IRC-Gallerian tietosuojakäytännöt päivittyvät 25.5.2018 vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia. Lue päivitetty Tietosuojaseloste. Lisäksi käyttöehdoissa on tarkennettu ikärajaa ja kohta 6.2 viittaa Suomen lain lisäksi Euroopan unionin lakiin.

IRC-Galleria

www.facebook.comMaanantai 03.12.2007 10:55

Alkolukko Facebookiin

Humalassa lähetetyt viestit kaduttavat seuraavana aamuna
Julkaistu: 30.11.2007 10:30 (HS)
OUTI KAARTAMO


Alkoholi ja Facebook helpottavat flirttailua liikaakin.

Perjantai-ilta, pari lasia viiniä ja vain me kaksi: minä ja Facebook. Seuraa rentoutunut klik-klik ja ystäväpyyntö lähtee ex-poikaystävälle ja parille muulle tyypille, joille seuraavana aamuna ei olisi lähtenyt. Aamulla Facebookin uutisseinällä ei näy julkisia merkintöjä omasta nettijuoppoudesta, mutta ystävä näyttää kirjoittaneen tutuntutulleen aamuyöllä omituisen flirttailuviestin.

"Minulla oli baari-illan jälkeen sellainen hatara muistikuva, että olen kirjautunut Facebookiin yöllä. Aamulla avasin koneeni hikoillen", Hanna, 32, kertoo. Hänen omalla viestiseinällään seisoo edelleen muutaman viikonlopun takainen, toiselta tutuntutulta aamuviideltä vastaanotettu Olli loves Hanna -lemmenviesti. Hanna ja Olli eivät ole viesteineen yksin. Känniviestittely Facebookissa on syrjäyttämässä karmeudessaan jo luurijuopottelun. Erona on vain se, että epätoivon ja humalan merkit ovat kaikkien "ystävien" luettavissa.

Marikalle, 24, oli käydä köpelösti, sillä humalassa facebookkailu uhkasi jo hänen parisuhdettaan. "Päivittelin profiiliani ulkomailla jatkoilla ja unohdin kirjautua ulos. Eräs miesvieraista oli kirjoittanut statuksekseni: Marika is still drunk after having fab time with two Australian boys." "Minut pelasti se, että poikaystäväni koneessa oli juuri sinä päivänä nettikatkos. Ilmeisesti viesti meni ohi myös hänen kavereiltaan, sillä asia ei ole tullut ainakaan vielä ilmi."

Pinjaa, 29, harmittaa, että hän on hyväksynyt humalapäissään harkinnassa olevia hämäriä ystäväpyyntöjä hyvin etäisiltä tutuilta, joiden kanssa hän ei välittäisi olla normaalisti missään tekemisissä. "Uskon, että monet niistä on myös lähetetty humalassa, joten harmitus on ollut myöhemmin varmasti yhteinen."

Sosiologi Pekka Sulkusen mielestä nettijuopottelu kertoo siitä, että "elämme kauhun aikoja".
Netin myötä moni ennen niin yksityinen asia, kuten humala, seksuaalisuus ja syöminen, on tullut julkiseksi. "Netti eliminoi pelon, häpeän ja syyllisyyden pois vuorovaikutuksesta. Kun ihmisen kanssa ei joudu flirttailemaan kasvokkain, sille voi lähettää pöyristyttäviäkin juttuja."

Harkitsemattomilla yöllisillä superpokeilla, virtuaalinuolaisuilla ja oletko kiinnostunut -viesteillä voi olla vakaviakin seurauksia – lähtivät ne sitten kahdellesadalle ystävälle tai sille yhdelle.
"Ongelma on, että ne saattavat herättää mustasukkaisuutta ja äärimmäisiä tunteita puolituttujenkin keskuudessa", Sulkunen sanoo.

On siis aika sopia yhteiset pelisäännöt. Sovitaanko, että se, mikä tapahtuu viikonloppuyönä Facebookissa, ei pysy Facebookissa. Kaikki naamakirjassa tapahtunut toiminta pyyhitään pois aamukymmeneen mennessä, ja asiaan palataan tarvittaessa maanantaina.


Lähde: http://www.hs.fi/omaelama/artikkeli/Alkolukko+Facebookiin/1135232209035


****
Tsih I l0lled!


http://albumoftheday.com/facebook/
www.youtube.com/watch?v=wCh9bmg0zGg
www.youtube.com/watch?v=6FahBBnfHAQ

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.