IRC-Galleria

Miss_Lonely

Miss_Lonely

Alias IceQueen

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Blogimerkintä

« Uudempi - Vanhempi »
järkee
15.9.2006 17:14

tää puhuu
-Huono palkka
-Kurjat työajat: illat, viikonloput ja juhlapyhät satavarmasti töissä
-Asiakkaat osaa olla toisinaan erittäin tylyjä ja tietävät mukamas sinua paremmin miten työsi pitäisi hoitaa
-Sosiaalinen elämä onnistuu vain toisten saman alan ihmisten kanssa, koska olet töissä lauantai-iltaisin milloin ns. normaali-ihmiset pitävät illanistujaisia, tupareita, mitä tahansa bileitä. Sunnuntait menevät nukkuessa, koska lauantaina olet ollut palvelemassa bilehileitä aamunkoittoon asti, joten et ehdi silloinkaan toimistotyötä tekevien kavereittesi luo syömään / leffaan / lenkille / mitä ikinä haluaisitkaan tehdä. Pian huomaat ettei sinulla enää ole ns. normaalitöissä olevia kavereita, koska he turhautuvat työrytmiisi ja siihen ettet ikinä pääse mihinkään.
-vappu, uusivuosi - tottakai- mutta myös pääsiäinen, joulu. baari on auki koska niitä (vähäisiäkin) asiakkaita pitää palvella, ja hyvin todennäköisesti löydät itsesi työvuorosta. Turha haaveilla edes neljän päivän joululomasta. Selitäpä tämä vanhemmillesi jotka odottavat sinua kylään :)
-Työ on fyysisesti raskasta ainakin toisinaan. Nostelet painavia laatikoita jne, hajotat tärykalvosi kun tyhjennät viina- ja vinkkupullot keräyssäiliöön illan päätteeksi. Vähän väliä käteesi hajoaa tuoppi, johon on nopeiden kuuma-kylmä - vaihteluiden vuoksi kehittynyt jännite joka purkautuu lasin "räjähtämiseen". Siinä sitten nypit lasinsiruja kämmenestäsi ja yrität samalla palvella niitä asiakkaita. Olettaen ettet ole saanut kunnon haavoja jotka vaativat tikit, näitäkin aina välillä sattuu.
-Baaritarjoilijan työ on kaukana siitä, miltä se näyttää jossain O.C:ssa tms. Se ei ole rentoa ja coolia hengailua, josta livahdetaan frendien kanssa juoruilemaan syrjemmälle aina tilaisuuden tullen.
-Useissa baareissa (esim hotellit, ns. monitoimiravintolat) olet päivisin yksin vuorossa, jolloin et pääse käymään edes vessassa, puhumattakaan kunnon tauolla. Viinoja ja rahoja kun ei voi jättää vartioimatta siihen baariin, ja asiakasta on oltava valmis palvelemaan heti kun hän tiskille tulee.

Jotta harkitsehan vielä uudestaan. Jos välttämättä haluat alalle, niin mene staffin tai opteamin tms kautta plokkariksi, ole sisukas, raivaa tiesi baarityöhön sitä kautta ja tee sitä nyt nuorena muutama vuosi samalla, kun opiskelet itsellesi jonkin normaalin ammatin tai tutkinnon. Saat varmasti tarpeeksesi muutamassa vuodessa ja olet tyytyväinen, kun pääset normaaliin päivätyöhön.

terkuin baarimestarin vaimo, itsekin ravintola-alalla

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.