IRC-Galleria

Netari

Netari

Meidän kanssa voi jutella kahdestaan Netari-chatissa tiistaista torstaihin klo 18-21. :)

Selaa blogimerkintöjä

Juttuseuraa JouluMantelissa!Torstai 17.12.2015 20:44

Jouluaatto on jo ovella. Joulu on jokaiselle perheelle erilainen juhla, joillekin se on iloinen antamisen juhla, toisille hiljaisuudesta ja perheen yhteisestä ajasta nauttimista. Joissakin perheissä joulua ei välttämättä erityisesti juhlita tai korosteta. Kun ollaan joululomalla, on enemmän aikaa pysähtyä miettimään omia juttuja, jolloin voi myös kaivata juttuseuraa perheen ulkopuolelta.

Pelastakaa Lapset ry järjestää tänä vuonna 13. kertaa JouluMantelin. JouluManteli on eri yhteisöissä toimiva chatti, jonne nuoret voivat tulla juttelemaan anonyymisti työntekijöiden ja vapaaehtoisten kanssa. JouluManteliin voi tulla juttelemaan omista joulufiiliksistä, niin kevyistä kuin raskaistakin ajatuksista tai mieltä painavista asioista turvallisen aikuisen kanssa. Itsekin olen paikalla vapaaehtoistyöntekijänä nyt kolmatta vuotta peräkkäin.

JouluManteli on tänä vuonna auki jouluaattona kello 15.00-03.00 eli peräti 12 tuntia! Jutteluun on siis aikaa, vaikkei aivan ensimmäisille tunneille ehtisikään. JouluMantelin löytää Habbo Hotelista kello 15.00-21.00 ja Mantelichatista kello 21.00-03.00. Myös kahdenkeskiseen jutteluun on mahdollisuus Netarin kahdenkeskisessä chatissa kello 21.00-03.00. Kahdenkeskisen chatin löydät Netarin Facebook-ryhmästä ja Irc-gallerian Netari-yhteisöstä.

Kenenkään ei tarvitse olla yksin jouluaattona, JouluMantelin löydät 24.12. näistä linkeistä. Tule ihmeessä juttelemaan itselle sopivana aikana.

Habbo Hotel www.habbo.fi
Mantelichat www.mantelichat.fi
Netarin kahdenkeskinen chat www.facebook.com/netari ja Netari

Nähdään JouluMantelissa!

- Pensastasku

Joulun taikaaPerjantai 11.12.2015 15:24

Joululla on meille jokaiselle omanlaisensa merkitys. Merkitys voi olla sidoksissa ikään, perhe- ja ihmissuhteisiin tai vaikkapa uskontoon ja elämänkatsomukseen. Yksi voi jouluttaa läpi vuoden, kun taas toinen havahtuu jouluun juuri sen kynnyksellä. Kolmas taas voi ohittaa joulun viettämättä sitä lainkaan. Yhtä oikeaa tapaa viettää, tai olla viettämättä, joulua ei ole.

Joululla on aina omassa elämässäni ollut suuri merkitys. Omat parhaat joulumuistot sijoittuvatkin juuri lapsuus- ja nuoruusvuosiin, jolloin joulufiilis, 'joulun taika', oli helpompi saavuttaa. Nykyisin tuon fiiliksen löytäminen vaatii jo enemmän aherrusta ;). Ne asiat, jotka joulun kuitenkin viime kädessä tekevät, eivät suinkaan ole muuttuneet. Kuten nuorempanakaan, joulu ei tuntuisi joululta ilman aattoaamun Joulupukin Kuumaalinjaa, joulurauhan julistusta, joulusaunaa ja juhlallista jouluateriaa. Saati ilman perheen yhteistä aikaa tai kutkuttavaa jännitystä ennen joululahjojen avaamista. Onkin sydämen asia olla siirtämässä näitä perinteitä seuraavalle sukupolvelle.

