IRC-Galleria

Uutta suhinaaLauantai 06.03.2010 01:41

Joopajoo, vuodet vaihtuu ja samalla vuosikymmenet. Pakkanen on edelleen kylmää, kalja kallista, peilikuva on ruma ja köyhät köyhiä edelleen. Mitä sitä juhlimahan.
Oltiin oikein lakossa äsken. muutama tunti meni ja lakko oli melkein kattavakin mut ei kuitenkaan ihan niin ettei olis työt tullu tehtyä. Muuten olis ollu lakolla jotain vaikutusta. Eihän semmonen sovi että työnantaja menettäis tuloja. No joo, tähän asti tuotto on tullu työntekiöiden työstä oli se sitte tuotanto tai palvelu tai kuljetus tai muu varastointi. Sitte on aina nämä välistä vetäjät jotka haluaa rahaa koska on rekrytoineet työntekiät. heille maksetaan osa työn hedelmistä niinpitkään kun heidän työntulos on voimassa eli työntekiä firmassa. Vähän sama asia kuin jos myyt jollekki telkkarin saisit siitä rahaa joka kuukausi kun asiakas sitä telkkaria kattoo. Sitte on lisäks nää kaikki avain asiakas henkilöt ja suunnittliat ja konsultit ja johtajat ja yli johtajat ja semmoset helvetin hienot nimikkeet. jos pomot jättäis tulematta töihin ei mikään muuttuis mut jos työntekiät ei tulis firma ei tuottais penniäkään. Noh kukapa työntekiää arvostaisi.
Firman menoista noin 10% menee työntekiöiden palkkohin. Loput koneistoon laskuihin vuokraan pomoille optioihin osinkoihin palkkioihin palkintoihin ja suhde etuihin. myös kokoukset maksaa kun ne pidetäät hienossa ravintolassa joka vuokrataan kokonaan, kuljetaan yksityis autolla sinne jossa yksityis kuljettaja. tilataan sisäfilettä, kaviaaria shamppanjaa ja konjakkia. eihän päätöksenteosta muuten mitään tule.
No joo kuitenki. Pointtina olöi että nyt lakon tuloksena oli sopimus jonka työnantaja hyväksyi pitkin hampain koska sanoivat sen tulevan liian kalliiksi. palkat nousi 0,6%. eli siitä 10% otatetaan 6 tuhannes osaa eli lopputulos on että firman menot kasvoivat 0,6 promillea. vittu 6 kymmenestuhannes osaa niitten vuoksi jotka sen kaiken työn tekee. enää menee 89,4% tuotoista mersuihin ja edustusmatkoihin 5 tähden hotelleissa ja muihin prostitoituihin ja vastaavaan. Vittu teilläki on varmasti rankkaa ku työntekiät lakkoilee.
Joopajoo, on nää liitot kyl hieno keksintö. liitot synty teollistumisen aikakaudella ku työntekiät kyllästy siihen että tehtaan omistaja porskuttaa ja työntekiät kuolee nälkään. kukaan ei tehny töitä ennenku sai itekki vähän siitä kakusta. tai niinku ranskassa ja venäjällä tappoivat jok ikisen pomon ja kaappasivat vallan ite. No joo, nykyään on erimeininki. Nykyään liittoon kuuluu pomo itsekkin jolloin hän hyväksyy helposti vallitsevan tilanteen ja toteaa että palkat ovat ok ei tarvetta lakkoilla. Lisäksi toinen missä menee pieleen on että liitollakin on pomo. henkilö joka ei siis tee työtä mutta joka saa rahansa liittomaksuista. eli elää toisten siivellä kuin loinen. koko lakko perustui pomojen välistävetämistä vastustamaan ja sillä on pomo! no joo tosiaan ranskassa kaikki tapettiin venäjällä kaikki tapettiin tuli tiitot ja muut hässäkät ja edelleen on pomot ja köyhät duunarit. Mikään ei muutu muu kuin vuosiluku ja pomon nimi.
