IRC-Galleria

Nemain

Nemain

I'll slap you so fucking hard it will feel like you kissed a freight train
Vitutus on alatyylinen, erittäin laajalti levinnyt puhekielen sana, joka viittaa syvän harmituksen alaiseen mielentilaan. Vitutuksen alaisena olevaa ihmistä vituttaa.

...

Vitutuksen tuntomerkit
Vittuuntuneen ihmisen tunnistaa epätoivoisesta katseesta ja haluttomuudesta tehdä mitään mielekästä. Vitutusta on vaikea peittää, joten se tulee kyllä esille selvästi näkyvän yleisen turhautumisen ja ärtymyksen muodossa. Myös ihmisen puheesta voi päätellä vitutuksen. Esimerkiksi lause "Vittu ku vituttaa niin jumalattoman vitusti" kertoo asian suoraan.

Vitutuksen syitä on kaiketi niin paljon kuin ihmisiäkin. Usein harmaa arkikin tarjoaa niin paljon erilaisia harmituksen aiheita, että ihmiset vittuuntuvat pahanpäiväisesti jo pelkästään niihin. Samoin laajemmat ongelmat ja yhteiskunnalliset ilmiöt vituttavat ihmisiä usein. Tyypillisiä vitutuksen aiheuttajia ovat erilaiset ihmisryhmät, yksittäiset henkilöt, arkielämässä käytettävät laitteet tai arkielämän periaatteessa helpot mutta käytännössä vaikeat rutiinit. Hyvin pitkän aikavälin vitutusta voi aiheuttaa esimerkiksi koulunkäynti, eurytmia tai päivittäinen työnteko.

== Lääke vitutukseen Vedä käteen
Monien ihmisten mielestä vitutukseen auttaa kunnon perskännit. Toisaalta vitutus voi yllättää milloin vain, eikä ole mahdollista aina vetää kännejä. Lisäksi runsas alkoholin käyttö voi helposti johtaa elämäntilanteeseen, jossa henkilö on entistä alttiimpi vitutukselle. Varsinkin pitkäaikaisemmasta vitutuksesta on vaikea päästä eroon. Samoin, jos vitutuksen aiheuttaja ei poistu, myös vitutus uusiutuu helposti. Monet ihmiset ovat tulleet siihen tulokseen, että vitutuksen kanssa pitäisi oppia elämään. Jotkut ovat yrittäneet nähdä asiassa positiivisia puolia ja sanoa, että vitutus on luova tila.

Ns. taustavitutus on yleistä varsinkin liikealan alipalkatuilla työntekijöillä ja heidän protestinsa asiaintilaan purkautuukin usein sekä kyynisyytenä että sarkasmina. Eräänä vitutuksen muotona mainittakoon myös nk. perusvitutus, jonka kanssa yleensä opitaan elämään, mutta joka ei missään tapauksessa ole luova tila. Perusvitutus on hyvin yleistä tämän päivän hektisessä ja jatkuvasti muuttuvassa työelämässä.

http://hiki.pedia.ws/wiki/Vitutus

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.