IRC-Galleria

NoIdentity

NoIdentity

Quod Me Nutrit, Me Destruit

Blogimerkintä

« Uudempi -

The hobbitKeskiviikko 12.12.2012 11:50

VAROITUS! ÄLÄ LUE EDEMMÄS, ELLET OLE NÄHNYT UUTTA LEFFAA. SISÄLTÄÄ RANTTIA, SPOILEREITA JA YHDEN TOLKIEN-FANIN MIELIPITEEN.


Elikkäs. Itse olen odottanut tätä elokuvaa siis siitä lähtien kun LOTR-trilogia saatiin pakettiin.... eli sen kymmenisen vuotta. Sit Jackson ilmoitti tekevänsä leffan ja aloitin entistä enemmän odottaa.

Alkutekstien aikana musiikki sai ensimmäisen puolen minuutin aikana kylmät väreet ja muutenkin elokuvan musiikkimaailmasta on annettava ISO plussa Howard Shorelle. Hauskana yksityiskohtana faneille oli leffasta löytyviä LOTR-leffassa olleita teemoja (Rivendellin haltioiden teema, hobittien teema etcetc). Pikkuiset yksityiskohdat lämmittivät omaa mieltä ja jäivät todennäköisesti suurelta yleisöltä huomaamatta.

Andy Serkisin Klonkku-suoritus oli jälleen uskomaton ja wetan porukalle myös VALTAVA suosionosoitus. Serkisin ääninäyttely ja digitaalinen hahmo eivät ole koskaan olleet näin sympaattisia ja hellyttäviä.

Muina hauskoina asioina pidin viisasten neuvoston mukaanottoa. Toisaalta se tuntui turhalta pitkittämiseltä, mutta toisaalta arvostan myös heidän lisäämistään, koska neuvoston ansiosta Dol Guldur tyhjennettiin ja koko Seikkailu sai lähtönsä.

Ja sitten ne negatiiviset asiat.....

Ensinnäkin leffaan oli lisätty mielestäni "turhia" kohtauksia aivan liikaa ja niitä oli pitkitetty jopa naurettaviin mittoihin. Mm. Radagastin mökkikohtaus, epämääräiset lisätyt örkkitappelut........ MIKSI?


Ja sitten se kaikkein eniten minua raivostuttanut, Jackson onnistui tuhoamaan koko trilogiasta sen, mitä itse rakastan eniten Hobitissa.

Hobitti on upea tarina yhden Hobitin kehittymisestä hahmona. Hän aloittaa arkana pelkurina, joka polttelee vain piippua ja syö kakkua. Ja kirjan lopussa hänestä kehittyy neuvokas sankari, joka taistelee ystäviensä puolesta.

Ja nyt se jo ekassa leffassa tappaa Piikillä Hurttia ja örkkejä? Ja voisiko joku ylipäätänsä kertoa miulle miksi HELVETISSÄ siitä "Out of the frying pan, into the fire"-kohtauksesta oli pitänyt tehdä niin PASKA. Puuhun kiipeäviä hurttia ja Thorin tappelemassa ja HÄVIÄMÄSSÄ? Ja ylipäätänsä se Azogin lisääminen niin isoksi asiaksi?

Elikkäs... Hobitista oli tehty mahtipontinen (joskin hyvännäköinen) tappelupläjäys, jossa Tolkienin kirjasta on otettu lähinnä hahmot ja maisemat.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.