IRC-Galleria

Netari

Netari

Meidän kanssa voi jutella kahdestaan Netari-chatissa tiistaista torstaihin klo 18-21. :)

Selaa blogimerkintöjä

Rasisminvastainen viikkoMaanantai 25.03.2013 12:13

YK:n rasisminvastaista viikkoa vietettiin viikolla 12. Viikko muistuttaa meitä kaikkia siitä, että myös jokaisella lapsella ja nuorella on oikeus turvalliseen arkeen ja elämään. Yhdenkään lapsen ei pidä joutua rasistisen nimittelyn, väkivallan tai minkäänlaisen uhan kohteeksi. YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen (LOS) tavoitteena on muun muassa taata lapselle oikeus syrjinnästä vapaaseen elämään. Sopimus haluaa taata kaikille lapsille, heidän taustastaan huolimatta, yhdenvertaiset mahdollisuudet ja oikeudet.

”Mitä se rasismi sitten oikein tarkoittaa?” Lyhyesti voi sanoa rasismin olevan ihmisen tai ihmisryhmän asettamista muita alempiarvoiseen asemaan esimerkiksi ihonvärin, kulttuurin tai uskonnon vuoksi. Rasismi on Suomessa jokapäiväistä ja sitä ylläpidetään monin eri tavoin. Se saattaa olla räikeää ja selkeää, kuten kiusaamista tai väkivallantekoja, mutta usein myös arkisia tekoja, joita sitä kokeneiden nuorten mielestä saa kuulla ja kokea kyllästymiseen asti: loukkaavia vitsejä, haukkumisia, tai ryhmästä pois sulkemisia.

Välillä tuntuu siltä, että julkisessa keskustelussa keskitytään liikaa siihen, mikä ei ole rasismia, kuin tunnistamaan rasismin ilmenemistä. Rasismia kokevat myös täällä syntyneet ja kasvaneet lapset ja nuoret. Arjessa heidän suomalaisuuttaan ja tänne kuulumista kyseenalaistetaan jatkuvasti. ”On hämmentävää kun joku käskee mun painua takas sinne mistä tulinkin, vaikka oon aina asunu suomessa..”

Rasismi on vakava ongelma, mutta vaikeneminen asian edessä on huonoin tapa toimia: rasismin eri muotoihin tulee aina puuttua.

Mistä sinä haaveilet?Perjantai 15.03.2013 18:56

Unelmatyö näyttelijänä, uusi kevättakki, matka New Yorkiin, oma kämppä, lottovoitto?

Jokaisella meistä on isoja ja pieniä haaveita ja unelmia. Kaikkia niitä ei ole edes tarkoitettu toteutuviksi, vaan niiden tehtävänä on olla ihania hattaraisia pilvilinnoja, joihin paeta harmaata arkea ja loskaista kevättalvea.

Haaveiden joukossa on myös iso kasa sellaisia, joita kohti kuljemme, hitaasti mutta varmasti. Mistä sinä haaveilet tai unelmoit? Jos saisit valita kolme haavettasi toteutuviksi, mitkä ne olisivat? Entä onko sinulla unelmia, joiden et halua toteutuvan?

Tervetuloa juttelemaan viikon aiheesta ja aiheen vierestä perjantaina 15.3. klo 19-22 Netari-chattiin. Mukana haaveilemassa ovat netarityöntekijöistä @poro-erottelija, @MethiSophia, @Myntsy ja @Netard. Vastaa myös kyselyymme!

Mistä sinä haaveilet?Perjantai 15.03.2013 18:52, 211 vastaajaa

Jokaisella meistä on isoja ja pieniä haaveita ja unelmia. Mistä sinä haaveilet?
Mistä sinä haaveilet?
  • Voit valita 20 vastausta.
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Huomaa kiusaaminen!Tiistai 27.11.2012 14:44

Väkivallatonta viikkoa vietetään tänä vuonna 26.11.-2.12.2012. Viikon tarkoituksena on tukea väkivallattomuutta ja edistää väkivallattomien ratkaisujen löytämistä esimerkiksi omassa lähiympäristössä.

Väkivalta ei ole aina vain lyömistä tai potkimista, vaan se voi olla myös henkistä, kuten haukkumista, porukasta ulkopuolelle jättämistä tai juorujen levittämistä. Erimuotoista kiusaamista esiintyy paljon sekä koulussa että vapaa-ajalla.

Kiusaaminen on vakava asia, ja siksi siitä kannattaa kertoa aikuiselle jos sinua itseäsi kiusataan tai jos tiedät jotakuta muuta kiusattavan vaikkapa koulussasi. Voit myös pohtia, millä muilla tavoin voit itse auttaa kiusattua. Voisitko esimerkiksi tutustua häneen paremmin? Miten voisit osoittaa, että et hyväksy kiusaamista? Kuinka pystyisit parhaiten tukemaan kiusattua?

