IRC-Galleria

Pinsetti

Pinsetti

::Mukava ta-va-ta::

Selaa blogimerkintöjä

Erään kaverin kanssa höpläiltyäni aloin väkisinkin kelata tätä Turkua uusin silmin. Osittain ehkä myös siks, että piti kieli poskella hirveellä kiireellä polkea keskusta päästä päähän -tarkemmin siis Suomen Joutsenen kupeelta toimistolta tonne Tyksin taakse Lemminkäisenkadulle. Syynä ahneus, mikäs muukaan. Opiskelijakorttiin oli tarra saatava ettei tarvii huomenna Helsingin junassa esittää tyhmää ja viatonta. "Emmätienny herra konduktööri että tarra pitää vaihtaa kuun lopussa, on ollu niin kiirekkin, nytkin menossa pelastamaan kolmijalkaisia sokeita koiranpentuja Töölönlahdesta".

No mut siis uutuudenkarhee tarra kimaltelee kortissa eli se homma bueno.

Päällimmäisenä varmasti jokaiselle jokirannan kulkijalle jää mieleen nää perusturkulaiset; Föri, kosahtanut Myllysilta (tai ne betonimursut mitä siitä nyt on enää jäljellä), Teatterisilta, jokilaivat, Tuomiokirkko.. Mä en näitä tällä kertaa edes huomannut, koska yritin selvitä hengissä tän kaupungin vallanneesta buumista; revitään jokainen risteys auki, parkkeerataan jokirantaan kirjaston taaksekin muutama kiva rekka ja rakennusteline, vedetään vähän keltasenpunasta lippunauhaa pitkin poikin katujen nurkkia. Vähän haastetta kaupunkilaisille, pientä temppuradan tuntua päivän piristykseks.

Haloo tietyölaitos, liikenneministeriö, kaupungin joku tekninen laitos tai mikä lie taho tätä sirkusta pyörittääkään. Keskustassa autolla ajaminen on ollu tuskaa jo pidemmän aikaa, kun milloin missäkin on joku pullonkaula tai kuoppa tai oranssia tolppaa keskellä tietä. Mutta kun nyt joutu pyörällä ajaessakin miettimään, että selviääkö hengissä himaan. Jokirannassakin pelottavan näkösiä nostotelineitä puissa, kelasin että kohta tulee varmaan oksasta päähän. Vielä viimeisissä risteyksissä Itäisen Pitkäkadun tietämissä meinasin ajaa mutsin 27 vuotiaan Kaunottaren suojatien katkaisevaan aukkoon. Ja 100 metriä ennen pelastusta/oman talon takapihaa jouduin ajamaan vaijerin päässä roikkuvan metalliromukokoelman alta. Kuski vissiin yritti tähtäillä sillä sinne rekan takalavalle, mut eipä näyttäny kovin selväpäiseltä se touhu. Final Destination -leffat tuli mieleen ja mutsia ikävä kun tuolla ajelin. Tuomiokirkkopuistot, jokirannat puolin ja toisin, Linnankadut, Eerikinkadut, Wikken kulma eikä Myllysilti-Martinsilta -akselista tarvii enää edes mainita. Ihan sekopäistä. Ilmakuvasta jos tsekkais niin vois kuvitella, että Talvisodan pommituksista on aikaa 70 päivää, ei 70 vuotta.

Onks syynä sitten ens vuoden kulttuuripäkaupunki -projekti vai nurkkiin hiippaileva talvi, että vähän siellä sun täällä laitetaan asvalttia päreiks ja koristellaan kadut lippunauhoilla? Kesäkuntoon 2011?

Hehhee, siinä onkin huomisille aamuvirkuille piristystä kun laskevat tietyökuoppiin tipahtaneita Turun yön temmeltäjiä. Mut bongaa luultavimmin Vanhan Suurtorin viereisestä tietyörailosta jokirannasta, se kun on siinä matkalla Rennosta Apinaan ja Mantun kautta himaan.

Lily Allen -Friday Night
...

Perjantaijeejee, nyt volat kaakkoon, pari pientä duunia vielä pois alta ja sitten murut hei takit auki ja tämä lähtee Benellisiin juomaan skumppaa ja huomenna kohti itärannikon meininkiä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.