IRC-Galleria

Netari

Netari

Meidän kanssa voi jutella kahdestaan Netari-chatissa tiistaista torstaihin klo 18-21. :)

Selaa blogimerkintöjä

Hyvää internetinpäivää!Maanantai 31.10.2016 09:53

Lokakuinen Kalifornia on varmaan vähän eri paikka kuin lokakuinen Suomi. Maailmakin oli varmaan vähän erilainen alkuyöstä 29.10.1969 kun ihmiset University of Californiasta ja Stanford Research Institutesta ottivat puhelinyhteden keskenään varmistaakseen ensimmäistä verkossa tapahtunutta tiedonsiirtoa.

Tarkoituksena oli lähettää kirjainsarja "L", "O", "G" ja homma alkoikin mukavasti. "G":n lähetyksen jälkeen verkko kaatui, se lienee edelleenkin jossain bittiavaruudessa. Tänä päivänä tuo kuulostaa mahdottoman vähäiseltä, mutta tuona päivänä se oli jotain ennen näkemätöntä. Tokkopa tuolloin osasivat ajatella kaikkea mihin kyseinen tietoverkko laajenee, osaa ehkä eivät edes halunneet kuvitella.

Internet, eli toisiinsa kytkettyjen tietoverkkojen järjestelmä, on meillä Suomessa liki kaikkialla ja suuri katastrofi vaanii heti, jos sattuu itsensä löytämään kolkasta mihin verkoston kattavuus ei yllä. Ulkomaanmatkojakin suunnitellessa kahvilaa etsiessä tai hotelliin kirjautuessa täytyy tarkastaa WiFin mahdollisuus. Pitää päivittää erilaiset sosiaaliset mediat heti, koska jos tapahtumasta ei ole kuvamateriaalia, sitä ei välttämättä ole tapahtunut.

Onhan Internet myös helpottanut elämistä. Tiedonhaku voi tapahtua käden käänteessä, samoin kuin ajanvaraus hammaslääkäriin tai passin hakeminen. Internetissä on myös mahdollista ostaa kaikki itselleen tarpeellinen kohtalaisen helposti. Valitettavasti tämä on luonut myös pohjan erilaisille nettihuijareille, mutta nämäkin sudenkuopat on helpohkosti vältetty säilyttämällä terve epäilys ihmisiä kohtaan ja muistamalla ikiaikainen viisaus: "Jos se on liian hyvää ollakseen totta, se on todennäköisesti valhe."

@Netard

Miten vietät aikaa netissä?Maanantai 31.10.2016 09:58, 70 vastaajaa

Kuinka monta tuntia päivästä vietät internetissä?
Mihin käytät Internetiä?
Jos olisit domain-pääte, mikä olisit?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Rahasta saa puhua!Perjantai 21.10.2016 16:38

Suomessa nojaudutaan ehkä liikaakin siihen, että jokainen pärjää itse ilman apua ja tarvittaessa ”Siperia opettaa”. Lisäksi kulutusmaailma on muuttunut nopeasti, kun kaupat löytyvät netistä, lainoja saa tekstiviestillä ja rahapelejä pelatakseen ei tarvitse enää mennä paikalliselle kioskille. Olisiko siis aika siirtyä jo tähän aikaan ja alkaa puhua kuluttamisesta ja oman talouden hallinnasta avoimemmin, jotta mahdollisilta mokilta vältyttäisiin.

Hyviä tapoja omien raha-asioiden seuraamiseen ja niiden puheeksi ottamiseen ovat erilaiset budjetointiin liittyvät taulukot ja ohjelmat. Budjetissa käytännössä kirjataan ylös tulot ja menot. Budjetin avulla pystyy myös helposti huomaamaan mihin raha oikeasti kuluu.

Itse huomasin, että kerran päivässä ostamani kahden euron take away -kahvi maksaakin viikossa 14 euroa, kuukaudessa 60 euroa ja vuodessa 730 euroa. Minulla menee siis vuodessa yhden ulkomaan matkan verran rahaa aamukahviin. Nyt kun sen kirjoittaa tähän niin tuntuupa järjettömältä! Järjettömältä se tuntui myös työkavereiden mielestä, joille sanoin asian juuri ääneen.