Joulun aikaan toivoisi, ettei kenenkään tarvitsisi olla yksin tai tuntea huolta tai turvattomuutta. Toiveista huolimatta nämä ovat jouluna joillekin tosiasioita. On hyvä muistaa, että juttuseuraa on saatavilla myös joulun aikaan: Netarin JouluManteli Habbossa jouluaattona klo 15-21 ja Mantelichat ja Netarin kahdenkeskinen chat klo 21-03.
Mikä sitten onkaan sinulle joulun suurin merkitys, tai joulun taika, toteuta sitä parhaalla mahdollisella tavalla. Rauhallista ja nautinnollista joulunaikaa Sinulle seuraavan Tove Janssonin joulumietteen myötä: ”Kuta pienempi olet itse, sitä joulumpi tulee.”

@_miiskuMikä joulussa on sinulle tärkeää?Perjantai 11.12.2015 15:19, 355 vastaajaa

Mikä tekee sulle suurimman joulufiiliksen?
  • Voit valita 3 vastausta.
Missä vietät tulevan joulun?
Unelmoin joulunvietosta…
Tärkein jouluperinteesi?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Selvät sävelet? Ajatuksia musiikistaPerjantai 04.12.2015 11:39

Mitä yhteistä on festareitten päälavalla raivokkaasti tiluttavalla kitaristilla ja eläkeläistansseihin suunnistavalla mummolla? Ainakin yksi asia - kumpikin pitää musiikista!

Musiikki herättää tunteita ja tunnelmia. Mitä olisi elokuvan dramaattinen huippukohta ilman siihen sopivaa musiikkia? Jos kuulemme pitkästä aikaa johonkin tärkeään tapahtumaan liittyvän kappaleen, palautuvat kaikki siihen liittyvät muistot heti elävinä mieleen.

Musiikin tekemisen ja kuluttamisen tavat ovat muuttuneet valtavasti viime vuosikymmeninä, mutta onko myös suhteemme musiikkiin sen myötä muuttunut? Uudet kappaleet eivät ehkä säily listojen kärjessä enää niin pitkään kuin aikaisemmin, mutta silti monet ovat valmiita harjoittelemaan sitkeästi vuosikaudet oppiakseen hallitsemaan jonkin soittimen.

Netti on muuttanut musiikkia ja varsinkin sen jakelua paljon. Suositut suoratoistopalvelut valtaavat vauhdilla alaa levymyynniltä ja tunnetutkin orkesterit joutuvat sen vuoksi tekemään enemmän kiertueita. Kiertueiden ja keikkailun merkitys korostuu myös sen takia, että kasvava osa tuloista saadaan nykyisin levyjen sijasta fanituotteita myymällä.

Vähenevä levymyynti syö artistien tuloja, mutta menestyjiäkin on. Nykyään voi helposti julkaista omaa materiaaliaan netissä ja jotkut ovat saaneet muusikon uransa hyvään alkuun YouTuben avulla. Toiset artistit ovat päässeet laajempan tietoisuuteen laittamalla kappaleitaan ilmaiseksi jakoon netissä.

Alussa mainittua kitaristia ja tansseissa käyvää mummoa yhdistää rakkaus musiikkiin mutta toisaalta erottaa se, että kitaristi haluaisi ansaita elantonsa musiikilla kun taas mummolle se on rakas harrastus. Musiikin kuluttamisen tapojen muuttuessa joudummekin miettimään mikä on musiikin tekemisen tulevaisuus elinkeinona?

Tyhjentävää vastausta siihen ei ehkä vielä ole. Varmaa on kuitenkin se, ettei musiikki tule katoamaan ihmisten elämästä mihinkään vaan tulee säilymään osana sitä samalla tavalla kuin aina ennenkin.
@-celeb-

Alice Cooper @Tuska2015


Miten sinä kulutat musiikkia?Perjantai 04.12.2015 11:36, 154 vastaajaa

Ovatko levyt liian kalliita?
Kuunteletko musiikkia netistä vai ostatko mieluummin äänitteitä?
Ostatko mieluummin kokonaisen albumin vai sillä olevan yhden hittibiisin?
Ostatko fanituotteita?
Käytkö konserteissa?
Maksatko musiikista mieluummin suoraan muusikolle kuin levy-yhtiölle?
Oletko ladannut musiikkia laittomasti?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Uskallatko olla ostamatta?Perjantai 27.11.2015 13:07

Vuosittain marraskuun lopussa vietettävä Älä osta mitään -päivä haastaa ihmiset pohtimaan omaa kulutustaan ja kulutusvalintoja. Tänä vuonna päivää vietetään teemalla Kestävä joulu. Voisimmeko olla ostamatta tai valita fiksummin? Voiko lahjaksi hankkia jotakin muuta kuin tavaraa?