No joo sitä sanotaan että ahkerat pärjää. Noh mietitään että meillä on nyt pertti (nimi muutettu). Pertti nukkuu yönsä huonosti huonolla halpis sohvallaan vetoisessa ja kylmässä yksiössään. Väsyneenä hän herää 4.30 ja lähtee töihin. Vanha auto seisoo pihalla kadunvarressa ilman lämmitys tolppaa. pertti meinaa kuolla kylmyyteen ja miettii että nyt autoon ja äkkiä. lukot ovat kuitenkin jäässä ja pertti hytisee ylimääräset 20min pakkasessa jonka jälkeen pertti pääsee sisään autoon. vanha auton rotisko lähtee 18 yrittämällä jo käyntiin ja pertti alkaa raapia jäätä pois tuulilasista epätoivosena. jossain vaiheessa hän pääsee töihin ajamaan ja töihin päästyään raksalle hän palelee hieman lisää ulkotöitä tehdessään. rautapalkit painavat ja hiertävät. ja pertin jokaista lihasta kolottaa ja särkee. pertti silti jaksaa painaa sillä jollain sitä on elettävä ja hän toivoo että jonain päivänä hänenkin aikansa koittaa ja hän saa kiitoksen. pertin selkä ja hartiat alkavat olemaan päivä päivältä kipeämmät ja kohta on lähes mahdotonta työskennellä.pertti soittaa pomolleen fernandolle joka kuitenkin kertoo että jos ei palkki nouse saa pertti potkut menettää hän vuokrakämppänsä ja joutuu asumaan kadulla lehtiroskiksessa jossa on entistä kylmempi. Pertti siis päättää vielä jatkaa. Hampaat irvessä hän raattaa hikisenä kuin viimestä päivää kunnes eräänäpäivänä selkä naksahtaa. Pertti jää sairas eläkkeelle firman tuhottua hänen terveytensä. elämä pilalla ilman kiitosta hän katkerana tarttuu pulloon josta kaikki lehdet varoittivat että suomalainen renttu vaan juo.
Sitten Meillä on fernando. Fernando on työnjohtajan ystävä ja saa paikan helposti suhteillaan. Juttu luistaa korkeampien pomojen kanssa koska he kannattavat samaa jääkiekko joukkuetta. Vähän myöhemmin jutellaanki jo enemmän niitä näitä ja käydään jopa kaljalla töiden jälkeen. Ystävystytään työajan ulkopuolellakin. eräänä päivänä tulee isolle pomolle päätös. jollekkin voi antaa vakituisen työpaikan. vaihtoehdot ovat hyvä ystävä fernando ja rähjäinen pertti. pertti on rähjäinen väsynyt hikinen vähän räjähtäneen näköinen ja oloinen eikä puhu muusta ku työ asioista. välillä myöhästyy töistä pakkasen takia. Noh paikka avautuu fernandolle. vakituisen työsuhteen turvin fernando saa asuntolainan pankista jonka vielä firma takaa. fernando nukkuu yönsä hyvin rauhallisessa omakotitalossaan hyvällä sängyllä. fernando alkaa olla energisempi kuin koskaan ja juttu luistaa taas. kohta jaetaankin ylennyksiä. fernando on energisempi kuin koskaan ja välit ovat parantuneet entisestään kun taas pertti on taas vähän väsyneempi ja rähjäsempi kuin koskaan. paikka menee siis fernandolle. palkka nousee niin että alkaa olla rahaa pemariin ja vähän juhlintaankin työkavereiden kesken. siinä on helppo sitten kavereiden kanssa lähtä ulos viihteelle ja tavata tuleva puoliso. pemarin kyytiin on helppo ottaa tyttö paarista joka siaitsee lähiö sivan vieressä josta pertti kantaa HK sinistä lenkkimakkaraa hikisen työpäivän jälkeen kun muuhunkaan ei ole varaa. Tyttö vielä nauraa että vittu mikä ressukka luuseri pelle peräkammarin poika. noh bemarissa on lämmintä ja perhe elämä luistaa. nyt esimiehenä fernandon ei välttämätä tarvitse mennä työpaikalleen ollenkaan vaan tuloja voi seurata kätevästi kotikoneeltaa. heräillä millon jaksaa ja olla kotona katsoa että. Perkele pertin työt on tuottaneet 100000e maksanpa pertille 2000e ja lopuilla ostelen mitä ostan ja lähden vaimoni kanssa etelään.
