IRC-Galleria

Ninnuliina

Ninnuliina

Suojellaan Lapsia ry toiminnanjohtaja, erityisasiantuntija

NettirikoksetTorstai 05.09.2013 15:38, 420 vastaajaa

Verkossa käyttäydytään usein toisin kuin reaalimaailmassa. Mahdollisuus nimettömänä tai nimimerkillä kommentointiin lisää vastuutonta ja yleisten normien vastaista käyttäytymistä verkossa. Pahimmillaan tämä voi johtaa tilanteisiin, joissa hetken mielijohteesta verkkoon ladataan ilkeitä kommentteja, äärimmäisiä mielipiteitä, epäsopivia kuvia tai muuta epäasiallista materiaalia. Toisten ihmisten satuttaminen ja äärimuodoissaan rikollinen toiminta esimerkiksi uhkailu ja kiristäminen ei ole sallittua myöskään virtuaalimaailmassa.
Onko sinulla kaikille avoin profiili tai julkiset tiedot jossain verkon yhteisössä tai kuvagalleriassa?
Oletko saanut riittävästi ohjeistusta tai käytännön harjoittelua yksityisyyden suojien asettamiseksi ja omien tietojesi suojaamiseksi verkossa?
Onko joku ystävistäsi joutunut netissä kiusaamisen, huijaamisen, häirinnän, ahdistelun, varkauden tai muun vakavamman rikosyrityksen tai rikoksen kohteeksi?
Oletko itse joutunut netissä kiusaamisen, huijaamisen, häirinnän, ahdistelun, varkauden tai muun vakavamman rikosyrityksen tai rikoksen kohteeksi?
Jos ystävääsi tai itseesi on kohdistunut rikokseen viittaavaa toimintaa. Liittyikö se?
  • Voit valita 6 vastausta.
Netissä tapahtuneeseen epämääräiseen toimintaan, rikosyritykseen tai rikokseen syyllistyi?
Moni nuori ei ymmärrä joutuneensa rikosyrityksen tai rikoksen kohteeksi. Mikä madaltaisi kynnystä kysyä tai kertoa omakohtaisesta tai ystävän kokemasta kiusaamisesta, huijaamisesta, häirinnästä, ahdistelusta tai painostuksesta netissä?
  • Voit valita 2 vastausta.
Tiesitkö, että Rikosuhripäivystyksen nuorten hankkeen työntekijät ovat tavoitettavissa reaaliaikaisen chatin kautta osoitteessa www.riku.fi/nuoret ja torstaisin IRC-Galleriassa?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Luokiteltu yhteisöihin