IRC-Galleria

Netari

Netari

Meidän kanssa voi jutella kahdestaan Netari-chatissa tiistaista torstaihin klo 18-21. :)

Selaa blogimerkintöjä

Selvät sävelet? Ajatuksia musiikistaPerjantai 04.12.2015 11:39

Mitä yhteistä on festareitten päälavalla raivokkaasti tiluttavalla kitaristilla ja eläkeläistansseihin suunnistavalla mummolla? Ainakin yksi asia - kumpikin pitää musiikista!

Musiikki herättää tunteita ja tunnelmia. Mitä olisi elokuvan dramaattinen huippukohta ilman siihen sopivaa musiikkia? Jos kuulemme pitkästä aikaa johonkin tärkeään tapahtumaan liittyvän kappaleen, palautuvat kaikki siihen liittyvät muistot heti elävinä mieleen.

Musiikin tekemisen ja kuluttamisen tavat ovat muuttuneet valtavasti viime vuosikymmeninä, mutta onko myös suhteemme musiikkiin sen myötä muuttunut? Uudet kappaleet eivät ehkä säily listojen kärjessä enää niin pitkään kuin aikaisemmin, mutta silti monet ovat valmiita harjoittelemaan sitkeästi vuosikaudet oppiakseen hallitsemaan jonkin soittimen.

Netti on muuttanut musiikkia ja varsinkin sen jakelua paljon. Suositut suoratoistopalvelut valtaavat vauhdilla alaa levymyynniltä ja tunnetutkin orkesterit joutuvat sen vuoksi tekemään enemmän kiertueita. Kiertueiden ja keikkailun merkitys korostuu myös sen takia, että kasvava osa tuloista saadaan nykyisin levyjen sijasta fanituotteita myymällä.

Vähenevä levymyynti syö artistien tuloja, mutta menestyjiäkin on. Nykyään voi helposti julkaista omaa materiaaliaan netissä ja jotkut ovat saaneet muusikon uransa hyvään alkuun YouTuben avulla. Toiset artistit ovat päässeet laajempan tietoisuuteen laittamalla kappaleitaan ilmaiseksi jakoon netissä.

Alussa mainittua kitaristia ja tansseissa käyvää mummoa yhdistää rakkaus musiikkiin mutta toisaalta erottaa se, että kitaristi haluaisi ansaita elantonsa musiikilla kun taas mummolle se on rakas harrastus. Musiikin kuluttamisen tapojen muuttuessa joudummekin miettimään mikä on musiikin tekemisen tulevaisuus elinkeinona?

Tyhjentävää vastausta siihen ei ehkä vielä ole. Varmaa on kuitenkin se, ettei musiikki tule katoamaan ihmisten elämästä mihinkään vaan tulee säilymään osana sitä samalla tavalla kuin aina ennenkin.
@-celeb-

Alice Cooper @Tuska2015


Miten sinä kulutat musiikkia?Perjantai 04.12.2015 11:36, 154 vastaajaa

Ovatko levyt liian kalliita?
Kuunteletko musiikkia netistä vai ostatko mieluummin äänitteitä?
Ostatko mieluummin kokonaisen albumin vai sillä olevan yhden hittibiisin?
Ostatko fanituotteita?
Käytkö konserteissa?
Maksatko musiikista mieluummin suoraan muusikolle kuin levy-yhtiölle?
Oletko ladannut musiikkia laittomasti?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.