Jokainen voi vaikuttaa omilla kulutusvalinnoillaan ottaa kantaa esimerkiksi eläinoikeuksien, ympäristön tai ihmisoikeuksien puolesta. Nykyään yhä useampaa kiinnostaa, millä tavoin ostamamme tavarat on tuotettu tai millaisia vaikutuksia niillä on esimerkiksi elinympäristöön.

Kuluttajien kasvaneen kiinnostuksen myötä myös yhä useammat yritykset haluavat korostaa vihreitä ja eettisiä arvoja toiminnassaan ja tuotteissaan. Tässä apuna käytetään mainontaa. Sen ensisijaisena tehtävänä on myydä meille mielikuvia ja saada meidät ostamaan ja tarvitsemaan yhä uusia tavaroita ja tuotteita. Jatkuvan mainostulvan keskellä onkin välillä hankala erottaa halua todellisesta tarpeesta.

Onneksi uuden ostamisen sijaan on olemassa muitakin vaihtoehtoja. Tuotteen voi hankkia käytettynä tai vaikkapa lainata. Todellinen kannanotto nykyisen kulutushysterian keskellä on jättää ostamatta. Onni tai joulumieli kun ei loppujen lopuksi löydy kaupan hyllyltä vaan aivan jostain muualta, eikö?

Vinkkejä kestävämmän joulun viettoon löydät osoitteesta http://alaosta.fi/kestavajoulu/

Krääsätöntä joulua toivottaa,
@LilliLotta ja harkkari-RonjaLöytyykö joulumieli kaupan hyllyltä?Perjantai 27.11.2015 13:12, 100 vastaajaa

Vuosittain marraskuun lopussa vietettävä Älä osta mitään -päivä haastaa ihmiset pohtimaan omaa kulutustaan ja kulutusvalintoja. Tänä vuonna päivää vietetään teemalla Kestävä joulu. Voisimmeko olla ostamatta tai valita fiksummin? Voiko lahjaksi hankkia jotakin muuta kuin tavaraa?
Tykkään valita ja ostella toisille lahjoja.
Minusta lahjat ovat tärkeä osa joulua.
Uutena hankittu lahja on arvokkaampi kuin kierrätetty.
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Rikos ja rangaistus – Kuhan bloggasinMaanantai 23.11.2015 09:35

Rikoksesta seuraa rangaistus jos siitä jää kiinni. Tämä on aika loogista, eikö olekin? Mutta onko rangaistus aina oikeudenmukainen suhteutettuna tekoon? Moni on saanut lukea kuinka seksuaali- ja väkivaltarikoksista on saanut pienempiä tuomioita kuin vaikkapa talousrikoksista. Miksi sitten ihmisiin kohdistuvista rikoksista annetaan suhteessa lievempiä tuomioita kuin rikoksista jotka kohdistuvat aineelliseen omaisuuteen? Tätä on usein vaikeaa ymmärtää tai hyväksyä.

Onneksi meillä on nykyään mahdollisuus vaikuttaa kansalaisaloitteella lainsäädäntöön. Toki prosessi on vielä hidas ja raskas, mutta osoitteessa https://www.kansalaisaloite.fi/fi se on kuitenkin mahdollista.

Entä oletko Sinä syyllistynyt koskaan rikokseen? Monelle tulevat tässä vaiheessa mieleen nuoruuden näpistyskokeilut, mutta oletko ajatellut, että myös kiusaaminen on rikos? Kiusaaminen on rikollista toimintaa, kun se täyttää lainsäädännössä rikokselle asetetut tunnusmerkit. Kiusaamiseen voidaan soveltaa mm. kunnianloukkaukseen, laittomaan uhkaukseen, lievään pahoinpitelyyn ja pahoinpitelyyn liittyviä lainpykäliä. Myös kiusaajan rikoskumppanina, avunantajana ja yllyttäjänä toimiminen ovat lain mukaan rangaistavia tekoja. Eli pelkkä mukana oleminen voi riittää täyttämään rikoksen tunnusmerkit.

