IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Blogi

- Vanhemmat »

puutarhaSunnuntai 23.04.2006 18:39

jättiläissädeasteri ei näköjään idä vanhoista siemenistä.

lämmintä on ollut tämä päivä. 12 astetta varjossa. jonkun verran vaan tuulee. kyllä se kevät vaan tuli tänäkin vuonna. vähän vaan odotutti itseään.

puutarhaTorstai 20.04.2006 12:21

ukko leikkas omenapuut eilen, kun mä pyysin. mun piti vaan näyttää, mitkä oksat.

laskin taimipurkit: 138 ! oho. +perunat maitopurkissa. eikä viel oo kaikki kylvöt koulittu omiin purkkeihin. eikä kaikkee oo ees vielä kylvetty.

pahuksen lumikasat pihassa. enkä pysty nyt ees lapioimaan niitä pienemmäks. pahuksen selkä. lisäks iski flunssa ja taitaa hammastakin vähän vihloo.

puutarhaKeskiviikko 19.04.2006 14:40

nyt näyttäs sitruunamelissa itävän, jee. jättiläissädeasteri ei oo vielä itänyt. muut asterit on jo koulittu omiin purkkeihin.

puutarhaMaanantai 17.04.2006 17:00

kurpitsat itää jo ainaski kuus. siin o ylimääräsiiki. ko malttas heittää ylimääräset pois.
sitruunamelissa ei tykkää itää. on vissiin vanhoja siemeniä. vaik oli purjon siemenekki kolme vuotta vanhoi ja iti hienosti. nii ja basilikanki siemenet oli ainaski kolme vuotta vanhoi ja monta tainta näkyy tulevan pintaan. pitää vissiin tarkistaa miten kauan sitruunamelissan itäminen kestää, ku en muista enää.

puutarhaSunnuntai 16.04.2006 11:25

jee, kurkut itää jo, kaikki viisi siementä.
lääkkeet ovat näköjään tehneet höppänäksi. olen kylvänyt sinisalvian kahteen kertaan ja toiset siirtäny isompaan purkkiin. ajattelin hakea tukikeppejä, kun huomasin toisen kylvöksen. no kai ne jonnekki mahtuu. ellei isäntä hermostu tohon purkkimäärään ja heitä kaikkia ulos.

puutarhaLauantai 15.04.2006 13:29

apua. taas loppuu taimikasvatustilat. on sinisalviaa, sinilobeliaa, erilaisia kesäastereita, isoa ja pientä samettikukkaa, timanttikukkaa, leikkoneilikkaa, daaliaa, verenpisaran ja pelakuun pistokkaita ja perunaa. eilen laitoin kurkkua ja kurpitsaa, mitä ei taida taaskaan kukaan syödä. lisäksi on erilaisia yrtteja.
äsken tarkastin viime vuonna laittamani daaliat ja neljä pientä juurakkoa oli säilynyt, vaikka olin ne vähän huonosti laittanut talvehtimaan, oli nääs aikapula. laitoin ne purkkiin. multa loppu vähän kesken. en tiedä kuka ne laittaa maahan, jos selkäni ei parane. tytär vähän lupaili, mutta sillä on omankin puutarhan perustamisessa puuhaa ja se asuukin niin kaukana.

kotona kuistilla oleva itse leikkoruususta kasvattamani ruusu voi hyvin. siinä on jo isoja versoja. kylmillään olevalla mökillä ollut ruusuntaimi näyttäisi olevan hengissä. mene ja tiedä. tämä oli kokeilu, että kestääkö leikkoruususta kasvatettu taimi pakkasen. aika näyttää. taimet ovat kolme vuotta sitten tyttäreltäni saamista kukkakaupan leikkoruusuista. muuta alkuperätietoa ei ole. päähänpistona vaan kokeilin juurruttaa ja ihme, kaksi kolmesta juurtui. kuvia on otettu, muttei kehitetty. ehkä ne vielä saadaan tännekki.
- Vanhemmat »