IRC-Galleria

Netari

Netari

Meidän kanssa voi jutella kahdestaan Netari-chatissa tiistaista torstaihin klo 18-21. :)

Selaa blogimerkintöjä

Se ei oo sun syy!Perjantai 18.11.2016 15:48

Kysyimme nuorilta GameXpossa heidän kokemuksia yhdenvertaisuudesta peleissä. Kyselyyn vastasi 138 nuorta, joista 53 % oli joko havainnut kiusaamista, häirintää, syrjintää tai kokenut sitä itse. Valitettavaa on, että monet lapset ja nuoret kokevat kiusaamista ja häirintää netissä, mutta eivät uskalla, halua tai tiedä miten kertoa siitä aikuiselle.

20.11. vietetään lapsen oikeuksien päivää. Ihmisoikeudet kuuluvat jokaiselle iästä riippumatta. YK:n lapsenoikeuksien sopimus on tehty turvaamaan alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten erityisiä tarpeita ja etuja. Jokaisella lapsella on oikeus elää rauhassa kiusaamiselta, häirinnältä ja syrjinnältä.

Jos olet kokenut seksuaalista häirintää netissä – muista, että vastuu on aina aikuisella. "Olet niin kaunis. Lähetä mulle sun kuvia. Näytä sun rinnat, upea tyttö!" "Sä kerjäsit tätä. Kukaan ei saa tietää. Jos kerrot jollekin, lähetän kuvan kaikille." Jos saat tällaisia viestejä, muista, että ne ei ole koskaan sinun syytäsi. Et ole vastuussa aikuisen käytöksestä: vastuu on aina hänellä vaikka olisit suostunut alussa juttelemaan seksistä tai jakanut kuviasi ja videoitasi.
Jos aikuinen lähettää sinulle epämiellyttäviä ja inhottavia seksuaalissävytteisiä viestejä tai ehdotuksia, kerro niistä luotettavalle aikuiselle! #uskallakertoa

Apua on saatavilla netissä:

http://www.helpsome.fi

Pelastakaa Lasten, Rikosuhripäivystyksen ja Nettipoliisien yhteinen palvelu, johon voit jättää viestin tai chatata suoraan aikuisen kanssa. Chat on auki su-to 18-21. Lataa appi tai juttele suoraan selaimesta löytyvän chatin kautta.

http://www.nuortennetti.fi

MLL:n Lasten ja nuorten chatissa voit jutella luottamuksellisesti ja nimettömästi vapaaehtoisen päivystäjän kanssa. Chat on auki ma-ke klo 17-20.

@nekkumato

#uskallakertoa


Uskallatko kertoa?Perjantai 18.11.2016 15:50, 122 vastaajaa

Netissä voi kiintyä ja alkaa luottaa toiseen nopeammin kuin sen ulkopuolella, koska verkossa on helpompi puhua henkilökohtaisista asioista. Koska netti tarjoaa mahdollisuuden nimettömyyteen, se voi saada jotkut aikuiset käyttäytymään sopimattomasti. #uskallakertoa Käy kurkkaamassa aiheeseen liittyvä blogiteksti: https://irc-galleria.net/user/Netari/blog/55888108-se-ei-o...
Oletko kohdannut seksuaalista häirintää netissä?
Oletko nähnyt muiden esim. kavereiden joutuneen seksuaalisen häirinnän kohteeksi?
Kerroitko asiasta turvalliselle aikuiselle?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.