Nettirikokset ovat lisääntyneet ja myös Suomen lainsäädäntö on vihdoin alkanut reagoida siihen. Nyt myös identiteettivarkaus on rikos. Esimerkiksi harmittomalta tuntuva pila, jossa tehdään feikkiprofiili kaverista johonkin somepalveluun, voikin olla rangaistava teko josta on seurauksena sakkoja. Kannattaa siis miettiä pariinkin otteeseen, ennen kuin tekee ”läpällä” profiileja tai meemejä kavereiden nimissä ja kuvilla.

Sen sijaan voit jatkossakin huoletta postailla ja hauskuuttaa kavereita viesteillä, jotka eivät loukkaa ketään. :)

@poro-erottelija


Rikos ja rangaistusMaanantai 23.11.2015 09:30, 98 vastaajaa

Rikoksesta seuraa rangaistus jos siitä jää kiinni. Tämä on aika loogista, eikö olekin? Mutta onko rangaistus aina oikeudenmukainen suhteutettuna tekoon?
Oletko tehnyt rikoksen, josta et ole jäänyt kiinni?
Tiedätkö jonkun sinulle läheisen ihmisen joka on tehnyt rikoksen?
Ovatko Suomessa annetut rangaistukset mielestäsi:
Otetaanko Suomessa rangaistusta määrättäessä mielestäsi riittävästi huomioon rikokseen syyllistyneen ikä?
Jos verrataan yksittäiseen ihmiseen kohdistuvaa rikosta yhteiseen omaisuuteen kohdistuvaan rikokseen, niin kumpi mielestäsi on suurempi rikos?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Seinillä nuorten unelmiaTorstai 12.11.2015 13:50

Työpaikallani kollegojen työpisteitä ympäröivät seinät ovat pullollaan artikkeleita, tietoiskuja, julisteita, kuvia rakkaista lemmikeistä, sukulaisista ja kavereista, mistä vain itselle tärkeistä jutuista. Kauniit kuvat ja rohkaisevat sitaatit tuovat toivoa ja auttavat meitä jaksamaan kiireisen työpäivän keskellä. Ne myös muistuttavat meitä miksi ja kenen vuoksi teemme työtämme. Oman työpisteeni valkoisen seinän väripilkku on iso kollaasi erivärisiä ja erikokoisia paperilappuja:

”onnellisuus, rakkaus, ihana työ ja ihana perhe, saada hyvä ammatti, olla taiteilija, päästä opiskelemaan”

On sanomattakin selvää mistä on kyse. Paperilappujen yläpuolelle on nostettu teksti, jossa lukee ”Nuorten unelmia”. Kuten voi huomata, unelmat ovat ihan tavallisia asioita, perusoikeuksia, joita jokaisella tulisi olla mahdollisuus tavoitella ja saada. Kaikki unelmoivat! – toivottavasti, koska se auttaa meitä asettamaan elämälle tavoitteita. Siten pystymme tekemään sellaisia valintoja, jotka ohjaavat meitä kohti unelmaamme. Tavoitteisiin pääseminen ei ole helppoa – todellakaan, mutta eikö olekin mahtava tunne, kun olet saavuttanut jotain, minkä eteen olet ponnistellut pitkään?20.11. vietetään lapsen oikeuksien päivää, joka muistuttaa meitä unelmista ja niiden toteutumisesta. Ihmisoikeudet kuuluvat jokaiselle iästä riippumatta. YK:n lapsenoikeuksien sopimus on tehty turvaamaan alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten erityisiä tarpeita ja etuja. Oikeudet varmistavat, että sinä ja muut nuoret saatte elää turvallista ja hyvää elämää. Jokaisella on oikeus unelmoida ja toteuttaa unelmiaan, oli kyse sitten opiskelusta, vapaa-ajasta tai harrastuksista.

