IRC-Galleria

Pinsetti

Pinsetti

::Mukava ta-va-ta::

Selaa blogimerkintöjä

Lounastauko, taas nuudelia ku en ehtiny aamulla Siwaan. Kaks läppäriä työpöydällä auki paperisekamelskan ja pinkkien Post it -lappujen keskellä. Aguileran neidin "Express" Burlesque-leffan soundtrackilta napsuttelee kajareista, diivailubiisi johon rakastuin eilen showtanssitunnilla.

Nyt oon jo ihan ookoo sen suhteen etten hyppääkään viimesen nuudelin imaistuani tuolista ylös ja tupakalle. Yli kaks viikkoo menny raikkaana ja reippaana (just joo), ni ehkä pahin on jo ohi. Enää ei aamusin kiukuta, eikä bussia odottaessa oo turhautunu olo. Yllättävän kivuttomasti tää lopettaminen onnistu, ja siks odotanki että tässä tulee vielä joku kauhukäänne. Esimerkiks sit ku keuhkot alkaa puhdistua ja keuhkokarvat sanoo "PING PING PING" pompsahtaessaan vuosikausien jälkeen tervan alta ylös ja takas toimintaan. Aiheuttaa varmaan jotain kivaa limayskää tai muuta tuskaa, millä kaikki vuosia sitten lopettaneet pelottelee meitä aloittelevia lopettajia. Vaikka eiköhän tääkin touhu oo ihanan yksilöllistä, ni nähtäväks jää mitä just mun kohdalle osuu. Sitä odotellessa..

Firman terveyskannustuksena tilatut sähkötupakat tuli lopulta viime viikolla. Vaikka ei sitä oikein voi sanoo sähköTUPAKAKS ku ei siinä oo mitään tupakka-aineksia. Nyt mulla on siis hopeenvärinen teräspilli, jonka toiseen päähän isken kiinni pienen muovipatruunan johon oon laittanut mentholin, mansikan, sitruksen, tiramisun tai tupakan makusta nestettä. Tupakan makusta en oo kokeillu, koska ei rööki oikeesti maistunu NIIN hyvältä, et kaipaisin sitä nyt ku nikkis on ohi. Mentholin makuinen sit taas maistuu ja tuoksuu ihan.. no, mentholilta.

Mä TIEDÄN et tästä sähköröökistä tulee vielä jonkunlainen polemiikki ja haloo. Turun Sanomien toimittaja olikin jo tehny artikkelin, ja tyhmänä menny provosoimaan sähkörööki huulessa tietty heti johonki kahvilan tiskille. Ja ku jengi ei tiedä, että se on nikotiinitonta vesihöyryä ni totta mooses joku terveysmartta pitelee sydänalaansa ja vaatii moisen kamaluuden kieltämistä. Kuitenki jos vedotaan vaikka siihen, mitä noi makunesteet sisältää ni voin sit samantien lopettaa huulikiillon käytön, samaa suuhunsopivaa tavaraa kun näistä sähkäreistä löytyy. Mutta eikös iki-ihana Valvira jo vuoden alusta kieltänyt sähköröökin mainostamisen ja vaikeutti myyntiä, koska tuote näyttää liikaa tupakalta. Menee samaan kategoriaan lakupiipun kieltämisen kanssa, jota yritettiin ajaa läpi 2009. Ja Turun keskustan useissa ravintoloissa sisällä höyryily on jo kielletty (mikä tosin on röökilakiin tottuneille sauhuujille ihan ookoo). Käy välillä isosti sieppaamaan tän neuroiluvaltion sairaalloinen kontrollointi, eikä pelkästään tässä asiassa.. Antaisivat rauhassa taistella itsemme irti röökistä, vaikka tapa onkin vieras ja sähköinen.

No joo, kyllä varmasti löytyy niitäkin idiootteja, jotka oikein haluaa saada hämminkiä aikaseks ja imuuttelee höyryään jossain bussissa. "Katsokaa kaikki, olen höyrytupakoitsija". Sellaset huomiohuorat on sit ihan oma lukunsa, mut NEKÄÄN tapaukset ei loppuenlopuks vahingoita ympärilläolijoitaan. Paitsi ehkä olemalla yleisesti ottaen laittoman typeriä yksilöitä. Kyllä mä tiedän et siinä on jotain melko huvittavaa imeä vesihöyryä kynännäkösestä metallipillistä ihan vaan tavan vuoks. Eihän siinä oo ees nikotiinia.

Mut niin kauan, ku se metallipilli ja mentholhöyry pitää mut erossa siitä, et sortuisin vetämään "vaan sen yhden" röökin ni mä oon enemmän ku tyytyväinen. Oon kyllä varmasti tehny ja tuun tekemään asioita, jotka näyttää paljon nolommilta ku tämä. En mä himassa, duunissa, tai muuten vaan imeskele höyryä (kuluu ja maksaahan ne nesteetkin, vaikkakin murto-osan röökin hinnasta). Mut esimerkiks ku käydään tyttöjen kanssa kaffella, tai sit ku seuraavan kerran oon keitolla, ni se mikä mulla on suussa on siis sähkötupakka, kavereiden kesken Sähkäri.

Lounastauko ohi. Sarjamme Savuttomat saarnat ja sepustukset jatkuu lähitulevaisuudessa osioilla "Katsokaa miten energinen olenkaan", "Puhtaat valkeat hampaat (ja puhtaan veriset ikenet)", sekä "Hajuaistin paluu".

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.