IRC-Galleria

no nytPerjantai 31.10.2008 22:36

Olipas hullu päivä töissä. Hirvee kiire koko ajan ja ihan hikee pukkas ja välillä piti ihan hammasta purra kun piti tehä niin kovaa tahtia kassatyötä. Juuri näin sen pitääkin olla, juuri tällaisesta minä pidän ja juuri tässä minä olen työssäni hyvä. Lisää näitä.

Ulkona sataa lunta, ihan suorastaa pyryttää. Kiva tunne se, uusi lumi tuntuu aina uuden alulta. Tai ainakin tuntui siihen asti että se hentoinen lumisade muuttu vitun lumimyrskyksi. Mut anyway. Kiva. Tosi kiva.

Ohi mennen käyty keskustelu koski tänään sitä "ensimmäistä tervehdystä" ja niiden huonoja puolia. Tässä lyhyehkön mutta silti pitkähkön urani aikana on tullut kuultua kaikenlaisia vastauksia ja perusteluja, miksi juuri kyseinen tervehdys ei ole hyvä.

A: Hei
As: Eiks toi "hei" oo aika svedu sana. Kuulostat iha ruattalaiselt.
(no vittu ollaan sen maan naapureita ja puolet meidän sanoista kuulostaa "iha ruattalaiselt")

A: Terve
As: Toistaiseksi / Paranemaan päin / Ai, kiva kuulla. / "Terve" on ehkä tervehdyksistä epäkunnioittavin, vähän sama kuin sinuttelu, sinuna sanoisin "hyvää iltaa".

A: Hyvää iltaa
A: Mitäs hyvää tässä illassa on? / Miks ees sanot hyvää iltaa? Tiiän, ettet tarkota sitä. (buhuu)

A: Moi / morjens / moro
As: (ei toisinaan vastaa tällaiseen alatyyliseen tervehdykseen lainkaan vaan katsoo kummeksuen, enimmäkseen näitä sitten kannattaakin käyttää vain nuorille sekä korkeintaan keski-ikäisille miehille).

A: Mitäs se demari kirjottaa
As: Mitäs helvettiä? Mun poliittinen suuntautuminen ei kuulu sulle niin pätkääkään. (valitti musta muuten kauppiaallekin, vaikkakin myöhemmin selvitin, että kyseessä on Kivenpyörittäjien kylästä oleva tervehdys, oletin vain että "kaikkihan sen tietää", enkä myöskään siinä vaiheessa tajunnut, kuinka umpikepulainen kylä tuo Haukipudas on.)

Ei ole helppoa aina. Arvi kuittaa ja korkkaa kaljan. Viikko pulkassa, nyt sit se pulkka ojaan. Illalla Caioon anyone?

aika kurjaaKeskiviikko 29.10.2008 23:56

tehä tyhjänpäiväisiä päiviä töitä. Kaksi päivää jo ihan outoa touhua.

On parempiMaanantai 27.10.2008 17:47

oppia jotain vuosien mittaan. Kun energia ja jaksaminen on vähissä, ei kannatakaan haukata liian isoja paloja. Tekee sen verran mitä jaksaa, eikä jätä tekemättä vain sen takia ettei jaksa kokonaan jotain askaretta.

Liian iso tiski, en jaksa sitä tiskata. Tiskaan siitä altaallisen pois. Se on parempi, kuin en tiskaisi ollenkaan, kun en jaksa kaikkea. En jaksa viedä tänään autoa huoltoon, varasin ajan huomiseksi, jotta huomenna olisi pakko. En jaksa siivota koko kämppää, keräsin kuitenkin Pekan kanssa pullot ja vietiin ne kauppaan.

Jonain päivänä on taas energiaa. Sinne asti mennään lapsenaskelilla.

Phuk!Lauantai 25.10.2008 22:45

Pekka o laittanu nii paljo ruokaa jääkaappiin ettei mun viinat mahu sinne. :(

NormiperjantaiLauantai 25.10.2008 01:05

Naama lahonneena töistä kotia, pieni idlaus ja kohta nukkumaan. Tässä sitä miettii, kuinka kovaa tänä syksynä pitää juosta karkuun, ettei suo alla upota. Onneksi on näitä töitä ja lissää tullee, viime vuodet olikin vähän erilaisia.

Paljon on painanut se, pitäisikö oikeasti hankkia vakiduuni, vai pysyäkkö näissä vuokrahommissa. Kaikessahan on puolensa ja tavallaan se vakiduuni toisi turvaa, mutta karsisi sitten vapauksia. Enkä oikein tiedä, haluanko minä sovitella ja tehdä kompromisseja. Vielä. Mut toisaalta en tahtois myöskään seistä lankulla koko aikaa.