Eräs nuori kirjoitti unelmaseinälle: ”A Dream you dream alone is only a dream. A Dream you dream together is reality.” Tämän tutun lauseen totesi aikoinaan myös John Lennon ja se kuvaa mielestäni hyvin sitä, mitä me kaikki tarvitsemme: Ihmisiä, kavereita, ystäviä, joiden kanssa voimme jakaa unelmamme.

Minun unelmani on, että jokainen nuori voi jakaa unelmansa kaverin kanssa. #sainkaverin

@nekkumato

Onko sulla unelmia?Torstai 12.11.2015 13:55, 232 vastaajaa

Eräs nuori kirjoitti unelmaseinälle: ” A Dream you dream alone is only a dream. A Dream you dream together is reality.” Tämän tutun lauseen totesi aikoinaan myös John Lennon ja se kuvaa mielestäni hyvin sitä, mitä me kaikki tarvitsemme: Ihmisiä, kavereita, ystäviä, joiden kanssa voimme jakaa unelmamme.
Onko sulla unelmia?
Onko unelmointi hyödyllistä vai turhaa?
Mistä unelmoit?
  • Voit valita 20 vastausta.
Voivatko unelmat toteutua?
Puhutko unelmistasi kavereiden kanssa?
Onko kaikilla nuorilla mielestäsi mahdollisuus toteuttaa unelmiaan?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

”Oho!”, olen oppinut jotain peleistäMaanantai 09.11.2015 15:21

Uskallan nimetä itseni pitkäaikaiseksi peliharrastajaksi, sillä olen pelannut tietokonepelejä jo pikkupojasta lähtien. Ei se varsinaisesti rohkeutta vaadi, sillä pelaajia on koko ajan enemmän ja se tuntuu olevan yksi suosituimmista harrastuksista eri ikäluokkien keskuudessa. Pelejä on ympärillämme koko ajan ja esimerkiksi televisiosta voi seurata CS:GO –otteluita ja pelikulttuuriin liittyvän Cosplayn pohjoismaisia mestaruuskilpailuita on lähetetty Ylen kanavilla.

Itselleni Digger oli ensimmäinen peli, josta minulla on muistikuvia. Siinä myyrän näköinen olento hamuaa timantteja mullan seasta erilaisia hirviöitä väistellen. Tyypillinen kontiaisen päivä, siis. Muistan hyvin myös, kuinka kotonani Lappeenrannassa pelasimme ensimmäiset Police Questit läpi ja opin siinä ohessa myös englantia. Pelissä kun piti kirjoittaa kaikki komennot itse ja esimerkiksi ”käsiraudat” olivat sana, joka ei tullut ihan ensimmäisenä vastaan opettajan opetuksessa. Harvemmin sitä on tosin tarvinnut myöhemminkään, ellei sitten rikossarjoja katsoessa. Monkey Islandin miekkailukohtaukset puolestaan olivat mitä parhaimpia kielellisiä nerokkuuksia, joita olen kohdannut. Vielä näin kaksi vuosikymmentä myöhemmin ne haastavat ajattelemaan ja etsimään sitä herkullisinta vastausta. Sana todellakin on miekkaa vahvempi. Nykyään pelit ovat paljon monimuotoisempia ja itse odotan esimerkiksi No Mans Skyta. Loputon avaruus tarjoaa mielikuvitukselle hurjan määrän vaihtoehtoja.

Välillä havahdun siihen, että huomaan pohtivani pelien merkitystä omassa elämässäni ja laajemmalti myös yhteiskunnassa. Pelaaminen on aina opettanut minulle jotain, ihan kuin puolivahingossa. Samalla se on myös yhdistänyt ihmisiä ja opettanut myös ryhmätoimintaa. Varsinaisia yhteistyöpelejä ei ollut vielä 90-luvulla, mutta monet tarinavetoiset pelit tuli ratkaistua kaveriporukalla pelatessa ja ongelmia yhdessä miettien. Nykyään Lol, Dota2 ja Wow ovat pelejä, joissa vaaditaan vahvaa yhteistyötä ja osaamista tehtävien suorittamiseksi. Tällä tavoin se mahdollistaa tiimityöskentelyn kehittymisen ja tarjoaa mahdollisuuden kokea onnistumisen tunteita, aivan kuten urheilussa ja monessa muussa harrastuksessa. Samaan pystyy myös Dark Souls, jonka viholliset pakottavat opettelemaan koko ajan uuden lähestymistavan, tai muutoin pelimekaniikka rankaisee varomatonta pelaajaa. Pelien oheen liittyvät kulttuurit, kuten Cosplay, opettavat paljon myös käsitöiden tekniikkaa, sekä materiaalien ja työvälineiden hallintaa.

