IRC-Galleria

Kunnia ja näkkiä...Keskiviikko 28.03.2007 16:46

Ilmottauduin sitte eilen netissä Helsingin yliopiston teologisen tiedekunnan valintakokeisiin.

Pasin kanssa käytiin ABC:lla illalla, ku ei ollu parempaakaan tekemistä, kun ei ollu lauluiltaa.

Nyt pitäis alkaa vääntää eräälle tarinalle jatkoa. Tai edes muutama runo.

Kuuntelen tässä Sabatonin Panzer Battalion -biisiä.

Ei muuta, jatkakaa!

Karkkia ja hammasharja.Maanantai 26.03.2007 19:55

Niille jotka ei jaksa lukee paljoa tekstiä...

Pe-Su leiri Ahonperällä
Ma toipuminen ed. leiristä

Niille jotka jaksaa lukea vähän pidemmän version
Perjantaina lähdettiin leirille Ahonperälle Oulaisiin
Aloin pakkaamaan viittä vaille puoli viisi iltapäivällä ja kymmenen minuuttia myöhemmin olin menossa ja arvoin mukaan vielä viime hetkillä tuon, tuon, tuon... siis... TOPPAtakin! Ja kaikista jännittävintä oli se, ku en muistanu olinko pakannu mukaan pipon! Ahonperällä vasta selvisi, että KYL, se oli mukana! Jee!
Aika pitkälti leiri meni siinä ku leekasin ja puhuin tyttöjen kanssa.
Sunnuntaina nukuin viiden jälkeen iltapäivällä päikkärit ja heräsin justiin sopivasti, että sain pummittua kaverilta kyydin avoimiin, muuten en olis lähteny niitä pitämään, mutta ku kyyin sai, niin mikäs siinä.

Niille jotka jaksaa lukea vielä pidemmän version on seuraava...


Olipa viikonloppuna Ahonperällä sitte leiri. :D Perstaina tuli aika kiirus pakata, vaikka alon siihen hommaan jo puolen päivän aikoihin... Viiden aikaan oli lähtö...
Tuli siihen sitte yks säätö, johon keskityin seuraavat neljä tuntia. :\
Kivakiva.
Aloin varsinaisen pakkaamisen siinä viittä vaille puoli viisi, kun olis jo pitäny olla menossa kaupunkia päin...
Jäi sitte sukset ottamatta mukaan ja leirimässyt ostamatta, mutta Eiii Se Mitään. Ilmanki pärjäs! :P

Tultiinpa sitte perille aikaan x ja auttelin teltan pystyttämisessä muutamaankin otteeseen. Oli kiva päästä pitkästä aikaa taas niihin hommiin. Varsinki ku ei ollu niin miesvaltanen porukka, ku yleensä on ollu!
Sitte olin jonku tunnin puolitoista, rehtorin haamuna Ahonperän vanhan puolen "kellarissa" "säikyttelemässä" ketä ikinä sinne tulikaan ja kyselemässä, mikä on sudareiden tunnnus.
En ees muista miksi sinä iltana eksyin sinne kymppitelttaan lätisemään ja hengailemaan tyttöjen kans... Mutta ihan sama. Ei olennaista se tässä vaiheessa elämässä! :D
Mjoo...
Kipinä alko siinä puoli kolmen aikaan, siihen asti olin em. puuhissa.
Neljän aikaan olin nukkumahommissa, mutta eihän siitä mittään tullu ku Leke kuunteli jotain musiikkia mun alapuolella ja sehän kuulu minulle asti, muutenki niin hyvä kuulo, ettei paremmasta väliä (keskittyminen vaan herpaantuu sen takia useesti, etten aina voi kuulla kaikkee)...
Senpä lisäksi justiisa ristiselän kohilta puuttu yks lauta, nii nukkuma-asennon kanssa säätämiseen meni vähintään se puoli tunteroista. Voiii sanoonkomämitä! Nukuin sitte about tällasessa asennossa \__ sen lopun kolme ja puoli tuntia ennen herätystä...
Ei kuitenkaan ollu kooma päällä aamulla ku sen viis minuuttia ja sitte alko iskee jo lukuja tauluun.