Raha-asioista puhuminen mielletään yleensä vaikeaksi, ehkä jopa kielletyksi aiheeksi. Kuitenkin raha on asia, jonka kanssa olemme tekemisissä päivittäin jollain tapaa. Miksi sitten on hankalaa jutella asiasta, joka on niin arkipäiväinen? Miksi ei saa kysyä paljonko saa palkkaa - tai miksi avun pyytäminen taloushaasteissa venyy usein liian pitkälle?

Kaikki me pohdimme rahaan ja kulutukseen liittyviä asioita. Ole siis rohkea ja ota raha puheeksi esimerkiksi kavereiden, vanhempien tai ammattilaisten kanssa!

@Sirkku

Puhutko raha-asioistasi?Perjantai 21.10.2016 16:50, 133 vastaajaa

Rahasta puhuminen tuntuu olevan monille tabu. Puhutko sinä raha-asioistasi muille?
Puhutko raha-asioistasi muille?
Onko sinulla rahahuolia?
Kirjaatko ylös tulot ja menot?
Uskotko että budjetointi ja suunnittelu helpottaisi taloudenpitoa?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Asutko vanhempiesi luona, mutta nyt pohdit ensimmäistä omaa kotia? Mitä kaikkea tulee ottaa huomioon ennenkuin rupeaa etsimään asuntoa ja miten ne käytännön asiat nyt sitten oikein hoituukaan? Ei hätää, sillä tässä checklist kaikesta tarpeellisesta!
Ennenkuin lähdet etsimään asuntoa tai ajattelet asiaa sen enempää, on kannattavaa tehdä lista tuloista ja menoista, jolloin näet konkreettisesti mihin rahat menevät ja pystytkö kustantamaan elämisesi. Tuloina ovat mahdolliset Kelan tuet, kuten opintotuki ja työssäkäyvällä palkka. Menoja sitten kertyykin paljon enemmän, tässä tärkeimmät:

Vuokra
Vesi
Sähkö
Nettimaksu, puhelinlasku
Vakuutukset (kotivakuutus, henkivakuutus ym)
Ruoka
Vaatteet
Muut kuukausittaiset kulut kuten kosmetiikka, pesuaineet ym

Kaupungin vuokra-asunnot ovat yleensä edullisimpia, mutta jonot ovat valitettavasti pitkät. Toisena vaihtoehtona ovat yksityiset vuokra-asunnot, jolloin asunnon saa nopeammin, mutta vuokrat ovat kalliimmat. Yksityisille vuokrafirmoille tulee myös maksaa takuuvuokra etukäteen, joka on yleensä parin kuukauden vuokran verran. Selvitä etukäteen oman kuntasi vuokra-asunto tilanne esimerkiksi kaupunkisi verkkosivuilta. Helsingin alueella lisätietoja saat täältä: https://www.stadinasunnot.fi/etusivu .

Sitten, kun on asuntohakemukset saatu täytettyä, tulee miettiä mitä hankintoja tarvitsee. Tarvittavat pientarvikkeet kotiin kuten keittiövälineet kannattaa ostaa jo etukäteen pikkuhiljaa, jolloin kerralla ei mene suuria määriä rahaa näihin. Vink vink, näitä voi myös toivoa synttäri- ym lahjoiksi omalta lähipiiriltä ☺ Pakollisena isona hankintana on tietenkin sänky ja tietokoneellakin on varmasti käyttöä ainakin opiskelijalle. Kannattaa heti alkuun selvittää onko taloyhtiöllä pesutupaa, jolloin säästyy pesukoneen ostamiselta. Myös sohva ja ruokapöytä on kiva hankkia ja niihin yleensä menee helposti paljon rahaa.

Vastaanotitko asunnon? Hienoa! Sitten alkaakin sopimusten ja muiden papereiden kanssa häsääminen. Vuokrasopimus tulee aina tehdä vuokranantajan kanssa kirjallisena, molemmille osapuolille tulee jäädä allekirjoitettu versio talteen. Muistathan tehdä muuttoilmoituksen maistraattiin ja postiin välittömästi, jotta asiat sujuvat mutkattomasti. Sähkösopimus kannattaa myös tehdä heti, sillä sähkönsiirrossa menee pari päivää. Helsingin alueella sopimuksen saa tehtyä Helsingin energian tai Fortumin kanssa. Haluat varmasti myös internetin asuntoosi, tämä kannattaa selvittää vuokranantajan kanssa – kuuluuko vuokrasopimukseen verkkoyhteys tai mitä kautta se kannattaa hommata.

