IRC-Galleria

Ninnuliina

Ninnuliina

Suojellaan Lapsia ry toiminnanjohtaja, erityisasiantuntija
Seksuaalinen väkivalta, kaltoinkohtelu ja hyväksikäyttö ovat asioita, mistä ei yleensä haluta puhua eikä kuulla. On varsin yleistä, että väkivallan kohteeksi joutunut henkilö vaikenee tapahtuneesta tai mainitsee siitä ainoastaan lähimmälle ystävälleen.

Jos satutettu ja loukattu henkilö päättää kertoa tapahtuneesta hän pyytää usein ystäväänsä vannomaan, että tämä ei kerro tapahtuneesta eteenpäin. Tämä on ymmärrettävää mutta samalla surullista, koska näin toimimalla uhri jää ilman apua ja tukea.

"Synkkä salaisuus voi haavoittaa"

Seksuaaliseen kaltoinkohteluun liittyvän salaisuuden pitäminen haavoittaa uhria mutta myös salaisuuden säilyttäjää. Jos siis pidät sisälläsi satuttavaa salaisuutta tai saat kuulla, että ystävääsi on kaltoinkohdeltu niin muista, että kaikilla on oikeus saada apua ja tukea.

Seksuaalisen kaltoinkohtelun uhrilta ja siitä tiedon saavalta ystävältä vaaditaan uskallusta ja rohkeutta. Tapahtuneesta kertominen voi pelottaa ja pelottavien asioiden kohtaaminen on usein vaikeaa. On hyvä kuitenkin muistaa, että seksuaalisesta kaltoinkohtelusta voi ja saa selvitä. Tutkimustulokset osoittavat selkeästi, että avun piiriin hakeutuminen ja tuen saaminen johtaa usein parempaan toipumiseen ja tapahtumasta selviytymiseen.

"Myös pimeässä voi nähdä valon kajastusta, jos vain uskaltaa avata silmät"Haastattelu aiheesta/url]

Synkät satuttavat salaisuudetPerjantai 07.08.2015 12:19, 219 vastaajaa

Väkivalta, kaltoinkohtelu ja seksuaalinen hyväksikäyttö ovat asioita, mistä helposti vaietaan. On varsin yleistä, että väkivallan ja kaltoinkohtelun kohteeksi joutunut henkilö säilyttää tapahtuneen salaisuutena tai kertoo siitä ainoastaan lähimmälle ystävälleen. Synkät salaisuudet voivat kuitenkin haavoittaa molempia.
Haluaisitko itse kuulla ystävältä tämänkaltaisesta salaisuudesta?
Mitä mieltä olet, kannattaako tämänkaltaiset tapahtumat pitää salaisuutena?
Onko kaltoinkohdelluksi joutuneella henkilöllä oikeus saada apua?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.