karissoo kaennuun kieli ja ruvetaan puhummaan stadin langia,kieltä joka on seka sotku ruotsista,venäjästä ja mistä liekkään satamasta,hesan jiddisshiä.Mimun tulloo kyllä semmonen vimma että viikon jälekkeen tulloo kiire jo kottiin,tukka suorana.Tiällä on ne rennot ja lotvakkeet ihmiset,oekkeet kaenuulaeset,että koettakkohan pärijätä,pitäkkööhän kaennuun lippua korkkeella.

Vastaa viestiin.7(Tuntematon) kirjoitti 1.6.2008 13:57 Ilmoita asiaton viesti.Mitä kummaa mongerrusta tämä kainuulaisten kieli on,eihän siitä saa selvää lainkaan.Kirjoitettuna aivan kamalaa,kuka tälläista kehtaa kirjoitella.Varmaan suomen murteista,tyhmimmän kuuloista ja ei varmaan kaunista korvallekkaan.

Vastaa viestiin.8(Tuntematon) kirjoitti 1.6.2008 21:08 Ilmoita asiaton viesti.Kaennuun murre on jotensahin karua ja jäöhee,onhan kaennuu ollut nälässä ja kuriijuvessa kautta aekkain.Tältä pohjalta jos arssinoe,ei kielessä ole korulaosseita ja korukiharoeta,se on ollu arkikieli ja turhia kuvvaeluja ei oo
tarvinna kun näläkä kurnii suolessa ja tauvvit raeskovvaa.Kuka jakso teki raskasta työtä ja voe äetejä joelle joka vuosi pessue kasvo,tae aenaki melekkein.Elämä kaennuussa oli kurijuuven kokemista,mutta silti elämänuskoa löyttyi,siitä minäkki on tässä totisteena,ahkerruus,kovanonnen voettaa,näen viissaat sannoo.

Vastaa viestiin.9(Tuntematon) kirjoitti 2.6.2008 10:53 Ilmoita asiaton viesti.Kaukokaipuu kotiseudulle Kajaaniin iskee välittömästi, kun tunnistan murteen ihmisvilinässä, suuren kaupungin ruuhkassa.

Vastaa viestiin.10(Tuntematon) kirjoitti 2.6.2008 18:44 Ilmoita asiaton viesti.Oon tutkinna ommoo kaennuulaesta sukuani 1600-luvulle asti,kurijjuutta on ollu,lapset kuollu järesttään alle 2 vuotiaina,joka selevisi,eli vanahaksi. Sukuni on kuitennii tullu ilimeisesti savosta,tae karijalasta,tiijä sitten mistä sinne tulleet.Kaennuunkin on miehittänneet muualta tulleet,tiällähän on ollu se kaohee jiä kaosihi joka on tyhjentänny kerrassaan koko maakunnan,nyt meinovvaa valtiovalta järjesttöö sellaset olosuhteet,jotta kylät kuolloo ja ihmiset lähtöö työn perrään etellään.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.