IRC-Galleria

Netari

Netari

Meidän kanssa voi jutella kahdestaan Netari-chatissa tiistaista torstaihin klo 18-21. :)

Selaa blogimerkintöjä

Yksi kaveri, kiitosPerjantai 30.10.2015 15:20

”Kuka sinä olet? Pikku Prinssi kysyi. Olet hyvin sievä… - Minä olen kettu, sanoi kettu - Tule leikkimään kanssani, Pikku Prinssi ehdotti. Olen niin surullinen… - En voi leikkiä kanssasi, sillä minua ei ole kesytetty. ”

Lähtökohtaisesti ystävän voi löytää mistä ja milloin vaan ja kuka tahansa voi olla tuleva kaveri. Tärkeää on lähteä liikkeelle – ulos kodista ihmisten pariin. Kukaan ei tule kotisohvalta hakemaan itselleen ystävää ja vetäytyessäsi yksinäisyyteen muut saattavat luulla, että haluat olla yksin tai että heidän seuransa ei kiinnosta sinua. Siksi he jättävät sinut rauhaan. Siksi saatat jopa luulla, että kukaan ei halua jutella sinulle.

Miten sitten kannattaa toimia, jotta saisi kaverin – edes sen yhden?
Ole kiinnostunut muista ihmisistä, tervehdi, katso silmiin ja hymyile. Satunnaisia tuttavia voi helposti lähestyä pyytämällä apua tai kysymällä neuvoja. Älä lannistu, ensimmäinen vastaantulija ei välttämättä ole se tuleva ystäväsi, mutta sinnikäs yritys palkitaan. Kun kohtaat uusia ihmisiä tai vanhoja tuttavia, ole oma itsesi. Aloita keskustelu yhteisistä asioista ja kiinnostuksen kohteista, kysy toiselta hänen kuulumisiaan ja ajatuksiaan. Yleensä ihmiset tykkäävät puhua omista asioistaan ja siitä, että joku on kiinnostunut heistä. Keskustelun lopuksi voit sanoa, että oli mukavaa jutella ja ehdottaa, että voisitte nähdä uudelleen – pyydä häntä esimerkiksi mukaan tapahtumaan, johon olet itse ajatellut mennä. Ihmiset saattavat olla hyvin kiireisiä, moni kuitenkin pitää siitä, että juuri hänet halutaan tavata.

Olet saattanut aiemmin kokenut pettymyksiä ihmissuhteissa ja pelkäät saman käyvän uudelleen. Muista kuitenkin, että kaikki ihmiset eivät ole pettureita ja huonoja kavereita. Älä anna peloillesi liikaa valtaa, vaan anna uusille ihmisille tilaisuus todistaa pelkosi vääriksi. Anna mahdollisuus kaikenlaisten ihmisten ystävyydelle, erilaisilta ihmisiltä opit uusia asioita ja saatat yllättyä. Tärkeää on, että hyväksyt itsesi sellaisena kuin olet ja muistat, että sinussa ei ole mitään vikaa.

”Mutta hetken mietittyään hän lisäsi: - Mitä tarkoittaa "kesytetty"? Kesytetty on sama kuin "solmia siteitä".. - Solmia siteitä? - Aivan niin, sanoi kettu. Nyt sinä et ole minulle vielä muuta kuin aivan samanlainen pieni poika kuin satatuhatta muuta pikkupoikaa.. Enkä minä tarvitse sinua. Sen enempää kuin sinäkään tarvitset minua. Minä en ole sinulle kuin kettu, samanlainen kuin satatuhatta muuta. Mutta jos sinä kesytät minut, niin me tarvitsemme toinen toisiamme. Sinusta tulee minulle ainoa maailmassa. Ja minusta tulee sinulle ainoa maailmassa… ”

Tämä valitsemani ote kirjasta Pikkuprinssi on itselleni hyvin rakas ja se kuvastaa mielestäni ystävyyttä ja sen syntyä hyvin.
<3:lla OnervankukkaYksi kaveri, kiitosMaanantai 02.11.2015 17:53, 346 vastaajaa

Mistä saisi kaverin – edes sen yhden? Jaa oma tarinasi somessa #sainkaverin.
Onko sulla kavereita?
Mistä olet saanut kavereita?
  • Voit valita 7 vastausta.
Kavereissa arvostan
  • Voit valita 3 vastausta.
Kun tapaan uuden ihmisen, yritän
  • Voit valita 3 vastausta.
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.