Lauantai meniki sitte aamupäivän osalta ihan kivasti, syöpöteltiin ja mentiin rastipaikalle hengaamaan, syystä jota en ees rupea arvaileen Anni ja Salla halus iskeytyä meijän (Joonas Jorma, minä ja Tero) kanssa samaan porukkaan omalle rastipaikalle menoa varten.
Ei siinä sinänsä mitään vikaa, ainahan seura on kivaa! Rastista ei tämän enempää, vielä. Takasi ku lähettiin (minä ja J), nii jäätiin sitte Annin ja Sallan kans lätisemään niitten rastipaikalle, oliskohan siinä menny jotain puoltoista tuntia.
Jonas Joka Ikisessä Välissä Sano, Että Mennäänkö Jo Syömään?!
Se alako syömään miestä, niin aattelin, että ei uhastakaan lähetä tästä yhtään mihinkään, jos on jotaki sanomista siihen asiaan minulla, vaikka muuten olis voinukki lähtä. Toisaalta oli ihan jeeshiä lätistä S&A:n kans sielä ladun varressaki.
Onwards!
Back to base ja syömään siinä kahelta.
Sitte onki iskeny muistin menetys...
Ei muistu niinku yhtään mieleen, mitä sen jälkeen tehtiin...
Varmaan jossaki välissä taas juttelin tyttöjen kans jostain... luultavasti pojista!
Vetelin puolen tunnin päikkärit sitte kans, melusimmassa paikassa koko leirillä ikinä, mutta hyvin toimi! Vieressä oli Salla ja Anni + muuta porukkaa kirjottelemassa taululle uutisia ja juoruja! Pääsin minäki niihin! Jee! Leirimerkin tekasin myös ja hartaudenki pyöräytin... Sitte on taas jotain muistikatkoksia iskeny päähän, enkä...
Eiku joo...
Sitte lätisin (taas) tyttöjen kans (jokin yleinen trendi vissiin mulla siinä suhteesa) niitä näitä ja noitaki.
Illalla sitte iltanotski ja hartaus...
Menin käymään (taas) tyttöjen teltassa ku piti vielä kolmannen kerran varmistaa, että alkoko se nyt varmasti sitte viideltä se mun kipinä sielä...
Jee.
Oli mukana tuo... Juhohan se tais olla... ja sehän meni kysymään oonko joku pastori :D tai jotain ku laulan niin ööh... komiasti, tai hyvin, tai jotain positiivista kumminki... Enpä ollu joo. :P
Tästä vois epäillä, että joko minä laulan paremmin ku luulenkaan, kaikki Suomen pastorit laulaa huonosti, tai joillakin mun kavereilla on joko liian hyvä nuottikorva, tai liian huono itsetunto!
Menin sitte nukkumaan poikien telttaan Samun tilalle (Samu oli nukkunu pe-la yön poikien teltassa minun tilalla). Eihän siitä tullu yhtään mitään. Johtuen monestaki seikasta. Nukuin ehkä jonki puolisen tuntia sinä yönä ja senki viien-kymmenen-viientoista minuutin putkis... pätkissä... :P
Viideltä alko tyttöjen teltassa kipinä minulla. Se meni ihan jees.
Mitä nyt olis pitäny jonku (siinä vaiheessa en vielä tienny kenen) tulla jatkamaan sitä... Not.
Pitelin sitte kipinää viidestä kasiin, ku ei ollu kipinälistaakaan missään, enkä viittiny herättää ketään, jolla ei ollu vuoroa.
Oikiasti, se oli kyllä semmonen kokemus, että ei toista. Ensin alkuyön poikien teltassa, hirvee melu ja sitte ku porukka hiljeni, niin mieletön "kuorsaus" ja pyöriminen alako (Juho yritti kovasti ottaa meikän syliinsä, mutta annoin tylysti pakit JOKAA kerta), sitte tyttöjen telttaan missä kaikki on ihan siivosti ja tuhisi söpösti kuorossa! Pikkunen kontrasti!
Sitä oli mukava kuunnella. Saananhan se olis pitäny tulla minut sieltä päästämään, mutta ihan ok näinki. ;D

Sunnuntaina sitte lähettiin kotia ja niin pois päin. Olin kotona neljän aikaan ja otin puolen tunnin suihkun + epähuomiossa kahen ja puolen tunnin päikkärit viidestä eteenpäin. Jos en olis Samilta saanu kyytiä, en olis menny kasiksi kesikselle avoimia pitämään. Nukkumaan menin siinä puoli yhentoista aikaan.

Tänään sitte nousin ylös tuossa klo 12.15 noin (paikallista aikaa) ja lähin kahen aikoihin kaupunkia kohti. Kävin kaupassa ostamassa...

Jugurttijuoma mansikka 1.95
Mynthon Sitruuna-hunaja 0.65
Fire Balls Salm.Ps 0,79
Fire Balls Salm.Ps 0,79
Hammasharja 360 Medium 2.45 <---- Tuo oli se mitä oikeastaan piti vaan ostaa
Kermakaramelli 1.35

Ja sitte kirjastoon katteleen Sallan päiväkirjamerkintöjä leiristä

Ja toiseen kirjastoon + luokkaan kampuksella kirjottelemaan tätä ja mesessä + galleriassa sättimään toisten kans.