Pahan päivän rahavarasto on aina hyvä olla säästössä, sillä et ikinä tiedä mitä yllättävää arki tuo tullessaan. Pesukone menee rikki tai tulee äkillisiä lääkärikäyntejä jne. Koti- ja tapaturmavakuutus ovat myös olennaisia asioita, jotka tulee hoitaa kuntoon asap. Helpoin on ottaa vakuutukset samasta yhtiöstä, jossa hoidat pankkiasiasikin. Nämä kaikki kun on kunnossa, niin arkikin rullaa sujuvasti. Ja muistathan, kysymällä saa aina apua!

Jäikö jokin olennainen seikka mainitsematta? Kommentoi alle ☺

@SlowbroItsenäistyminenPerjantai 14.10.2016 11:24, 208 vastaajaa

Itsenäistymiseen ja omillaan toimeen tulemiseen liittyy monia asioita joita ei aina tule etukäteen ajatelleeksi.
Asutko omillasi?
Jos et, oletko miettinyt jo asiaa?
Selviääkö opiskelija (toisen tai ylemmän asteen opiskelija) omillaan opintotuen turvin?
Työskenteletkö koulun ohella? Kuinka paljon?
Säästätkö rahaa säännöllisesti ”pahaa päivää” varten?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

MielenterveyspäiväPerjantai 07.10.2016 14:58

Ihmisen henkinen hyvinvointi ja sen häiriöt ovat viime aikoina saaneet paljon palstatilaa lehdistössä. Iltalehdet uutisoivat, kuinka Cheekillä on kaksisuuntainen mielialahäiriö. Cheek itse kertoi avoimesti siitä, kuinka se alkoi ja millä tavoin se on vaikuttanut hänen arkeensa. Cheekin jälkeen monet muut julkisuuden henkilöt uskalsivat avata omia kokemuksiaan henkisestä kivusta, särystä ja epätasapainosta - sekä niistä ilon kokemuksista, joita tulee, kun oppii elämään itsensä kanssa.

Cheek ja kumppanit eivät ole poikkeuksia omien sairauksiensa kanssa. On yleistä, että mielenterveydelliset ongelmat liitetään etenkin luoviin ammatteihin ja erityisesti säveltäjät ja kirjailijat ovat olleet tunnettuja henkilöitä historiasta, jotka ovat eläneet kaksisuuntaisen mielialahäiriön kanssa. Esimerkiksi Mika Waltarilla on suomenennätys kirjoittamisessa ja tuotteliaimmillaan hän kirjoittikin 27 sivua päivässä virheetöntä tekstiä. Beethoven puolestaan on kertonut nähneensä sävellyksiä kaikkialla. Kaksisuuntaisessa mielialahäiriössä mieli juoksee vahvasti yksinkertaistaen välillä nopeammin, välillä taas uupumustilassa. Tuon ansiosta ihminen kykenee tekemään yhtäläisyyksiä sellaisten asioiden välillä, jota kukaan ei muutoin huomaisi, johtuen juuri aivojen suoranaisesta vauhtisokeudesta. Se puolestaan ilmenee luovuutena.

Historian aikana mielenterveydelliset sairaudet ovat saaneet osakseen myös erilaisia nimityksiä, johtuen juuri siitä, että niiden syitä ei ole osattu selittää. Masennusta on puolestaan aikoinaan kutsuttuun keskipäivän demoniksi. Nimensä se sai uskomuksesta, jonka mukaan ihmisen valtasi myös päiväsaikaan liikkuva paholainen, joka riisti ihmiseltä elämänilon. Vaikka masennus itsessään ei synnytä aivojen valtavaa nopeutta, on se antanut taidehistoriassa lukemattomia inspiraation aiheita taiteilijoille. Yksi kuuluisimmista masennusta kuvaavista teoksista on Goyan vuonna 1818 tekemä kuva jättiläisestä, joka istuu maisemassa, on mielestäni yksi voimakkaimpia masennusta kuvaavia teoksia. Kirjallisuudessa puolestaan Emily Dickinson on kuvannut tuota ensimmäistä hetkeä, jolloin ihminen tuntee putoavansa tyhjyyteen, seuraavasti:

[...] minut yksin hiljaisuuteen
oli hylätty vieraana.
Jokin palkki päässäni silloin
petti - ja syvyyksiin
toisesta toiseen vain putosin
tietymättömiin.

