• Puhdistus

• Implantit

• Zirkonium-kruunut

• Sillat

• Valkaisu

• Hammasproteesit

• Paikat

• Juurikanavahoidot

Ilmainen kuljetuspalvelu!
Soita +90 537 870 65 36
WWW.ALANYAHEALTHYSMILE.COM

IRC-Galleria

NightEyes

NightEyes

To Hämeenlinna, to Helsinki, to Party

Paluu luontoon osa.. no yks niistäSunnuntai 06.08.2006 04:01

Tänään tulin viikon kestäneeltä pyöräretkeltäni Nuuksiosta. Eka pitkä matka pyörällä ja myöskin eka kunnon metsäajelu sillä. Täs on teille vähän matkakertomusta

Maanantai 31.7 klo 10.30:
Lähden pyörällä liikkeelle kotoa, käyn keskustan partioaitassa ostamassa lisäkaasua keittimeen sekä uuden kompassin. EA-laukkuun ei ole rahaa, paskempi juttu jos jotain käy.

Mukaan otin kaiken mitä tarvii päivän ajaksi. Perillä odotti lisävarusteet joilla pärjäisin vielä viikon. Kevyt laukku siis.

Ekat 48 kilsaa oli ajoa Nuuksioon teitä pitkin. Nuuksioon on ykköstietä 30 kilsaa, mistä saa vähän kuvaa että kuinka paljon siinä joutuu kiertämään, kun ajaa pyörällä.

Hemmetti ens kerralla meen Vanhaa turuntietä..


No about 14.30 saavuin Nuuksioon jossa alkokin ajon vaikeammat osuudet: Ensiksi huonosti hoidettu mäkinen hiekkatie, josta suurimman osan jouduin ajamaan ylämäkeen. Epätasaisuus tekee suoraan ajamisen mahdottomaksi sillä vain downhill pyörä kestää, jos ajaa edes 25 kilsaa isoon töyssyyn tai kuoppaan. Onneksi ei ollut liikennettä niin pysty mutkittelemaan aika vapaasti.


No sitten tullaan ekalle polulle.. ja nyt se kiva vasta alkaaki:
Ensinnäkin joka ikisestä oksasta puusta ja pensaasta tulee riesa koska kädet tarttee kokonaan siihe et pysyy pystyssä ja oikeessa suunnassa, eikä niitä. Juuriin, kantoihin, pieniin puihin, kiviin ja oikeestaan kaikkeen joka nousee yli 15 senttiä maasta pysähtyy ku seinään.

No siinäs itket ku kävellen pääsee yhtä kovaa. Ja päivän ilmanen vinkki kaikille: Taluttakaa suosiolla jos se polku ei oo oikeesti hyväs kunnossa.

No onneksi sitä polkua oli vaan about 100 metriä ennenku pääsin leiriin, joten ei mikään ihan mahottomuus ollut se..

Tiistai 1.8. 18.30 lähden leiristä päivän etappia kohti.

Ensimmäisenä oli 1.5 kilsaa hiekkatietä mikä ei oikeestaan tuntunu juuri missään..

Sitten alkaa osuus jonka *piti* olla kilsa leveää polkua, mutta polku onkin noin 20 senttiä leveä, täynnä kiviä, juuria ja kaiken lisäksi mäkinen kuin mikä. Siihen kun lisätään että Nuuksiossa on noin 2 miljoonaa karttaan merkitsemätöntä polkua jotka lähtevät isoista poluista aivan minne sattuu on soppa valmis.

2 kilometrin epätoivoisten pyöräily-yritysten jälkeen en ole vielä päässyt etapille ja aikaa on kulunut lähes tunti. Yhdessä vaiheessa huomaan taluttavani pyörää etelään vaikka suunnan pitäisi olla pohjoiseen.

No tätä sitten jatkettiin jonkin aikaa kunnes jonkin ajan päästä löydän isommalle tielle joka on noin puoli kilsaa etapista pohjoiseen. Tietä pitkin pääsen etapille noin 4 minuutissa..

Päivän saldo: etuvaihteiden suojarengas hajonnut, 2 vaihde edessä kanittaa ja aikaa meni matkaan lähes 1,5 tuntia enemmän kuin piti.

Keskiviikko 2.8 klo. 9.45 on kaikki pakattu ja lähden leiristä täyttämään vettä, jota on tosin kulunut vasta laskettu 0.5 litraa. Täyttöpaikalla ohitan ensimmäisen vartion.

klo 10.05 saavun rastille ja valmistaudun odottamaan, 1.5 kilometrin matkaan on mennyt alle 5 minuuttia ajoa.

n. 11.00 saapuu ensimmäinen vartio rastille,

n. 14.00 lähtee viimeinen vartio rastilta, pakkaan ja lähden eteenpäin.

Noin kilometrin jälkeen tie katkeaa. Karttaan ei olla tätä merkitty (taaskaan) lähden kantamaan pyörää tielle kaadettujen/kaatuneiden puiden yli. 200 metriä jatkuu tätä kunnes tie taas jatkuu isohkon ojan toisella puolen.

