IRC-Galleria

PeePee

PeePee

Taksien Alfauros

Hampuri - Berliini Dazs 1-3Lauantai 07.06.2008 18:13

Terveisiä täältä Berliinistä.

On reilin kolmas päivä ja ilmoittelen suurimmalle osalle nyt ensimmäistä kertaa itsestäni täällä olon aikana.

Olen pitänyt takautuvasti ja tällä hetkellä samanaikaisesti päiväkirjaa, johon olen kirjannut tapahtumia ja huomoita matkan varrelta. Tällä hetkellä a5-vihossa on jo 11 sivua tekstiä, joten en juuri nyt ole kiinnostunut siirtämään niitä kaikkia tänne. Sen sijaan kerron teille, että täällä on ollut mukavaa ja asiat ovat sujuneet hyvin. Lukuunottamatta sitä että varattu istumapaikka junassa Hampurista Berliiniin jäi käyttämättä koska junan vaunut olivat eri järjestyksessä kuin olisi pitänyt olla. Istuin sitten ykkösluokan käytävällä, mutta eipä tuo hieman alle kaksi tuntia tuntunut mitään. 4 euroa meni kuitenkin hukkaan.

Olen nyt täällä Berliinissä maanantaihin asti ja suuntaan sitten joko Dresdeniin tai Nürnbergiin. Sen näkee sitten.

Rahaa on mennyt hieman enemmän kuin saisi ja pitää hieman alkaa säännöstelemään tarkemmin. Mutta syödä pitää kuitenkin ja juoda - vettä. Olen ylpeä itsestäni kun on mennyt vain kaksi (2) olutta koko reissun aikana. Hyvä minä.

Olen tehnyt reissun aikana jo muutaman huomion:

1) Saksalaiset näyttävät kovin saksalaisilta - näyttääkö suomalaisetkin oikeasti näin suomalaisilta?
2) St. Paulissa ei puhuttu kovin hyvin englantia.
3) Ihmiset on jees!
4) Moni täällä tapaamani osaa jotain hienoa suomeksi - kuten: Kippis! Moi moi! Perkeleen kusipää. - You know, all the necessary things.
5) Saksalaiset tykkää koirista
6) Saksalaiset tykkää polkupyöristä - 5 ja 6 - kohdilla yhteys?

Jos haluatte pitää yhteyksiä, niin viestit eivät maksa yhtään enempää kuin kotimaassakaan, mutta puheluihin vastaan rajallisesti. Jos minä soitan, on se 60 senttiä minuutilta ja vastaanotetut puhelut 22 senttiä minuutilta. Nuo puheluminuutit onkin sitten varattu eräälle, joka kyllä tietää olevansa kyseessä.

Eipä muuta kuin mukavia kelejä sinne Suomen suunnalle, minä jatkan maailman valloitusta täältä - huvittavasti juuri Berliinistä joka on näytellyt tärkeää osaa Euroopan historiassa.

-PP

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.