Dickinsonin kuvaus kertoo mielestäni siitä samasta hetkestä, jota myös Cheek kuvailee iltapäivälehden haastattelussa. Yhtäkkiä hän vain havaitsi, että kaikki ei ole kunnossa. On totta, että kaikki edellä mainitut ovat joko tämän päivän, tai menneisyyden merkkihenkilöitä. Sairastuminen on sikäli tasapuolinen kaveri, että se ei katso aikaa eikä paikkaa, kun se voi iskeä. Sen vuoksi on hyvä, että asia nousee julkisuuteen. Ennen muinoin se nousi kuvataiteen muodoissa ja taiteilijamyytteinä, kun taas nyt ymmärrämme, että se voi koskettaa arkipäiväisenä ilmiönä meitä kaikkia. Niin sinua, kuin se on läsnä minullakin. On hyvä, että osaamme puhua siitä koko ajan avoimemmin ja opimme koko ajan myös sanoittamaan kokemuksiamme paremmin.

Hyvää kansainvälistä mielenterveyspäivää kaikille.

@HerraHamsteri

MielenterveyspäiväPerjantai 07.10.2016 14:51, 225 vastaajaa

Maanantaina 10.10 vietetään maailman mielenterveyspäivää. Miten sinä käsittelet mielenterveyteen liittyviä asioita?
Miten sinulla on tapana purkaa pahaa oloasi?
  • Voit valita 9 vastausta.
Onko sinun helppo puhua tunteistasi tai tuntemuksistasi muille?
Ahdistaako?
Montako tunnetta pystyt nimeämään itsessäsi?
Pakenetko sinä yleensä omia tunteitasi vai pyritkö sinä käsittelemään niitä?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Äkkilähtö!Perjantai 30.09.2016 14:33

Syksyn kolean tuulen käydessä kasvoille aamuisin ja sateen hakatessa viime päivinä ikkunoita oikein urakalla on mielessä kerran jos toinenkin siintänyt haave äkkilähdöstä johonkin lämpimään. Koska opinnot ja työt sitovat parhaillaan suurimman osan tiukasti kiinni arkeen, on hyvä aika lähteä vähän erilaiselle äkkilähdölle.

Mitä sinä ottaisit kotoa mukaan, jos aikaa olisi vain 10 sekuntia? Suurimmalle osalle se saattaa olla kännykkä. Kännykkä kulkee mukana kaikkialla, suuren osan ajasta kädessä tai korvalla. Entäpä jos kännykän datayhteys ei yhtäkkiä toimisikaan tai joutuisit katveeseen, josta et saisi keneenkään yhteyttä, mitä tekisit?

Helposti jo hetkellinen häiriö kännykän nettiyhteydessä saa meidät hermostuneeksi ja huolestuneeksi. Vaikka tällaiset yhteyshäiriöt kestävät yleensä vain hetken eivätkä vaaranna kenenkään henkeä, joskus voi joutua myös oikean häiriötilanteen keskelle ja tällöin on tärkeää tietää, miten toimia kännykän kanssa tai joskus ilmankin sitä.

Suomen Punainen Ristin Äkkilähtö 2016 – viikko starttaa huomenna. Äkkilähtö 2016 saapuu tulevalla viikolla kouluihin ympäri Suomea tarkoituksenaan lisätä nuorten valmiuksia toimia ja viestiä poikkeustilanteissa. Tieto ei tällä kertaa lisää tuskaa vaan turvaa. Kun tiedät riittävästi, osaat myös tarpeen tullen toimia oikein. Mitä tehdä, jos ulkomailla reissatessasi kohtaat yllättävän poikkeustilanteen? Entäpä sitten kotikulmilla? Paikassa, joka on yleensä täynnä vain tuttua ja turvallista.

Vaikka kännykät ovat päivittäin käytössämme ensisijaisesti yhteydenpitoa ja ajanvietettä varten, voi niistä usein olla apua myös ongelman kohdatessamme. Äkkilähdön avulla voit saada selville esimerkiksi sen, ketkä pelastusalan ammattilaisista löytyvät somesta, mitä kännykkään ja nettiin liittyvää on hyvä huomioida ulkomaille lähtiessä tai miten somea tulee käyttää esimerkiksi hätätilanteessa. Oletko kohdannut tilanteen, jossa kännykkä ja some olivat avuksi? Miten toimit, mikä oli mielestäsi kullanarvoista hyötyä?

Tutustu Äkkilähtöön tarkemmin täällä ja seuraa kavereidesi sekä muiden nuorten ja vähän vanhempienkin äkkilähtöjä somessa hashtagilla #äkkilähtö2016.