Pieni polkaisu, parisataa metriä metsää ja olen 5. rastilla. kello on lähemmäs 3:a

Rastilta lähden puoli neljän aikaan ja etenen kohti rastia 6, lukon pidike hajoaa matkalla

Rastilla 6 hiukan neljän jälkeen ja taas odottelua.

Viideltä lähtö rastilta matkan vaik eimmalle osuudelle: 2 kilometriä vaikeapääsyistä metsää. jalan helpohkoa maastoa. Pyörälle ajokelvotonta. Lisäksi suunnistusta vaikeuttaa taasen merkitsemättömät polut.

Puoltoista tuntia kuluu ja saavun väärän järven rannalle. Onneksi olen joutunut harhaan vain parisataa metriä ja jatko sujuu hyvin. Pääsen toiselle etapille seitsemän aikaan. Huomaan että pyörävalo on kadonnut, ihan sama.. Leiri pystyyn ja uimaan..

23.30 alkaa tulla tarpeeksi pimeä, jotta voin kokeilla yösuunnistusta. Viritän otsalampun kypärään kiinni ja lähden etsimään noin kilometrin päässä olevia rasteja jotka on sinne jätetty maanantaina.

Pyörän jätän noin 50 metrin päähän ensimmäisestä rastista ja lähden juoksemaan. Lukkoa en ottanut mukaan sillä oletin että kukaan tähä aikaan täällä liikkuu..

Puolentoista tunnin päästä olen löytänyt kaikki paitsi yhden rastin, jonka paikan kyllä löysin, mutta uskon että pimeys teki tepposet.. lähen kävelemään kohti pyörää, matkalla valokiilaan sattuu adidaksen juomapullo, joka on tismalleen samaa mallia kuin eräs jonka Nuuksioon kadotin jokunen puolivuotinen sitten. Ainoastaan väri on eri ja ilman pienintäkään tunnontuskaa otan pullon mukaani.

Torstai 3.8 kello puoli kahden aikaan:
Saavun takaisin leiriin. Leirin löytäminen osoittautui yllättävän hankalaksi pimeässä ja sit unta pollaan..

08.00 Herätys.. hemmetti 7 tunnilla elä..

11.00 AHHHHh... torkut teki terää.. ja sitten takaisin leiriin, mutta ensin! Pitää hakea se rasti mikä eilen jäi löytymättä

11.30-11.50 Täällä rastipaikalla.. taas.. eikä vieläkään näy rastia. Täällä vedän edestakaisin eikä mitään näy. No lähen leiriin päin.

12.30 Leirissä. Kaverit kertoo hakeneensa rastin aamulla ja jättäneensä viestin puhelimeen.. kiitti kaverit kyl te tiedätte et mul ei oo akkua jäljellä..

Yöretken saldoa: Löysin yhden juomapullon, hajotin pyörästä kaikki muoviosat mitkä oli jäljellä ja kadotin pyörävalon.

Torstai-ilta: Oltiin rannalla ja mulla oli uimavahtivuoro. Päätinpä sitten yhtäkkiä heittää paidan päältä ja hypätä uimaan. Hypyn jälkeen ilmassa huomaan että kompassi on vielä kaulassa ja se tippuu veteen mun jälkeen.. nappaan sen veden alla ja nousen laiturille. Huomaan myös että taskussa on sytkäri. Kaikki muut paitsi punasen liekin kärki on mennyt vedestä tukkoon. Noh luotan 10 vuoden takuuseen jo oletan että vehje kuivuu vielä..

Takaisin leirissä muistan että samassa taskussa sytkärin kanssa on ollut myös avaimet! Nyt ne siis on Kattilajärven pohjassa! VOI EI!!! Ilta on liian pitkällä.. pitää palata paikalle huomenna..

Perjantai puoli kahden aikaa..

Lähden pyöräillen Kattilajärven rantaan ja alan tutkimaan näkyykö mitään, mutta aurinko ei vielä paista laituriin, joten otan torkut.

No nyt on aurinko ja ensimmäinen sukellus veteen.. pohjassa on yllättävän paljon valoa joten eteenpäin näkee hyvin. Kurotan ensimmäiseen vaaleampaan kohtaa (kaikki on sumeaa).. kivi ja seuraavaan.. Mun avaimet!!! Us-ko-ma-ton-ta tuuria kyllä että osuin juuri oikeaan kohtaan.

Ja valokin toimii niissä vielä. Sytkäri on jo kuivunut ja tykittää entiseen malliin.

Enempää ei ookkaan retkestä kerrottavaa.. Metsässä tuli 34 kilometriä ajettua ja yhteensä matkaa kertyi 87 kilsaa. Joka on suhteellisen vähän viikolta mutta koska metsässä ajaa keskimäärin 6 kilsaa niin voi metsäkilometrien määrän kertoa neljällä niin saa paremman kuvan miten raskasta se on ollut.

Ja sit korjaamaan pyörän vammat..

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.