IRC-Galleria

taas leipurin reseptejä ;DDDPerjantai 18.04.2008 05:55

Perus 69 kermavaahdolla kahdelle hengelle :D

Aineet
1 muna
1 piirakka tai lörtsy
1 pullo valmista kermavaahtoa
mausteita mieltymysten mukaan

Valmistus

1. Varmista tarvikkeiden tuoreus ja puhtaus. Munat ja piirakka huuhdellaan kädenlämpöisellä vedellä. Jos munat ovat kovin juustoiset tai piirakasta tuntuu voimakas sillin tuoksu, kannattaa pesuun käyttää saippuaa ja juuresharjaa.
2. Vatkaa muna kovaksi.
3. Vaivaa piirakkaa kevyesti, kunnes se avautuu ja kostuu hieman.
4. Koristele muna ja piirakka kermavaahdolla.
5. Aseta herkut tarjolle helposti saataville, lähelle ruokailukumppanin suuta.

Kermavaahdon voi korvata kinuskikastikkeella, jäätelöllä tai hillolla tai lisukkeen voi jättää kokonaan pois.

Aterian kulku

Kuusysin nauttimiseen kannattaa varata aikaa ja rauhallinen paikka, jotta ateriointiin ei tule ikäviä keskeytyksiä. Aperitiiviksi voi nauttia esimerkiksi punaviiniä tai likööriä ja suklaata. Hyvänä ruokahalun herättäjänä toimii myös kuusysin valmistelu yhdessä. Ateria asetellaan tarjolle mahdollisimman helposti nautittavaksi. Ateriointi aloitetaan maistamalla kevyesti tarjolla olevia herkkuja reunoilta. Hitaasti siirrytään kohti annoksen keskustaa. Välillä voi lisätä mausteita. Ruokahalun yltyessä nainen yleensä imaisee munaa reilusti suuhunsa, samalla kun mies upottaa kasvonsa piirakkaan. Rohkeat kulinaristit voivat välillä maistaa rusinaa. Monille rusinan aromi on kuitenkin liian pikantti. Jos kuusysiä nautitaan alkupalana, varsinaiseen pääruokaan siirrytään toisen ruokailijan aloitteesta, molempien suostumuksella. Jos on tarkoitus nauttia kuusysiä mahan täydeltä, jatketaan ruokailua kunnes molemmat osapuolet ovat saaneet kyllikseen.

Keskustelua kuusysiä nauttiessa kannattaa välttää. Samoin liiallinen kiirehtiminen ja munien tai piirakan pureskelu voivat pilata tunnelman. Tarkoitus on nauttia herkut imeskelemällä tai nuolemalla.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.