Vähän pitkäksi meni, mutta SO NOT!

Halleluja, uusi päivä!Keskiviikko 21.03.2007 15:58

Ei kait siinä, oli kiva herätä.

Elämä jatkuu Ahtimuksenkin "jälkeen", tai sitten en ole vielä toipunut shokista, kun ei tunnu missään mitään.

Leiri lähenee. Perjantaita odotellessa...

Todellakin, kuten boksissa totean, tukka saattaa tänään lähteä vekeen, jos saan ajan jostakin huokeasta paikasta (lue: Oppitukasta).

*censored* Mikää keli! *censored*Maanantai 19.03.2007 13:26

No nii. Tulipa sitte lähettyä käymään koululla. Justiin ku pääsin perille alako tuleen räntää tuutin täyveltä. Kiva juu.

Ei kait siinä. Eilen oli vaalit, kuten kaikki tietää.

Hieman vaalilähetyksestä kuultua hyväksi käyttäen voisin todeta, että luin ajan merkkejä oikein ja loppujen lopuksi ajan merkit päätyivät oikealle suunnalle.

Joops.

Eilen meni muuten ihan mallikkaasti, pitää vain muistaa ottaa opiksi siitä, mitä itse sanoin illan hartaudessa siitä, että tärkeistä asioista on syytä puhua.

Perstai taas.Perjantai 16.03.2007 16:49

Vähän kade ku kaverit pääsee Jimin kanssa leirille. Noh, sellasta se elämä on.

Joops. Oltiin illalla ABC:lla ja lähdettiin sitte ajelemaan ympäriinsä. Juteltiin niitä-näitä ja vähän noitaki. Ehkä se siitä. Kaikilla tuntuu olevan ongelmia enemmän ku tarpeeksi. Pitää vaan jatkaa eteenpäin ja koittaa parantaa.
Tätä aihetta pohdittiin joskus viime kuun lopulla / tämän kuun alussa Dyrythin kanssa (Minä EN ottanut asiaa puheeksi, sorry folks!).

Tällainen teesi esitettiin tutkistelun lopuksi...

Jumala on täydellinen pessimisti
1. Jumalan oman ilmoituksen (sisältää kyllä molemmat yleisen ja erityisen ilmoituksen) on olio, jota kutsutaan (/voidaan kutsua &c) Jumalaksi.
...
Tähän väliin kaikki filosofinen, henkinen, hengellinen ja uskonnollinen säätäminen ja kädenvääntö, bitte.
...
X. Jumalan sanasta voimme saada sen käsitysen, että Jumala valmisti ihmisille jo ennen luomista pelastustien Pojassaan. Terrve! Voiko olla täydellisempää pessimismiä kuin tuo em.? Ei kukaan ihminen ainakaan kykene tuollaiseen pessimismiin. En ainakaan ole kuullut, että kykenisi, varsinkin jos otetaan huomioon, että Jumalan pessimismi on niin täydellistä, että siihen sisältyy kaikki.

Siksi uskon, että ei ole mitään väliä sillä onko pessimisti, vai optimisti, kunhan on varma siitä, että uskoo Jumalaan.

Tässä oli vain lyhyesti esitelty moniulotteista asiaa, jonka käsittely ja tutkistelu jatkuu vielä, joten antakaa anteeksi esityksen epätäydellisyys.

Uusi päivä, vanha naama.Torstai 15.03.2007 16:11

No joo. Ehkä vähä ryppyotsaisen negatiivinen otsake, jos ei tiedä, että ei se haittaa.

Kaikenlaista pientä kivaa on tapahtunut, mutta eipä niistä sen enempää. Mitä nyt pääsin ylös sängystä ihan kiitettävästi ajoissa ja näin pois päin ja se, että huomenna ei ole tunteja. Mikähän ei sitä tarkoita, etten kävisi kampuksella ainakin jossakin välissä päivää.

Mutta sitte niihin kaikkia kiinnostaviin, huonompiin, juttuihin. E-Del-Leen-Kään ei ole tullut nukuttua yhtään yötä tällä viikolla normaalisti. Toinen kiva juttu on se, että meni sitte hiihtolomaviikon maanantaina, mäkeä laskiessa ilmeisesti, selkä vähän invalidiin kuntoon, mutta so not, ei se ole hidastanut muuta kuin kumartelua, mitä en muutenkaan kovin paljoa tee yleensäkään.

:D

No, ei mulla oikeasti mene (niin) huonosti kuin annan ymmärtää, valittaminen on vaan kivaa, ilmeisesti, sitäkin koitan kuitenkin vähentää. Kivat jutut on mukavampia kuulla ja näin pois päin. Kait sitä vaan on tottunu, että ihmisiä ei kiinnosta, ku itellä menee hyvin, eikä varsinkaan jos menee huonosti.

