IRC-Galleria

Mordiggian

Mordiggian

- Refuse to bow down, refuse to learn.

Not Born to Rockista...Sunnuntai 16.12.2007 01:35

Ei saatana. Oikeasti, tällaisen paskanko takia sitä pitää tv-lupia maksaa, että saa pitää tuon perkeleen kuvalaatikon tuossa kirjahyllyn tv-tasolla? Kuka perkele on mennyt keksimään niinkin ratkiriemukkaan idean, että otetaan klassisen musiikin parissa häärääviä ihmisiä ja laitetaan heidät soittamaan rokkenrollia. Julkkisrokkarit heitä sitten ohjeistavat ja opastavat. Ei siinä, kaikki kunnia herroille Kotipelto, Hynynen ja Valpio, mutta en kyllä ymmärrä miksi moiseen lähtivät.

Mikä sitä rock n' rollia nyt sitten on? En todellakaan ehkä ole oikea ihminen tuohon kysymykseen vastaamaan, mutta ainakaan oman näkemykseni mukaan rock ei lähde stylistin tuolissa istumisesta. Siihen ei kuulu meikkaajaa joka tuhertaa sinulle kolme varttia silmämeikkia tai jotain homosti kikattavaa parturia joka värjäilee ja föönäilee hiuksiasi ties mitä paskaa niihin suihkutellen. Siihen ei myöskään kuulu stylistiä joka pukee sinut joihinkin merkkivalmisteisiin ja laittaa trendikkäästi hintahtavan huivin roikkumaan kaulaasi. Eikä miestä joka opastaa miten promokuvissa pitää seistä joko peukallo taskussa tai kaikki muuta paitsi peukalo taskussa.

Näkisin ennemmin asian niin, että rock on rehellisyyttä. Sitä että on oma itsensä juuri sellaisena kuin on. Se on jotain mikä tulee sisältä. Kukaan ulkopuolinen ei voi sinua pukea ja meikata rockiksi, ei vaikka kuinka yrittäisi ja vaikka kuinka uskottavat rokkikukot sinua opastaisivat. Semmoinen nyt ei vain yksinkertaisesti ole millään lailla tekemisissä aidon asenteen kanssa.

Muutenkin tätä maata tuntuisi vaivaavan joku hullu buumi, että kaiken pitää olla hieman kapinallista, hieman uhmakasta ja hieman vaarallista. Pitää olla vähän anarkisti ja rikollinen ollakseen trendikäs. Samaan aikaan samat ihmiset kuitenkin paasaavat meille kuinka tulee elää terveellisesti, olla polttamatta tupakkaa ja juomatta kaljaa koska se ei ole kaunista. Tunkekaa se kauneus perseeseenne. Sitä voi joko olla kaninruokaa vetävä terveysintoilija joka jumppaa katsoessaan Elixiriä telkkarista tai kaljaa ja makkaraa kiskova möhömaha joka istuu sohvalla Rainbow'n keikkatallennetta vahdaten. Molempia ei voi yksi ihminen olla. Mutta molemmat edellä mainituista (ja melko moni välimuotokin) voi olla "rock" niin halutessaan. Ei tosin minkään ulkoisen sanan opastamana tai muotitietoisten julkkisten totuutta orjallisesti seuraamalla.

Nyt tämä mukarokkari siirtyy lojumaan sohvalle vahtaamaan joko Sinkkuelämä tai Alias maratonia. Ihan siitä riippuen jaksaako laittaa DVD soittimen päälle. Yhtään kaljaa ei tullut juotua sitten perjantaina tai tänäänkään. Siitä varmaan johtuu paha tuuli ja tarve avautua. Noh, tulipa olo että pakko saada sanoa jotain. Tulipa sanottua. Ja jos ei ennemmin palailla niin jouluja.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.