IRC-Galleria

töitä ja aina vaan töitä..Torstai 09.11.2006 23:03

KUULUMISIA:

ei meinaa tottua ikinä tähän västymykseen.. lasten kanssahan heräiltiin 7-8 aikaan, nyt mä herään 6.00, 7.30 alkaa työvuoro joka loppuu 15.30.
Onnellista on jos oon vaan aamuvuoroissa mut ei, kun teen myös iltaa joka loppuu 21.30 ja seuraavana aamuna ois taas kuuden herätys aamuvuoroon.. Koska bussimatkakin kestää reilu 45min niin loistokkaaksi jää yöunet :/

Harjottelussa on ollut mukavaa. Ihana kun joku terminaalivaiheen potilas jaksaa jutella ja saa ehkä pienen hymynkin huulille :)

Lähihoitaja siis musta tulee tällä koulutuksella, mutta en kyllä siihen duuniin jää. Luen ittseni kätilöks joksi oon aina halunnu. Lääkärin ammatti olis kans kiva, mut ei pää riitä siihen :/ Tai no kirurgi tai patologi lähinnä, terveyskeskuslääkärit on kakkapäitä nimittäin x)


Nette nukku viime yönä tosi huonosti, alkoi illalla yksimään ja yöllä haukko hengitystä kun makuuasennossa ei sanu henkeä :/ Nukuttiin aika istualtaan yö sitten, tai no "nukuttiin".
Aamulla terv.keskukseen jossa sai spiiralla Ventolinea ja 20mg Prednisolon. Autto kaiketi vähän... Tulee silti varmaan loistava yö, kun ei ehditty apteekkiin hakee Pronaxenia eikä Ventolinea :/ Huomenna sitten.... Onneks ne on mikstuurana joten vähän helpompaa kun tabletti tai inhalaatiomuodot ton ikäselle.


Ihan pakko kirjottaa vielä meidän osaston ammattisanastoa kun olin ihan sekasin niiden kanssa alkuun, kamalasti uusia sanoja jotka piti tajuta kun luki potilaan papereita joka aamu. Puoletkaan ei viel oo avautunu (varsinkaan ne diagnoosit..) mut paljon sanoi on jopa jääny päähän...
Tässä osa.. (ja ne löytää googlella jos kiinnostaa;) )

fossa Douglas
Cervix
Corpus
peritoneum
adnexiitti
aspiraatio
hemostaasi
palliatiivinen (joka on tuttu Kultakeijun luona vierailusta Tampereelta)
kuratiivinen

Sit oon päässy tekee paljon juttuja
-nähny askitespunktion
-tyhjennelly askitesnesteitä (dreeni vatsaontelossa), munuaisen sisältöjä (katetrit munuaisissa),
-foleyn poistoa
-dreenin poistoa
-viggon poistoa
-l-skopia potilaan hakua heräämöstä ja hoitamista (seuranta)
-seurannu vaginaan tähdättyä (sisäistä) sädehoitoa
-Klyxiä (peräruiske) pistelly harva se päivä xD
-suihkussa auttamista ym.

Mitään erityisen haastavaa kun tämä kakka ammatti ei anna tehdä, eli lääkehoito, pistämiset (i.m., i.v.) hoitaa sairaanhoitaja/kätilö
Tyhmää sinällään, sillä mä kyllä hallitsen niin lääkehoidon sekä pistämisetkin, mut ei, edes heparointia en saa tehä vaikka mulla on todistus siitäkin :/


Nette ja Tatu on viihtynyt hyvin tarhassa. se on sellanen ympärivuorokautinen ja ihan ok paikka. Varsinainen laitos kuten päiväkodit tuuppaa olemaan. Siirrän ne heti kun pystyn pph:lle!!
ja kuten huomaa, tarhassa liikkuu pöpöt... heti Nette kipeenä kun sinne on joutunu :(
Kyllä vaan oman mamma hoito on parasta lapselle <3 Ehkä sit keväällä... sais vaan ny koulun äkkiä hoidettuu pois päiväjärjestyksestä..

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.