Myös koulumaailma on ottanut pelit käyttöönsä. Minecraftista on olemassa oma MinecraftEdu –versionsa, joka mahdollistaa pelin käytön luokan oman oppimisympäristönä. Lisäksi esimerkiksi lasten suosima Growtopia on osoittautunut tehokkaaksi tavaksi opetella yhdyssanoja.

Oikeastaan vain luovuus on rajana, kun mietitään kuinka pelejä voidaan hyödyntää. Tulevaisuudessa opetuskäyttöön suunnitellut pelit ovat myös tapa ja mahdollisuus tienata elantonsa. Osa Rovion työntekijöistä on perustanut oppimispeleihin keskittyneen start up –yrityksen. Oppimispeleissä ja niiden suunnittelussa auttaa paljon, kun ymmärtää pelejä ja pelaamista.

Pelaaminen tarjoaa siis kulttuurina meille monenlaisia kokemuksia ja näkemyksiä, jonka lisäksi saatamme oikeasti jopa vahingossa oppia samalla jotain itsestämme, muista ihmisistä ja maailmasta.

@HerraHamsteri

”Oho!”, olen oppinut jotain peleistäMaanantai 09.11.2015 15:36, 213 vastaajaa

"Välillä havahdun siihen, että huomaan pohtivani pelien merkitystä omassa elämässäni ja laajemmalti myös yhteiskunnassa. Pelaaminen on aina opettanut minulle jotain, ihan kuin puolivahingossa. Samalla se on myös yhdistänyt ihmisiä ja opettanut myös ryhmätoimintaa. " Mitä pelaaminen on opettanut sinulle?
Pelaatko mielelläsi?
Oletko pelannut lisätyn todellisuuden pelejä (esim. Ingress, Zombies, run!)
Oletko pukeutunut joskus pelihahmoksi?
Minkälaisia pelejä pelaat?
  • Voit valita 20 vastausta.
Mitä sinä olet oppinut peleistä?
  • Voit valita 20 vastausta.
Oletko osallistunut opetukseen, jossa on käytetty pelejä opetuksen apuna?
Oletko harkinnut uraa pelialalla?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Yksi kaveri, kiitosPerjantai 30.10.2015 15:20

”Kuka sinä olet? Pikku Prinssi kysyi. Olet hyvin sievä… - Minä olen kettu, sanoi kettu - Tule leikkimään kanssani, Pikku Prinssi ehdotti. Olen niin surullinen… - En voi leikkiä kanssasi, sillä minua ei ole kesytetty. ”

Lähtökohtaisesti ystävän voi löytää mistä ja milloin vaan ja kuka tahansa voi olla tuleva kaveri. Tärkeää on lähteä liikkeelle – ulos kodista ihmisten pariin. Kukaan ei tule kotisohvalta hakemaan itselleen ystävää ja vetäytyessäsi yksinäisyyteen muut saattavat luulla, että haluat olla yksin tai että heidän seuransa ei kiinnosta sinua. Siksi he jättävät sinut rauhaan. Siksi saatat jopa luulla, että kukaan ei halua jutella sinulle.