Kannattaa myös osallistua Äkkilähtö 2016 – valmiusharjoituksen kuvahaasteeseen! Lisää somekanaviisi kuva asiasta, jonka sinä pakkaisit kotoasi mukaan, jos aikaa olisi vain 10 sekuntia, tägää se #äkkilähtö2016 ja olet mukana Canonin PowerShot SX720 HS-kameran arvonnassa! Kilpailuaikaa on ensi viikon perjantaihin 7.10. saakka.

Äkkilähdön parissa ollaan myös maanantaina 3.10. Netarin puolella Habbo-hotellissa. Tervetuloa mukaan juttelemaan ja ehkä vähän myös kilpailemaan. ;)

Mukavia Äkkilähdön hetkiä ja kovaa vauhtia lähenevää mahdollista syyslomaa kaikille! <3Netari/Bamsunalle

Kerro meille Netarista!Keskiviikko 06.07.2016 16:04

Kerro meille Netarista! Meitä kiinnostaa tietää, mikä asia sinun elämässäsi on muuttunut sen jälkeen, kun aloit käydä Netarissa. Onko Netari tuonut uusia kavereita, iloista mieltä, oppimiskokemuksia tai vaikka jotain ihan muuta sinulle tärkeää? Voit kertoa kokemuksestasi kommentoimalla tähän blogiin, laittamalla meille yksityisviestin Netarin Facebook – sivuilla tai sähköpostilla osoitteeseen netari@pelastakaalapset.fi.

Kokemuksesi toimii tärkeänä ja hyödyllisenä materiaalina Eurooppalaisessa nuorisotyön tutkimuksessa. Tutkimuksesta julkaistaan E-kirja, jossa tutkimukseen osallistuneiden nuorten kokemuksia saatetaan julkaista. Kokemukset julkaistaan nimettöminä ja niistä poistetaan kaikki sellainen tieto, joka saattaisi vaarantaa yksityisyyttäsi, kuten: nimet ja paikkakunnat. Muistathan mainita meille ikäsi! Iän lisäksi mitään muita tietoja ei kerätä – voit osallistua myös anonyymina.

Kesäisin terveisin
-Harkkari-Lauri

KesälomaPerjantai 17.06.2016 14:40

Jos laitat silmäsi kiinni, voit kuulla kesäloman olevan ympärilläsi. Osa on jo päässyt sen lämpimään syleilyyn ja toisilla se viipyilee vielä nurkan takana, aivan kuin se odottaisi ujona tanssiinkutsua. Loman pituudestakin pitää puhua kuiskaten. Aivan kuin se olisi niin hauras asia, että se katoaa jos sen päättymisajankohdan sanoo ääneen. Toisilla loma on seurana pidemmän tovin, toisilla se voi olla satunnainen seuralainen.

Loman pituudesta riippumatta useimmille meistä kesä tarjoaa muutoksen tuulahduksia arkisten askareiden täyttämään vuoteemme. Töistä saa ansaitun tauon ja koululla on lupa odottaa taas syksyn ensimmäisten kellojen soittoa. Työttömänä olevakin huomaa loman muuttavan elämänrytmiä. Kaverit lähtevät liikkeelle ympäri Suomea, sukulaiset siirtyvät mökkitunnelmiin ja tuntemattomat alkavat täyttää ja kaupunkia täysin uudella tavalla. Erilaiset tapahtumat, festivaalit ja torit keräävät ihmisiä ympärilleen tarjoten näin paljon uutta sisältöä uteliaalle.

Lomapäivät täyttyvät meillä myös eri tavoin. Siinä missä toinen antautuu lomallaan rakkaille harrastuksilleen, kuten lukemiselle tai pelaamiselle, voi toinen ottaa tavoitteekseen matkan Lissaboniin tai viettää kesän kesätöissä. Kesä vaikuttaa myös elämänrytmiimme. Siinä missä voimme viettää talven kaupungin vilkkaassa sykkeessä, antaa loma mahdollisuuden antautua maaseutujen rauhalliseen rytmiin.

Jos raha on tiukassa, kuten se taitaa usein ollakin, niin kotimaankin matkalla voi antaa ajatuksen harhailla. Mielikuvissaan voi havahtua siihen Yhdysvaltojen syvään etelään, joka tunnetaan erityisesti musiikista, hyvästä ruoasta ja rennosta elämänasenteesta. Missä päin Suomea tämä voisi toteutua? Liikummeko silloin Pohjanmaalla, vai iloisten ihmisten Etelä-Karjalassa?

