IRC-Galleria

Netari

Netari

Meidän kanssa voi jutella kahdestaan Netari-chatissa tiistaista torstaihin klo 18-21. :)

Selaa blogimerkintöjä

Mitäs sinä näet kun katsot ulos ikkunasta? Todennäköisesti palan Suomalaista luontoa – kaipa se naapurikerrostalon seinäkin voidaan laskea osaksi sitä. Meillähän on onni asua maassa, jossa luontoa on vielä jätetty rehottamaan myös asutuksen keskelle. Lisäksi asumme maassa, joka on yksi harvimmin asuttuja ja vaikkakin eteläinen Suomi on tiheähkösti asuttu, löydät helposti metsän, viheralueen tai vesistön alle tunnin pyöräilymatkan takaa.
Mitäs iloa siitä sitten on? Kaikenlaiset ällöttävät örkithän kansoittavat korpea. Kun metsään syystä tai toisesta menet, vähintään eksyt tai loukkaat itsesi ja villipedot tulevat ja aterioivat sinun nääntyvällä maallisella tomumajallasi. Tai sitten ei! Helpoimmillaan voit mennä siihen lähimetsän tai –vesistön laitamille ja hetken aikaa kuunnella ja haistella maailmaa ja pikkuhiljaa voit hivuttautua syvemmälle luonnon saloihin.
Kaikki tämä säilyy meillä kuitenkin vain niin kauan kuin me osaamme sitä arvostaa. Jos emme osaa sitä arvostaa on sen takaisintuominen huomattavasti vaikeampaa kuin sen tuhoaminen. Ihminen on kyennyt alistamaan monia osia luonnosta palvelemaan itseään, mutta villeillekin osille pitää olla sijansa. Me emme voi vaatia karhuja leimaamaan kellokorttejaan kun menevät talviunille tai odottaa susilaumoilta kulkemista aikataulun mukaisesti, puhumattakaan ahvenen pomppimisesta ämpäriin niin halutessamme. (Mikä olisi muuten älyttömän siisti homma!)
Luonnollisesti toivotan sinulle luonnottoman mukavaa syksyn jatkoa!
-Netard
Huomaa kuvasta, että maapallolla asuttaisi lähes yhtä tihheästi jos kansoittaisimme kaikki merialueetkin. :D
Kuvan lähteenä wikipedia: https://simple.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_population_density

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.