Kiusaaminen on aina väärin, eikä siihen ole koskaan hyvää syytä. Jokaisella on oikeus elää ilman kiusaamista, joten puhu siitä rohkeasti tutun aikuisen kanssa.
Vietämme parhaillaan lapsen oikeuksien viikkoa. Lapsen oikeuksien päivä oli tiistaina 20.11. YK:n lapsen oikeuksien sopimus koskettaa kaikkia alle 18-vuotiaita lapsia. Sopimukseen kuuluu neljä yleistä periaatetta; syrjimättömyys, lapsen edun huomioiminen, oikeus elämään ja kehittymiseen ja lapsen näkemysten kunnioittaminen.

Lapsen oikeuksien toteutumista voi pohtia esimerkiksi miettimällä miten lapset ja nuoret huomioidaan omassa kotikunnassa. Lapsiystävällisessä kunnassa kaikki lapset ja nuoret ovat yhdenvertaisia ja tasa-arvoisia kunnan asukkaita. Se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että

•lasten ja nuorten mielipiteitä kuunnellaan kun päätöksiä tehdään
•lapset ja nuoret otetaan mukaan päätöksentekoon (esimerkiksi pyytämällä nuorisovaltuuston edustajia kokouksiin)
•lapset ja nuoret tietävät mitä kunta heille tarjoaa (esimerkiksi harrastusmahdollisuudet, nuokkarien aukioloajat tai terveyteen liittyvät asiat)
•lapsilla ja nuorilla on paikkoja, joihin mennä esimerkiksi viettämään aikaa tai saamaan apua ongelmiin

Voit vaikkapa pohtia saatko äänesi kuuluviin, kun sinulla on kuntaasi liittyviä ideoita, miten sinuun suhtaudutaan kun käyt kirjastossa tai onko nuorille tarpeeksi paikkoja, joissa voi viettää aikaa.

Lisätietoa lapsen oikeuksien päivästä saat esimerkiksi Unicefin nettisivuilta: http://www.unicef.fi/lapsen_oikeuksien_paiva

Vastaa myös aiheeseen liittyvään kyselyyn Netari-yhteisössä!

Netari logo

Netari is back!Maanantai 29.08.2011 16:33

Netari on täällä taas :) Syksyn ensimmäinen Netari-chat pyörähtää käyntiin tämän viikon perjantaina 2.9. klo 19.00 Netari-yhteisössä. Tule mukaan juttelemaan ja vaihtamaan ajatuksia. Sinun lisäksesi paikalla on tuttuun tapaan nuorisotyöntekijöitä ja terveydenhoitaja, joiden kanssa voit halutessasi jutella myös nimettömästi kahdenkeskisessä chatissa. Perjantaina tavataan!

Netari-chat kiinni - tekninen vikaTorstai 24.03.2011 22:52

IRC-Gallerian teknisen vian vuoksi Netari-chat suljettiin torstaina aikaisemmin. Chattiä Netari-yhteisössä seuraavan kerran perjantaina 25.3. klo 19-22, jolloin auki myös Jepari-chat. Tervetuloa!

Oulussa yömiitti netarin kävijöille!Maanantai 14.03.2011 20:12

Oulussa järjestetään kaikille netarin ympäristöissä käyville nuorille yön yli kestävä netarimiitti 1-2.4. Miitti alkaa perjantaina klo 19 ja päättyy lauantaina klo 16. Miitissä tapaa muita netarissa käyviä nuoria ja paikalla on myös apuohjaajia sekä Oulun netarityöntekijät. Luvassa on ruoan laittamista, leffaa, pelailua ja visailua sekä apuohjaajien järjestämää yllätysohjelmaa. Miitin järjestämisestä vastaa Oulun kaupungin nuorisoasiainkeskus ja se järjestetään Talvikankaan nuorisotalolla. Lisätietoja: netari@ouka.fi

Ilmoittaudu miittiin alla olevan linkin kautta 25.3 mennessä. (muista keskustella vanhempiesi kanssa) http://www.zef.fi/oulu2/player/?q=1728-beef82cd

Netari-chat kiinni - tekninen vika!Torstai 24.02.2011 20:48

Torstaina 24.2. Netari-chatin toiminnassa on teknisiä ongelmia, jotka pyritään korjaamaan perjantaipäivän aikana. Pyrimme avaamaan Netari- ja Jepari-chatin normaalisti perjantaina klo 19.00.

Lauantaina 26.2. Netari-chat kiinni!Torstai 24.02.2011 19:15

Sairastumisen vuoksi Netari-chat IRC-Galleriassa on suljettu lauantaina 26.2. Netari-chat on auki normaalisti MAANANTAINA 28.2. klo 18-21. Tervetuloa! :)

Netarinkevätkausi alkaa 10.1.2011Maanantai 10.01.2011 16:58

Tervetuloa chattaamaan Netariyhteisöön!

Chattaaminen alkaa taas maanantaina klo 18-21 ja tutut aukiolot jatkuvat!

Ma ja to klo 18-21
Pe ja la klo 19-22