Joulu jatkuuuuuu..!Keskiviikko 14.03.2007 17:01

Joops. Eipä ole tullu sitte yhtään yötä tällä viikolla tullu nukuttua kunnolla (laadullisesti),
mutta eipä se ole tahtia hidastanu...

Tänään pitäis vieläki käydä osteleen lippukunnalle tavarata.

Itseasiassa heti kun tämän saa kirjotettua.

Tänään suunnitelmat auki, ei oikeen mikään inspiroi, ehkä sitä kuitenki menee illalla sähläämään.

Jee! Kevyt päivä.Tiistai 13.03.2007 13:45

Ostelin tuossa yhden kaverin kanssa lippukunnalle eilen uusia ea-vermeitä, budjetti 500€, siitä pitäis vielä puolet käyttää tänään. Keh, keh. Tuntui pikkuisen joululta.

Eilen ku ei väsyttäny puolentoista tunnin yöunilla, niin katotaas mitä elämästä tulee viiden tunnin yöunilla (kevyesti ensin nukuin yhteen asti yöllä ja sitten neljästä eteenpäin. (ongelmia nukkumisen kanssa? Not!)). Onneksi ei tarvinnu pohdiskella mitään härömpää hommaa, kun kehittelin tekemistä itselleni siihen väliin. Lueskelin Raamattua kymmenen lukua. (1. Moos. 1, Joos. 1, 1. Aik. 1, Saarn. 1, Dan. 1, Miika 1, Matt. 1, Ap.t. 1, 1. Tess. 1, 1. Piet. 1).

Ruotsia yhdeltä, kivaa! Kauan sitä onkin odotettu!

Saa nähdä mitä ilta tuo tullessaan, mutta sitä odotellessa. ;P

Mielipuolista ja puolimielistä.Maanantai 12.03.2007 13:11

Varoitus!!! Jos haluatte ymmärtää kaiken, mitä tässä merkinnässä lukee, ottakaa jo etukäteen vähintään yksi päänsärkyä lieventävä tabletti. Sekavaa tekstiä ja pitkiä lauseita luvassa.

Hiihtoloma kun alkoi, niin minähän masennuin. Tai sitten en.

Noh, parhaat jatkot pitkiin aikoihin oli toissa viikon lopulla, sen jälkeen taso laski pikkuhiljaa.

Tiistaina oli hyvä päivä huomata, että ei kait siinä, elämä potkii päähän, mutta Jumalaan kun muistaa turvautua ja vielä paremminkin tutkistella Jumalan sanaa, niin elämä alkaa hymyillä.

Näin kävi.

Arvostan kaikkia niitä ihmisiä, jotka joutuivat sietämään minua viime viikon alussa ja onnistuvat siinä. Tai vaikka eivät onnistuneetkaan. Iso kiitos teille!

Viime lauantaina sitten tuli nuorten illan päätteeksi yksi saksalainen naishenkilö "hostinsa" kanssa Kanttorilaan. Noh, minä olin sitten ainut (omien tietojeni mukaan) joka viitsi, osasi, uskalsi, tai oli tarpeeksi tyhmä siihen, että puhui kyseisen saksalaisen kanssa saksaksi enemmän kuin yhden lauseen. Oli lukiossa sen verran puolessatoista vuodessa tarttunut meidän iki-ihanan opettajan toimesta kielitaitoa päähän, että osasin paremmin saksaa kuin tämä "host", joka ei omien sanojensa mukaan ollut puolessatoista vuodessa oppinut oikeastaan yhtään saksaa (epäilen kyllä suuresti em. lausuntoa). Sinä iltana opin häntä (siis lukioaikaista saksan opettajaani) arvostamaan samasta syystä, mistä muutkin, jotka häntä arvostavat (siellä tunneilla oppi, koska oli pakko oppia, ei ollut vaihtoehtoja). Harmi vaan, että olin niin tyhmä, että jätin saksan lukemisen kesken silloin viisi vuotta sitten.

Semmoista se on. Monet ovat kuulleet minulta hyvinkin negatiivisia kommentteja Saksasta ja saksalaisista. Toivottavasti olette huomanneet, että ne eivät ole todellisia mielipiteitäni. Niiden laukominenkin johtuu, (tai siis johtui, koskapa en aio vastaavia kommentteja enää laukoa) siitä, että pääsin samaan aikaan, kun lopetin sen saksan lukemisen kesken, irti eräästä ikävästä ideologiasta, josta nyt ei sen enempää (itseasiassa hieman toisinpäin).