IRC-Galleria

Toronto, päivä 7Perjantai 03.07.2009 12:20

Tämä päivä oli hieman vähäsisältöisempi. Suunnittelimme aluksi pistäytyvämme elokuvissa, mutta kävimmekin Eaton Centressä, Hockey Hall of Famessa ja Honest Ed's -säästömyymälässä. Haistelimme ilmaa myös Scotiabank Theatressa (elokuvateatteri), mutta ilma ei tuoksunut tarpeeksi hyvältä, joten poistuimme paikalta vähin äänin.

Eaton Centre osoittautui pettymykseksi, se oli selvästikin suunnattu ihmisille, joilla on löysää rahaa ja kalliihko maku. Olihan se odotettavissa. Sears-nimistä kauppaa kiersimme kuitenkin jonkin aikaa mitään löytämättä. Tullessamme kolmoskerrokseen lievästi hämmentyneen näköisenä, eräs hollilla ollut kauppamies kysyi, etsimmekö neloskerrosta. Jouni vastasi myöntävästi sen pidempään miettimättä, johon tämä miekkonen vastasi, että kaikki kolmoskerrokseen tulevat näyttävät aina siltä, että etsivät nelosta. Searsin jälkeen kuljeskelimme vielä keskuksen toiseen päähän, josta poistuimme ulkoilmaan.

Hockey Hall of Fame oli nimensä mukaisesti täynnä jääkiekkokamaa. Pääosin näyttelyvitriinit pitivät sisällään kanadalaisten NHL-tähtien saavutuksia, pelipaitoja ja mailoja. Selostuskyltit koostuivat otteluiden tuloksista, historiikeistä jne. Maailman jääkiekkoa esittelevässä osastossa oli esillä mm. monia Suomen pelipaitoja. Maailmanmestaruuskisoihin lähinnä keskittynyt näyttely esitteli IIHF:n jäsenmaiden joukkueiden jäsenten paitoja ja muuta rekvisiittaa. Museon yläkerta oli varattu Stanley Cupille, joka oli kunniapaikalla jalustalla. Kysyin vieressä notkuneelta oppaalta, mitä pystille tehdään kirjoitustilan täyttyessä. Hän osasi ennustaa kysymykseni ja keskeytti minut kesken lauseen. Hän kertoi, että kirjailluista peltilevyistä ylin irroitetaan ja viedään samassa kerroksessa olevaan holviin. Tämän jälkeen uudempia peltilevyjä siirretään yhdellä ylöspäin ja alimmaksi laitetaan tyhjä levy. Olivat kuulemma viimeksi tehneet näin vuonna 2006. Hall of Famen sisällä saimme myös kokeilla lämärien ampumista virtuaalimaalivahtia vastaan. Toisena vaihtoehtona olisi ollut virtuaalipelaajien laukausten torjuminen, mutta koimme sen liian haastavaksi ja turhaksi. Pelasimme myös pöytälätkää kaksi matsia, jotka molemmat Jouni vei kirkkaasti 3-0.

Härhailimme tämän jälkeen jonkun aikaa kaupungilla, mutta päädyimme sitten sekalaista reittiä metroon ja matkasimme jälleen Honest Ed'siin hankkimaan juotavaa jääkaappiin. Siinä onnistuttuamme, vetäydyimme hostellille toiveena päästä aikaisemmin nukkumaan ja lepuuttamaan jalkoja. Muuten, tehdessämme tilauksia Subway-ravintolassa, harjoittelijana ollut nuorehko sälli totesi, että hän taitaa asua samassa hostellissa kuin me, Howard Streetillä. Olin nähnyt pari päivää aiemmin hostellin vessassa kuivumassa Subway-paidan ja -lakin, ne kuuluivat varmaankin hänelle. Mukavan oloinen jäbä. Hän taisi jopa huikata meille iloisen tervehdyksen jo tullessamme ensimmäistä kertaa vasta kirjautumaan sisään hostelliin.

Huomenna olisi suunnitelmissa pyyhältää Toronto Islandsin rannoille ruikuttam...no, ehkä ennemmin uimaan ja ruskettumaan. Siihen asti, kuulemiin! :)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.