IRC-Galleria

Morsan

Morsan

Fire walk with me

Uusimmat blogimerkinnät

NärästysPerjantai 31.07.2009 12:07

Voe elämä tätä närästystä ja ihan koko ajan...taas on iso pakkaus rennietä lähes tyhjä...

Toiset vastustaa tupakkaa, minä viinaaKeskiviikko 29.07.2009 11:15

1. Alkoholinkäyttöä katsotaan lasten silmin

Miltä aikuisten juominen näyttää metrin korkeudelta? Aikuiset eivät aina tule ajatelleeksi, miltä heidän juomisensa näyttää – ja ennen kaikkea miltä se lapsesta tuntuu. Monet lapset ja nuoret, joiden vanhemmat ovat omasta mielestään kohtuukäyttäjiä, kokevat aikuisten alkoholinkäytön jopa pelottavaksi. Alkoholi muuttaa aikuisen käyttäytymistä, ja se hämmentää lasta.
2. Katse kohdistuu jokaiseen aikuiseen

Lapset ja nuoret oppivat alkoholin käytön mallin omasta elinympäristöstään. Jokainen lapsen seurassa alkoholia käyttävä aikuinen – äiti, isä, täti tai vieras – antaa omalla käyttäytymisellään aina mallin lapselle. Siksi jokaisen aikuisen pitäisi pohtia, miten juuri hän käyttää alkoholia lasten seurassa.

Vaikka kohtuullinen alkoholin käyttö ei aikuisen mielestä aiheuttaisi mitään haittaa, asia ei lapsen silmin katsottuna aina ole näin. Aikuisen mielestä harmiton hauskanpito voi lapsen näkökulmasta olla hämmentävä, nolostuttava tai jopa pelottava kokemus. Siksi jokaisen aikuisen onkin hyvä pysähtyä pohtimaan, miltä alkoholin käyttö juhlissa, aterioilla tai vaikkapa jokapäiväisenä pikku lasillisena vaikuttaa lapsen silmin katsottuna.

Plättyjä ja mansikkahilloaMaanantai 27.07.2009 14:40

Mantuskiini heräsi vasta klo.10 ja toivoi aamupalaksi plättyjä....Noh mamma sit paistamaan ja nyt on masu täys plättyjä, nam. Meidän neiti on niin ronkeli joten pakko saada sitä mitä tilaa...

SerenaSunnuntai 26.07.2009 23:56

Ja kivaa oli taas...suosittelen paikkaa lämpimästi

JustTiistai 07.07.2009 04:03

Vatta viel kaiken lisäks sekaisin tänä yönä....koska mie oikein saan nukkua? hirvee olo

Voe elämäLauantai 27.06.2009 03:05

Kivat pippalot...ja meil on viel yksi 5v ja kohta yksi vauva ja tota himputin plinkplotkotusta pitäisi muka kuunneella läpi yön?Voisi kyllä tenavilla järki juosta...

Työniloa ukolle :)Lauantai 30.05.2009 01:38

Sua vain, yli kaiken mä rakastan
Sinä taivaani päällä maan
Minä maiset murheeni unohdan
sinisilmiis kun katsoa saan
Minä maiset murheeni unohdan
sinisilmiis kun katsoa saan.

Yli riemuni oot mitä toivoisin
sä kun istut mun rinnallain
Olet kaikkeni, aarteeni, kallehin
Olet onneni unelmain.

Oi, sallithan, että mä suutelen
sinisilmiäs, armahain
Ja jos kauas sun luotasi joutunen
kuvas seuraa mun matkaain
Ja jos kauas sun luotasi joutunen
kuvas seuraa mun matkaain.

Yli riemuni oot mitä toivoisin
sä kun istut mun rinnallain
Olet kaikkeni, aarteeni, kallehin
Olet onneni, unelmain."

Kiitos GefilusTorstai 21.05.2009 11:05

GEFILUS-MAITO AUTTAA PITÄMÄÄN LASTEN HAMPAAT TERVEINÄ

Lactobacillus GG-bakteeria sisältävä Gefilus-maito saattaa säännöllisesti käytettynä ehkäistä lasten infektiotauteja ja pitää hampaat terveinä. Tämä käy ilmi tuoreesta suomalaistutkimuksesta, jossa selvitettiin Lactobacillus GG -bakteerin vaikutuksia päiväkotilasten infektiotautien esiintymiseen. Tutkimukseen osallistui lähes 600 lasta 18 helsinkiläisessä päiväkodissa. Puolet heistä nautti seitsemän kuukauden ajan päiväkotipäivinä keskimäärin 2,6 desilitraa päivässä Gefilus-maitoa ja puolet tavallista ykkösmaitoa.