Miten sitten kannattaa toimia, jotta saisi kaverin – edes sen yhden?
Ole kiinnostunut muista ihmisistä, tervehdi, katso silmiin ja hymyile. Satunnaisia tuttavia voi helposti lähestyä pyytämällä apua tai kysymällä neuvoja. Älä lannistu, ensimmäinen vastaantulija ei välttämättä ole se tuleva ystäväsi, mutta sinnikäs yritys palkitaan. Kun kohtaat uusia ihmisiä tai vanhoja tuttavia, ole oma itsesi. Aloita keskustelu yhteisistä asioista ja kiinnostuksen kohteista, kysy toiselta hänen kuulumisiaan ja ajatuksiaan. Yleensä ihmiset tykkäävät puhua omista asioistaan ja siitä, että joku on kiinnostunut heistä. Keskustelun lopuksi voit sanoa, että oli mukavaa jutella ja ehdottaa, että voisitte nähdä uudelleen – pyydä häntä esimerkiksi mukaan tapahtumaan, johon olet itse ajatellut mennä. Ihmiset saattavat olla hyvin kiireisiä, moni kuitenkin pitää siitä, että juuri hänet halutaan tavata.

Olet saattanut aiemmin kokenut pettymyksiä ihmissuhteissa ja pelkäät saman käyvän uudelleen. Muista kuitenkin, että kaikki ihmiset eivät ole pettureita ja huonoja kavereita. Älä anna peloillesi liikaa valtaa, vaan anna uusille ihmisille tilaisuus todistaa pelkosi vääriksi. Anna mahdollisuus kaikenlaisten ihmisten ystävyydelle, erilaisilta ihmisiltä opit uusia asioita ja saatat yllättyä. Tärkeää on, että hyväksyt itsesi sellaisena kuin olet ja muistat, että sinussa ei ole mitään vikaa.

”Mutta hetken mietittyään hän lisäsi: - Mitä tarkoittaa "kesytetty"? Kesytetty on sama kuin "solmia siteitä".. - Solmia siteitä? - Aivan niin, sanoi kettu. Nyt sinä et ole minulle vielä muuta kuin aivan samanlainen pieni poika kuin satatuhatta muuta pikkupoikaa.. Enkä minä tarvitse sinua. Sen enempää kuin sinäkään tarvitset minua. Minä en ole sinulle kuin kettu, samanlainen kuin satatuhatta muuta. Mutta jos sinä kesytät minut, niin me tarvitsemme toinen toisiamme. Sinusta tulee minulle ainoa maailmassa. Ja minusta tulee sinulle ainoa maailmassa… ”

Tämä valitsemani ote kirjasta Pikkuprinssi on itselleni hyvin rakas ja se kuvastaa mielestäni ystävyyttä ja sen syntyä hyvin.
<3:lla OnervankukkaYksi kaveri, kiitosMaanantai 02.11.2015 17:53, 346 vastaajaa

Mistä saisi kaverin – edes sen yhden? Jaa oma tarinasi somessa #sainkaverin.
Onko sulla kavereita?
Mistä olet saanut kavereita?
  • Voit valita 7 vastausta.
Kavereissa arvostan
  • Voit valita 3 vastausta.
Kun tapaan uuden ihmisen, yritän
  • Voit valita 3 vastausta.
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Vlog-vlog-VloggausMaanantai 26.10.2015 12:51

Viime vuosien aikana vloggauksesta, eli videoblogin tekemisestä pääasiassa YouTubeen, on tullut hittiharrastus, joillekin jopa työ. Miksi vloggaus on niin suosittua? Jos ja kun vloggaajilta itseltään kysytään, erottuu yksi vastaus selkeästi – itseilmaisu!

Vloggaus on tapa tuoda esiin omia näkemyksiä, kokemuksia, kiinnostuksen kohteita ja taitoja. Vloggaus on myös tapa osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun. Video esitysmuotona on nykyään pop. Erilaisia vlogikanavia on helppo löytää ja vaivatonta seurata. Parhaassa tapauksessa katsojista tulee uskollisia seuraajia, jotka ovat vuorovaikutuksessa vloggaajien kanssa. Vloggaaja voi tuntua ystävältä, jota lähdetään tapaamaan Tubeconiin tai pienempiin miitteihin. Ja kaikki tämä motivoi vloggauksen lähteneitä vloggaamaan lisää.