Siinä voitte nyt kaikki miettiä kumpi on matkan ansainnut.
No joo on sanonta jokainen on oman onnensa seppä. tosin yleensä niin sanoo vaan menestyneet.
Pertti syntyi kotiin jossa faija oli väsynyt duunari ja äiti myös köyhä ja väsynyt kassatyöntekiä. rahaa ei ollut ja paineet kovat. Pertin äiti huusi pertille ja faija hakkasi. koulu ei mennyt hyvin koska ei oikeen voinut keskittyä kun mustelmien kipu vei keskittymisen muualle. koeviikko lähestyi ja pertin faija hakkasi perttiä. pertti pakeni ulos kadulle väkivaltaa ja nukkuikin seuraavat yöt lehtiroskiksessa. yllättäen siellä ei tullut pahemmin luettua kokeeseen pimeässä pakkasyössä. koulu meni huonosti ja pertti jäi luokalle. Perttiä alettiin kiusaamaan koulussa eikä pertti enää voinut sinne mennä. Koulussa hakattiin ja huudettiin, vähäteltiin ja syyteltiin eikä kotona ollut yhtään sen parempi. Pertti turhautui ja menetti luottamuksensa ihmisiin. Pertin oli myöhemmin vaikeuksia saada työtä koska työnantajat hakivat hyviä tyyppejä eikä pertti oikeen tullut juttuun kenenkään kanssa koska ei ollut puhuttavaa. eipä luottamustakaan kyllä. muut puhuivat jääkiekosta ja haukkuivat perttiä emo homo friikiksi koska pertti valitti että kaikki ei nyt ole ihan saatanan hyvin kokoajan. Kavereita ei ollut eikä työtäkään. köyhänä ei pokata ketään ei tutustuta keneenkään eikä täten perusteta perhettä. yksinäisyys ei kuitenkaa lisää sosiaalisuutta joten uusia sosiaalisia suhteita oli edelleen vaikea löytää. vuokratyö oli päivän sana joten jonkunmoisen työn pertti sai raksalta alipalkattuna ilman takuita huomisesta ja loput te jo tiedättekin.
Sitten on fernandon tarina. Hän syntyi hyvään perheeseen kerrostalo alueelle. vanhemmat rakasivat ja tukivat jolloin syntyi hyvä luottamus ihmisin eikä kerrostalon pihalla koskaan tarvinnut olla yksin jolloin fernandolle syntyi hyvät sosiaaliset lahjat jo pienestä pitäen. pihalla hän tapasi muutaman vuoden häntä vanhemman tulevan työnjohtaja kalervon. Koulussa meni hyvin koska vanhemmat tukivat poikaansa ja rakastivat ja antoivat työ rauhan. hänelle ostetiin uusimmat pelit ja vehkeet ja vietiinpä vielä valmennuskursseillekkin. koulu meni hyvin hyvin pienellä vaivalla ja fernando luotti itseensä. koulussa kavereita riitti sosiaalisella fernandolla ja tupakka paloi ja viina virtasi. se oli kovin rohkeaa ja auttoi piireihin joissa sosiaalisena ei ollut mitään ongelmia. suhteitakin tuli ja meni ja kaverit vaan lisääntyivät. sosiaalisuus kasvoi ja luotettavuus kasvoi. itsevarma ja hyvänä tyyppinä pidetty fernando saikin työpaikan helposti vanhan ystävänsä kalervon firmasta. Siinä kaksi tarinaa kehdosta hautaan. kumpi kärsi enemmän, kumpi ansaitsi enemmän, kumpi kuoli syyttömänä ja vihattuna, unohdettuna ja kumpi perheellisenä ja rakastettuna. Vittu no joo tässä tämänkertaset aatokset

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.