Oli muutos mikä tahansa, tarjoaa kesäloma ansaitun lähtökohdan tauolle vuoden tasaisesta taaperruksesta ja sen voi käyttää haluamallaan tavalla.

@HerraHamsteri

KesälomaPerjantai 17.06.2016 12:25, 212 vastaajaa

Miten aiot sen viettää?
Odotan kesälomaa
Onko sinulla kesätöitä?
Aion tehdä jotain seuraavista kesällä
  • Voit valita 11 vastausta.
Kumpi?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Lukeminen harrastuksenaPerjantai 10.06.2016 13:21

Oletko bongannut sosiaalisessa mediassa meneillään olevan kampanjan #pojatkinlukee? Sen takana on nuori mies Mikko Toiviainen, joka itse lukee paljon tasokasta kaunokirjallisuutta. Kampanja on lähtenyt hyvin liikkeelle ja siihen on saatu mukaan myös kirjastoja ja bloggareita.

Kampanjaa levitetään somessa, koska juuri siellä nuoret pojatkin viettävät aikaa. Mukaan tavoitellaan myös tunnettuja muusikoita ja urheilijoita - sellaisia miehiä jotka itse lukevat ja toimisivat näin esimerkkeinä pojille.

Jos lapsille luetaan satuja jo pienestä lähtien, saattaa se innostaa lukuharrastuksen pariin myöhemmin. Lukemisella on myös suuri vaikutus siihen miten pystyy kirjoittamalla ilmaisemaan itseään. Lisäksi lukuharrastus kehittää mielikuvitusta, vuorovaikutustaitoja ja kykyä asioiden hahmottamiseen.

Suomessa on julkaistu paljon nuortenkirjallisuutta ja valikoimasta löytyy myös poikia kiinnostavaa kirjallisuutta. Kannattaakin valita kirja jonka aihe on kiinnostava ja innostava. Esimerkiksi Harry Pottereista tai Timo Parvelan ja Björn Sortlandin Kepler62 –sarjasta innostuvat niin pojat kuin tytötkin ikään katsomatta.

Millaisia ajatuksia tällainen kampanja tuo sinulle mieleen? Mitkä asiat lukemisessa ovat mukavia, opettavaisia ja innostavia?

Kirjoja on tarjolla laidasta laitaan. On faktaa ja fiktiota - tai vaikka fantasiakirjallisuutta. Maailman menoa tarkastellaan niissä monesta eri näkövinkkelistä. Löytyy myös nykypäivän todellista elämän arkea onnistumisineen ja epäonnistumisineen, kasvun paikkoja ja laitapuolen elämääkin.

Moneen erilaiseen elämäntilanteeseen löytyy lukujännitystä ja myös kesä on hyvää aikaa viettää kirjojen parissa. Maanantaina 13.6 Habbon Netarissa keskustellaan aiheesta lisää. Silloin siellä vierailee Kampanjan alullepanija Mikko Toiviainen. Tule mukaan!

@mine-minttu

Lukeminen harrastuksenaPerjantai 10.06.2016 12:49, 131 vastaajaa

Oletko jo bongannut somesta ja muualta mediasta #pojatkinlukee kampanjan? Innostaako tuollainen kampanja sinuakin lukuharrastuksen pariin?
Onko #pojatkinlukee kampanja tuttu
Lukevatko pojat mielestäsi riittävästi?
Onko tällainen #pojatkinlukee kampanja tarpeellinen?
Lukevatko pojat vähemmän kuin tytöt?
Mitä lukeminen opettaa?
Kuka seuraavista julkisuuden henkilöistä saisi esimerkillään sinut innostumaan lukemisesta?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Kesä, aurinko, jäätelö, ystävät. Mitä tuosta listasta vielä puuttuu? No tietysti rakkaus! Kesä on ehdotonta ihastumisen, rakastumisen ja rakkauden aikaa.

Toisaalta ihania asioita kun rakkaus ja ihastuminen ovatkin, ne ovat yhtä aikaa myös vähän hankalia juttuja. Esimerkiksi itse voi olla kovinkin ihastunut, mutta jostain syystä se toinen ei annakaan vastakaikua tunteille. Tilanteen tekee entistä haastavammaksi se, että omista tunteista ei ole välttämättä helppoa kertoa ihastuksen kohteelle. Epävarmuus ja pelko torjutuksi tulemisesta saattaa jännittää. Mitä jos se ei tykkääkään?

