IRC-Galleria

Ninnuliina

Ninnuliina

Suojellaan Lapsia ry toiminnanjohtaja, erityisasiantuntija

Internetin seksuaalinen kuvamaailmaTiistai 12.04.2016 10:26


Netissä jaetaan yhä enemmän kuvia ja riski kohdata mieltä hämmentävää kuvamateriaalia on merkittävästi lisääntynyt. Harmiton hakusana voi tuoda kuvaruudulle niin ihmisten kuin eläinten ja tappamista, kovaa pornoa sekä paljon muita kuvia tai videoita, joita ei haluaisi nähdä tai jotka ahdistavat.

Verkon kuvamaailma vaikuttaa meistä jokaiseen eri tavoin. Siksi on tärkeää miettiä, mitä kuvia kavereilleen jakaa tai näyttää. Kysymättä tai keskustelematta on vaikea arvioida, mitä toinen haluaa tai ei halua nähdä. Lisäksi kaveriporukassa voi olla hankala kieltäytyä katsomasta kuvia, mitä ei todellisuudessa haluaisi nähdä.

Suhtaudu internetin kuvamaailmaan kriittisesti

Internetin kuvamaailmaan tulee suhtautua kuin päivittäiseen aprillipäivään. Kaikki mitä näet ei ole välttämättä totta. Erityisesti seksuaalisen materiaalin tuottamisessa käytetään usein erilaisia tehokeinoja kiinnostavuuden lisäämiseksi. Ole kriittinen ja muista, että paljon tavallista ja arkista jätetään myös näyttämättä.

Älä myöskään jää yksin pohtimaan näkemääsi vaan juttele kuvista ja niiden herättämistä ajatuksista ja tunteista, olivat kuvat sitten totta tai eivät. www.riku.fi

Jokaisella on oikeus seksuaalisuuteen ja seksi on perustaltaan hyvää ja hauskaa.

Nuoruudessa luodaan usein käsitys siitä, mitä seksuaalisuus ja seksi ovat. Netin kuvamaailma antaa siitä vain yhden kapean näkökulman. Älä muodosta näkemäsi pohjalta käsitystä seksuaalisuudesta ja seksistä tai mikä seksin harrastamisen yhteydessä on sallittua, mitä sinulta toivotaan ja odotetaan.

Pidä hyvää huolta itsestäsi ja muista <3

Netin seksuaalinen kuvamaailmaTiistai 12.04.2016 10:41, 175 vastaajaa

Netissä jaetaan yhä enemmän kuvia ja riski kohdata mieltä hämmentävää seksuaalista kuvamateriaalia on merkittävästi lisääntynyt. Harmiton hakusana voi tuoda näytölle kuvia, joita ei haluaisi nähdä tai jotka ahdistavat.
Onko harmiton hakusana tuonut näyttöösi kuvia, joita et olisi halunnut nähdä?
Miten päädyit näkemään näitä kuvia?
Onko joku kaverisi tai tuttusi jakanut tai näyttänyt sinulle seksuaalisia kuvia?
Jos olet saanut kaveriltasi seksuaalisia kuvia, mitä teit?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.