IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Blogimerkintä

« Uudempi - Vanhempi »

Sushin valmistustehdas!Keskiviikko 26.11.2008 23:42

Tapahtuipa niin että viime perjantaina päätimme valmistaa sushia. Kolme rillipäistä blondia ja heidän instruktöörinsä siis suuntasivat nokkansa kohti K-markettia aineksia ostamaan. Mukaan tarttui ainakin bambumattoja, jasmiiniriisiä, merilevälevyjä ja täytteeksi avokadoa, kurkkua (yksi käyrä ja yksi suora), katkarapuja ja kylmäsavulohta vaimitäsenytoli.

Ensimmäiseksi keiteltiin riisiä sekä pilpottiin täyteaineita. Riisin oikea koostumus on tärkeä seikka, ensimmäinen kattilallinen olisikin sopinut paremmin joulupöytään med manteli kuin sushinvalmistukseen. Mutta siitä se lähtee. Riisimme ei ottanut viiletäkseen, joten kaksi toimeliasta blondia lähti viemään ulos tuulettumaan tätä tärkeää ainesosaamme. Toisen blondin mukaan kaikkien mielestä riisinulkoiluttaminen ei ole jokapäiväinen tapahtuma, ainakin vastaantulleiden ilmeiden perusteella. Synnintunnustus: tänä aikana sisätiloissa hävisi huomattava määrä sipsiä. >:)

Seuraavaksi oli vuorossa pyörittelyä bambumaton avulla. Se oli vallan mukavaa hommaa- raaka-aineet ja hieman sipsuja oli käden ulottuvilla. Avokado paljastui ihmeenmaittavaksi. Olkoon se vihannes tai hedelmä. Wikipedian mukaan kyseessä on kuitenkin puussa kasvava hedelmä. Mistä me lyötiinkään vetoa? ;) Pyörittely oli alussa hankalaa (niin kuin moni muukin asia...), ongelmia olivat mm. levälevyjen vettyminen, riisin ylipursuaminen ja muodostuvien sushipötköjen lötköisyys. Ne kovettuivat sitten taitojen kehittyessä illan aikana. 8)

Moonlight Shadown soidessa ainakin 20x + ompelevan Sasuken laulujen aikana eräs blondipoppoosta keksi ratkaisun aasialaisten laihuuteen- heillähän kestää ikuisuus ruuanvalmistuksessa! Aloitimme pakertamisen 19-20 välisenä aikana (hämärä muistikuva...) ja valmista oli vasta reippaasti puolenyön jälkeen. Tuloksiin oltiin silti hyvin tyytyväisiä, sillä aikaansaannoksemme näytti ja jopa oli syötäväksikelpaavaa. Nätti pino pikkuisia sushikääröjä, isompia kuningassusheja ja onigirejä oli kauniissa pinossa. Itadakimasu!

Vielä ennen blonditrion katoamista yöhönkuunneltiin kärsineen kärsivällisen sushisensein soitantoa. Kauniin ja herkän satunnaisesti vedetyn kappaleen jälkeen senseimme sai tarjouksia tamburiininsoittajalta, triangelistilta ja rumpalilta. Sopimuksia ei syntynyt, mutta kaikki jäivät tyytyväisiksi. Näin päättyi yhteinen sushiyömme, kaikkea ei muista tuolta illalta, mutta se ei ole välttämättä huono juttu. Seuraavaa tapaamista odotellessa : )

-Eräs epätäsmällinen rillipäinen blondi

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.