Toiseen ihmiseen tutustuminen sekä omista tunteista kertominen toista kohtaan on tosiaan iso juttu; se vaatii rohkeutta. Toisaalta palkinto on kuitenkin sen arvoinen: parhaassa tapauksessa saat kuulla, että tunne on molemminpuolinen.

Mutta mitä sitten voi tehdä tilanteessa, jossa pistää itsensä likoon, kertoo tunteistaan, mutta tulee torjutuksi? No, mahdollisen pettymyksen hetkellä on ainakin hyvä käydä läpi omia tunteitaan. Hyviä tapoja voivat olla esimerkiksi kirjoittaminen, juttelu ystävien kanssa, juoksulenkki tai vaikkapa piirtäminen. Tärkeintä on, että pettymyksen tunteen käsittelee.

…Entäs sitten se kesäheila?

Joskus voi olla tilanne, että ei syystä tai toisesta ole valmis aloittamaan vakavaa seurustelusuhdetta, mutta tästä huolimatta kaipaa toisen ihmisen seuraa ja läheisyyttä. Juuri tällaisessa tilanteessa itsensä saattaa löytää kesäheilan kainalosta.

Jos toisen kanssa viihtyy, tapailua jatketaan, vaikka molemmille olisi alusta lähtien selvää, että jutusta ei tule mitään sen enempää. Toisaalta harvinaista ei ole sekään, että kesäheila muuttuukin treffailun edetessä tyttö- tai poikaystäväksi. Ihan maailman parhaaksi sellaiseksi!

Seurustelua ei kumminkaan pidä aloittaa vain siitä syystä, että kaikki kaveritkin seurustelevat. Jos tyyppi ei lainkaan kiinnosta, on reilumpaa pysyä vain kavereina. Tärkeintä suhteen luonteesta tai vakavuudesta riippumatta onkin, että molemmat osapuolet tietävät, mitä kumpainenkin suhteesta etsii ja toivoo. Kun tämä on selvillä, vältytään väärinkäsitysten aiheuttamalta mielipahalta sekä voidaan hyvillä mielin nauttia kesästä, auringosta ja rakkaudesta!

@LilliLottaKesä ja ihastuminenTiistai 07.06.2016 10:50, 230 vastaajaa

Sanotaan, että kesä on ihastumisen ja rakkauden aikaa. Pitääkö se mielestäsi paikkansa?
Parasta kesässä on
Tärkein ominaisuus mahdollisessa tyttö/poikaystävässä on
Olen
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

MatkustamisestaKeskiviikko 01.06.2016 15:38

Oletko koskaan sulkenut silmäsi ja matkustanut mielessäsi maailman ääriin, ehkä jopa universumin laitamille? Entäs hypännyt pyörän selkään tai autoon ja lähtenyt yksin tai kaverin kanssa vain johonkin suuntaan?

Matkustamista on erilaista. Toinen tykkää valmiista pakettimatkasta, monen tähden hotellista ja jatkuvasta palvelusta. Toisen mieleen ovat enemmän tutkimusmatkailijan otteet. Yksi saattaa saada suurta nautintoa bilettäessään villisti, kun toinen saa samat kiksit kierrellessään taiteen keskellä.

Meistä jokaiselle on se oma tapamme matkustaa. Saavutamme sillä sen (yleensä ja toivottavasti) miellyttävän kokemuksen, jota lähdimme hakemaan. Toisinaan ainakin omalta kohdaltani odotukset ovat myös ylittyneet.

Omat kokemukseni ovat myös kannustaneet minua yhä useammin ja enemmän tutustumaan paikallisiin ja heidän arkiseen elämäänsä. Turvallisesti, mutta pelkäämättä.

@NetardMissä olet käynyt - ja missä haluaisit päästä käymään?Keskiviikko 01.06.2016 15:32, 208 vastaajaa

Matkustaminen on suosittua ja mukavaa. Jotkut haluavat käydä samoissa tutuissa ja turvallisissa kohteissa, kun toiset taas etsivät seikkailuja ja elämyksiä. Mitä sinä odotat matkoiltasi?
Olen viimeksi käynyt
Mitä eniten haluat matkaltasi?
  • Voit valita 5 vastausta.
Eniten haluaisin päästä käymään
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.