IRC-Galleria

nii-iPerjantai 13.03.2009 17:59

Internetissä kiertävä ketjukirje varoittaa raiskaajista, jotka ujuttavat naisten juomiin sterilisaatiolääkettä nimeltä Progesterex. Ketjukirje on lähetetty rikoskonstaapeli Tomi Taskilan nimissä.

Helsingin rikospoliisin rikostarkastaja Ville Kivistö kertoo kirjeen olevan niin sanottua roskapostia.

-Se ei ole Tomi Taskilan lähettämä. Poliisi ei koskaan varoita kansalaisia ketjukirjeen muodossa.

Lähestymme aina yleisten tiedotusvälineiden kautta, jos tarvetta ilmenee.

Kivistö kertoo kyseisen ketjukirjeen olleen alunperin englanninkielinen. Se on suomentunut matkan varrella.

-Kirje on pyörinyt netissä 1990-luvulta lähtien ja viimeksi tiedotimme siitä viime keväänä.

Ketjukirjeessä kerrotaan naisesta, joka tainnutettiin lääkkeen avulla ja kaapattiin yökerhosta. Kirjeen mukaan nainen raiskattiin useaan otteeseen ja jätettiin oman onnensa nojaan.

Pelottelu jatkuu kuvauksilla lääkkeen vaikutuksista. Sen kerrotaan steriloivan naisen lopullisesti. Lääke on kirjeen mukaan tarkoitettu isojen eläinten, kuten hevosten, sterilisointiin. Yhdessä yleisemmin tunnetun ”deittiraiskaushuumeen”, Rehypnolin kanssa cocktailiksi sekoitettuna lääkeyhdistelmä on saanut lempinimen ”date rape drug”, väittää kirje.

Sterilisoinnin tarkoitus Progesterexia käyttämällä estää kirjeen mukaan raiskauksen uhrin mahdollisen raskaaksi tulemisen ja näin raiskaajan kiinnijäämisen, kun käytössä ei ole dna:ta.

Kirje väittää lääkkeen olevan suosittu raiskaajien keskuudessa. Sen väitetään olevan helposti saatavilla. Kirjeen lähettäjästä ei ole tietoa.

- Tällaisissa tapauksissa tutkiminen on vaikeaa, mutta periaatteessa, kun on käytetty viranomaisen nimeä laittomasti, kyseessä voisi olla virkavallan anastus -nimikkeellä tehty rikos, kertoo Kivistö.

Progesterex on osoittautunut fiktiolääkkeeksi. Hevosia ei steriloida pillerillä. Tammoille on olemassa vain kiimaa siirtävä lääke. Varsinainen sterilointi tehdään kuitenkin ori-hevoselle kuohitsemalla se.

Juomistaan kannattaa kuitenkin pitää huolta. Rehypnol on oikea lääke. Sitä on käytetty joissain raiskaustapauksissa uhrin tainnuttamiseksi. Rehypnolin katunimi on kirjeessäkin mainittu ”date rape drug”.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.