IRC-Galleria

Nolfein

Nolfein

=))))))))))))))))))))))))

:)Sunnuntai 16.03.2008 07:18

olen mielenlaadultani varsin teoreettinen. saatan vaikkapa koulussa aikani kuluksi, mikäli yksin satun olemaan, laatia mielessäni mitä erilaisempia teorioita, pääasiassa siis kuitenkin ihmisistä ja ihmisiin liittyvistä asioista. pyrin aina laatimaan jonkinlaisen ns. totuusteorian esimerkiksi jostain ihmisryhmästä, taikka kuinka jokin yksittäinen ihminen on päätynyt sellaiseksi kuin hän on. usein huomaankin diagnosoivani monia ihmisiä, vaikkei niin saisikaan tehdä.

ja koska olen ainakin olevinani teoreettinen, olenkin vastikään huomannut haaveilevani yliopisto-opinnoista. en kylläkään tiedä mitä menisin lukemaan, mutta sosiaalipsykologia tai käytännöllinen filosofia kuulostaa oikein mielenkiintoiselta. myös opettajan ammatti kuulostaa teoriassa ihan kivalta ja tähän on kolme syytä: kesäkuu, heinäkuu ja elokuu. okei, neljäskin löytyy, nimittäin olen alkanut arvostamaan sivistystä ja kaikkea, mikä liittyy kasvatustieteisiin ja humanistisiin aineisiin ja antiikin kreikkaan ja ehkä pentti saarikoskeenkin.

toisaalta jos jaksaisin lukea, tai oikeastaan jos saisin itseni näennäisesti tylsien kirjojen pariin ahkerammin, voisin opiskella myös fysiikkaa, matematiikkaa ja teoreettista filosofiaa.

toisaalta... en tiedä haluaisinko tehdä harraste-mielessä kiinnostavista asioista työtä. lisäksi epäilen, että yliopisto-opinnot johtaisivat väistämättä, tai ainakin teoriassa antaisivat valmiudet ns. high profile-hommiin, jotka taas veisivät luultavasti tolkuttomasti aikaa ja voimia, enkä koe kovin mielekkääksi elää vain tehdääkseni työtä. työn pitäisi olla välttämätön paha, jota tekisi juuri sopivasi ja loppuajan voisikin käyttää jotenkin luovasti tai muuten vain kivasti, vaikkapa harrastamalla tanssia, bodaamalla tai kahvittelemalla.

tanssimisesta tulikin mieleen, että se on mielettömän siistiä hommaa. olen pitkään miettinyt, että voisi semmoistakin alkaa harrastamaan, varsinkin kun nykyään monen viikonloppuputken @baari jälkeen alkaa sekin sujumaan niin hienosti, varsinkin pienessä sievässä. eikä aina alkoholiakaan tarvita, vaikka se toimiikin oikein hienona katalysaattorina. käyttääkseni 'hienoja' analogioita, joihin olen ilmeisesti erikoistumassa, ei se auton moottorikaan ilman öljyä pelaa.

tänä jäljellä olevana aamuyönä näen luultavasti painajaisia pro graduista.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.