Vloggaus ei katso ikää, ja alkuun pääsee melko pienillä investoinneilla; vlogeja voi kuvata älypuhelimilla ja editoida niihin ladattavilla sovelluksilla. Suosituimpien (siis seuratuimpien) vloggaajien videoissa kuitenkin laatuun on satsattu hieman enemmän. Niissä panostetaan videoiden käsikirjoitukseen, kuvausvälineistöön (kamera, valot, mikit) ja editointiin.Mikä vloggaamisen koukku on katsojan kannalta? Joku saattaa seurata vlogeja rentoutuakseen, toinen taas hakeakseen ideoita ja inspiraatiota. Kolmatta taas vain kiinnostaa, mitä vloggaajalle kuuluu ja mitä hän on touhunnut. Syitä vlogien seuraamiselle on varmasti lähes yhtä monta kuin seuraajaakin.

Kuulostaako vloggaus sun jutulta? Olisiko se sulle luonteva tapa saada omaa ääntä kuuluviin? Lähde rohkeasti kokeilemaan. Mitään et häviä, mutta paljon saatat voittaa!

@_miisku

Seuraatko vloggaajia?Maanantai 26.10.2015 12:59, 229 vastaajaa

Mikä vloggaamisen koukku on katsojan kannalta? Joku saattaa seurata vlogeja rentoutuakseen, toinen taas hakeakseen ideoita ja inspiraatiota. Kolmatta taas vain kiinnostaa, mitä vloggaajalle kuuluu ja mitä hän on touhunnut. Syitä vlogien seuraamiselle on varmasti lähes yhtä monta kuin seuraajaakin.
Seuraatko säännöllisesti jotakin vlogikanavaa ja/tai vloggajaa?
Millaisista vlogiaiheista olet kiinnostunut
Ootko ite kokeillut vloggausta?
Oletko osallistunut ns. tubemiitteihin eli tapaamisiin, jossa vloggaajat ja yleisö kohtaavat?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Syyslomatunnelmissa!Maanantai 19.10.2015 09:39

Onko sinulla jo syysloma parhaillaan menossa vai onko se vasta alkamaisillaan? Onko lomasuunnitelmat ollut tehtynä jo hyvän aikaa? Mielessä voi pyöriä kylpyläloma perheen kanssa, ehkä risteily Ruotsiin tai sukuloiminen mummolassa. Tai ehkäpä sitä haluaa vain nähdä kavereita.

Toiset nauttivat, kun saavat hyvissä ajoin suunnitella lomansa täyteen tekemistä ja olla pää kolmantena jalkana menossa ja moikkaamassa kaikki sukulaiset ja ystävät. Lomalla kun on aikaa niille asioille, mitä ei ehkä muuten ehtisi tekemään. Osa nauttii, kun on suunnitelmia lomapäiville eikä aika varmasti käy pitkäksi.

Tämä ei suinkaan ole ainoa tapa viettää lomaa. Lomailussa tärkeintä on tehdä asioita, joista itse nauttii ja saa energiaa. Tai sitten voi nauttia ihan vain tekemättömyydestä. Jokaisella on lupa olla tekemättä yhtään mitään ja ladata vain akkuja, jotta jaksaa taas loman jälkeen puurtaa arjessa. Loma on sitä, että unohtaa arjen hetkeksi ja saa kaipaamansa tauon. Lue kirjaa, katso lempielokuvia, piirtele tai pelaile. Kunhan muistat, että tämä on sinun syyslomasi. Tee siitä juuri sellainen kuin itse toivot ja ennen kaikkea nauti ansaitusta vapaa-ajasta!

Aurinkoista syksyä!

@Ararat08Millainen on sinun syyslomasi?Maanantai 19.10.2015 09:47, 106 vastaajaa

Lomalla on hyvä antaa itselleen aikaa ja tehdä sellaisia asioita, joista pitää ja nauttii. Millainen on sinun syyslomasi tai mitä haluaisit sen sisältävän? Kerro lomafiiliksistäsi kyselyn muodossa tai kerro enemmän kommenttiosioon!
Jos saisit vapaasti valita lomanviettotapasi, se olisi:
Saatko itse vaikuttaa lomanviettoosi?
Tiedätkö minkälaista toimintaa kuntasi (esim. nuorisotilat) järjestävät?
Onko lomasuunnitelmia?
Tuleeko syysloma tarpeeseen?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.