Tutkimus osoitti, että Gefilus-maidosta oli selvästi etua infektiotautien ehkäisyssä. Gefilus-maitoryhmässä sairauspoissaoloja oli 11 prosenttia, lääkärin diagnosoimia hengitystieinfektiota 17 prosenttia ja kyseisiin infektioihin määrättyjä antibioottikuureja 19 prosenttia vähemmän kuin tavallista maitoa juoneiden lasten ryhmässä. Myös suun ja hampaiden kunto oli näillä lapsilla selvästi parempi. Hampaiden reikiintymisriski aleni kuusi prosenttia Gefilus-maitoa juoneilla lapsilla, kun se vertailuryhmän lapsilla jonkin verran lisääntyi. Karieksen on useissa tutkimuksissa todettu lisääntyvän iän myötä.

- Reikiintymisriski aleni tilastollisesti merkitsevästi kaikissa ikäryhmissä, mutta erityisen selvästi vaikutus näkyi kolme- ja nelivuotiailla lapsilla, kertoo erikoishammaslääkäri Leena Näse, joka on selvittänyt tutkimushankkeessa Gefilus-maidon vaikutusta lasten suun terveyteen.

Päiväkotiympäristössä lapset altistuvat herkästi infektioille, erityisesti hengitystieinfektioille, joista tavallisimpia ovat lasten korvatulehdukset. Näsen tutkimuksessa haluttiin selvittää, ettei kyseistä bakteeria sisältävä Gefilus-maito, jolla näytti olevan selvästi edullinen vaikutus lasten infektiotautien ehkäisyssä, aiheuta mitään riskejä lasten suun terveydelle ja hampaiden kunnolle.

- Nyt voimme sanoa, että Gefilus-maito on turvallinen myös lasten hampaille. Tämä on minusta tärkeää, kun ajatellaan, että kysymys on normaalien terveitten lasten perusruoasta, sanoo aiheesta Helsingin yliopistossa väitöskirjaa valmisteleva Näse.

Maito suojaa hampaita

Maito sisältää runsaasti kalsiumia, joka vahvistaa luustoa ja myös hampaita. Maidon koostumus on lähellä syljen koostumusta ja sen tiedetään jo sinällään suojaavan hampaita reikiintymistä vastaan. Elävä Lactobacillus GG-bakteeri (LGG), joka on eristetty terveen ihmisen suoliston bakteerifloorasta, maitoon lisättynä näyttää siis tutkimuksen perusteella vahvistavan suojavaikutusta.

- Gefilus-maidossa LGG-bakteerin vaikutus perustuu muun muassa siihen, että se vähentää haitallisten steptokokki-bakteerien määrää syljessä ja ehkäisee siten hammaskarieksen muodostumista, Näse selvittää. Hän kertoo, että LGG-bakteeri saattaa vaikuttaa suoliston ja myös suun limakalvon läpäisevyyteen ja sitä kautta lisätä immuniteettiä haitallisia bakteereja vastaan.
Päiväkotilasten hampaiden kuntoa kartoittavassa tutkimuksessa lasten hampaat tutkittiin sekä koejakson alussa että lopussa. Lisäksi koejakson aikana seurattiin hampaitten reikiintymistä aiheuttavien Streptococcus mutans -ryhmän bakteerien määrää. Reikiintymisriski laskettiin tilastollisesti mutans-streptokokkien määrässä ja hampaiden reikiintymisessä tapahtuneiden muutosten perusteella.

Helsingin yliopiston, Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen ja Valio Oyj:n yhteistyössä toteuttama tutkimus on ensimmäinen, jossa on selvitetty kyseisen maitohappobakteerin vaikutuksia hammaskarieksen esiintymiseen. Näse kertoo, että vuoden 2001 lopulla arvostetussa hammaslääketieteen lehdessä Caries Research'ssä julkaistu tutkimus on herättänyt jo nyt huomiota kansainvälisissä alan konferensseissa.

MansikkahattuMaanantai 27.04.2009 01:15

Haluaisin ohjeen tämän virkkaukseen...mut ei taida löytyä

http://www.aijaa.com/img/b/00704/3440833.jpg

KiitosLauantai 04.04.2009 02:16

Uudet naapurit ja kivat pirskeet...mul menee hermot...Hei haloo meil on lapsi