IRC-Galleria

Morsan

Morsan

Fire walk with me

Uusimmat blogimerkinnät

LisääTiistai 20.11.2007 17:33

Isille

Onneksi olkoon, sinä olet saanut lapsen. Nyt sinulla on mahdollisuus tulla myös isäksi.

Sinun tarjoamasi hoiva ja huolenpito ovat lapsellesi yhtä tärkeitä kuin äidinkin. Sinulla on myös yhtäläinen oikeus tutustua lapseesi.

Nuorissa perheissä voi taloudellinen tilanne olla tiukka, mutta perhevapaauudistuksen myötä myös sinun päivärahojasi vapaiden ajalta on nostettu. Esimerkiksi kuukauden perhevapaalta saat korvauksen, joka on 75 prosenttia kuukausipalkastasi. Tätä kertymää noudatetaan 45 000 euron vuosituloon asti, jonka jälkeen kertymä on 32,5 prosenttia. Kun verotuskäytännöt otetaan huomioon, tulosi eivät juuri putoa. Jos lapsesi äiti on vielä saman verovuoden aikana töissä, niin perheesi kokonaistulot voivat jopa nousta ansiotulovähennyksen ansiosta.

Vapaiden pitämisen ajankohdan voit nyt valita aiempaa vapaammin. Jos pidät vähintään kaksi viikkoa vanhempainvapaata noin 6 kuukautta kestävän vanhempainvapaajakson lopussa, saat kaksi viikkoa ylimääräistä vapaata. Tällöin äidin vanhempainrahakausi päättyy 2 viikkoa aiemmin ja nämä vapaat siirretään isälle. Tämän isäkuukaudeksi kutsutun neljän viikon jakson voit myös siirtää myöhemmäksi ja pitää sen 180 kalenteripäivän eli noin kuuden kuukauden sisällä siitä, kun vanhempainvapaa on päättynyt.

Perhevapaauudistuksen myötä myös vapaiden pitämisen ajankohdista sopiminen on työpaikallasikin joustavampaa. Myös työnantajallesi vapaiden ajalta maksettavat korvaukset ja kompensaatiot ovat nousseet. Pitämällä perhevapaata, voit vaikuttaa työpaikkasi asenneilmastoon. Isyyttä ja äitiyttä yhtä lailla arvostava työelämä on aidosti tasa-arvoinen.

Laske omat ja oman perheesi tuet Kelan sivuilla.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.

Yksityisyys