IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

puutarhaSunnuntai 02.07.2006 23:37

lantuntaimet on jo niin suuret ettei kirpat niitä kyllä enää kokonaan tuhoo. jipii, mä saan tänä vuonna omasta maasta lanttuja. mökillä on perunat jo senverran isoja, ett voi ruveta syömään. hyvästi kaupan tummenneet ja nahistuneet, teholannoitetut uudet perunat.
ekat mansikat tuli tänään herkuteltua omasta maasta. harmaahometta näkyy olevan jo nyt raakileissa. onkohan tullut laitettua typpipitoista lannotetta. harmi.
papukylvökset on itäny kohtuu hyvin. en tiedä syökö kukaan niitä mut on ne ainaski kivan näkösii ja hyviä maanparannuskasveja kuten herneetki.
liljat kukkii kohta. ovat kasvattaneet tosi monta kukkanuppua joka varteen. tulee oleen upee kukinta. en malttais odottaa. daaliat kukkii. samoin jaloritarinkannus ja valkonen myskimalva. keltaruusu on upen näköne suurine kerrottuine kukkineen. ensimmäinen kunnon kukinta sillä.
lämmin ja kuiva sää jatkuu ja paarmat lisääntyy. kasvimaa kuivuu. jotain katetta pitäs varmaan kehittää. mökillä sirottelin lanttumaalle ohuelti lehtipuupuruja. isäntä teki polttopuut moottorisahalla. koitan hyödyntää kaiken sen sahanpurun. pitäs vielä kerätä loputki taltee. vois laittaa marjapuskien juurelle ja vaikka mihin. kukkapenkkiin.
sain tyttäreltä neljä villiviinin tainta. laitoin ne tilapäiseen paikkaan keväällä. kaikki näyttää lähteneen kasvaan. täytys perustaa niille oma paikka. ajattelin puutarhavajan seinustaa mökillä. ehkä kokeilen siihen. alumperin piti tehdä kiviaita mökin rajalle, mut en oo ehtiny ja toi selkäki oli niin kipee koko kevään, etten olis pystynykkää. villiviini olis ollu kaunis kiviaidalla.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.