Rentouttavaa on ollut ainakin tuo ympäristön vaihdos. Nuorekkaassa seurassa tuntee ehkä hieman paremmin kuuluvansa porukkaan, kuin itseään paljon vanhempien työkavereiden kanssa. Sekin on painava seikka se.

Huomisen jälkeen on muutamaan viikkoon eka yli päivän mittainen huili ja ihan paikallaan kyllä.

Jaakko Teppo - Ei miestä voi raiskata

Tulukee. :/

[Ei aihetta]Sunnuntai 19.10.2008 01:30

Eteinen, lehtipino kalteva
kaksi roskapussia
keittiö, tiskit tiskaamatta
rivi kaljapulloja

Uuvuttaa, uuvuttaa

Parveke, kaksi pitkää mattoa
rispaantuvat kaiteella
tuuletin, pitää ääntä tasaista
pinoon muistiinpanoja

Uuvuttaa, uuvuttaa

Poikamiehen elämä tässä solukämpässä
neidit eivät juokse rillipäiden perässä
ihmissuhdepaitsiossa huuli pyöreenä
uuvuttaa

Naapuri, nosti lainan kerralla
ja juhli kaksi viikkoa
nyt laskuista kertyy pino uhkaava
täytyy lisää vipata
uuvuttaa

Poikamiehen elämä, tässä solukämpässä
neidit eivät juokse rillipäiden perässä
ihmissuhdepaitsiossa huuli pyöreenä
uuvuttaa

Poikamiehen elämä, täyttyy jämäpäivistä
rästitöitä repussa ja reppu pöydällä
tonnikalapurkkeja, suklaata ja maitoa - vanhentunutta
aikakausilehtiä, sukkia ja rehtiä nettipornoa
paketti on pöydällä, terveisiä äidiltä: ruokalähetys
ja tonnikalapurkkeja, nuudeleita, kattila pohjaanpalanut
lainanmaksupainajaiset miestä valvottaa
ja naapuri käy samaa ripaskaa

Uuvuttaa

vihdoinkin töitäPerjantai 17.10.2008 16:13

Ahistavat viikot ollu, kun on ollut epävarmaa noiden vuorojen kanssa. Välillä näyttänyt viikot tyhjiltä ja huoli ollut kova vuokrista ja kaikista moisista. Nyt sitten salamaniskusta kaksi viikkoa on täpötäynnä makoisia iltavuoroja ja kaksi sunnuntaitakin ja huolet haihtui samantien. Joskus sitä miettii tätä vuokratyön nurjaakin puolta. On paljon helpompaa suhtautua elämään päivä kerrallaan, kun ei ole akuuttia huolta asioista.

Eiköhän sinne päästä taas, kunhan vesi virtaa vantaassa vähän. Nyt näyttää taas valoisammalta ja Slipknotinkin pääsen katsomaan kohtuullisen tuskatta. :)

Mukavia uusia tuttavuuksia töistä ja hoksasin ettei tuo naamakirjakaan ehkä niin saatanasta ole kuin alunperin kuvittelin.

Aamukahvia ja aamutupakkia jo kolmatta kierrosta, eiköhän tästä vielä ihan hyvä päivä tule. :)

tyhymäPerjantai 10.10.2008 09:40

vai rohkea. Tulos on aina se joka ratkaisee. Ennakolta voi aina sättiä, mutta aina se on maaliviiva jossa nauretaan tai juhlitaan tai itketään.

Mä en hahmota näitä. Ja oon niin kännissä etton vaikee oikeestaan kirjottaakki.

Öitä.

ihimeellistäKeskiviikko 08.10.2008 00:44

Minustapa tulikin setä tuossa lauantain vastaisena yönä. Aika jännää ja sitä katsoo maailmaa ehkä hieman eri kulmista kuin aiemmin. Onhan se hurjaa kun lähipiirissä tuntuu tapahtuvan näitä nyt ihan yhtenään, vaikka itse ainakin välillä pitää itseään vielä ihan pikkupoikana.

Onko maailma sitten paha paikka? Joskus näitä väittämiä kuulee, ettei lasta haluta pahaan maailmaan synnyttää ja siksi jätetään se tekemättä. Minusta se on perin kummallinen ajatus. En ainakaan pidä itseäni pahana, enkä ketään lähipiiristäni, enkä oikein kauempaakaan. En haluaisi lapselleni myöskään pahaa äitiä. Mitä tämä abstrakti paha sitten on jos kukaan ei oikeastaan ole paha? Minä ainakin uskon, että pystyisin tarjoamaan lapselle hyvän ja tasapainoisen kasvuympäristön.

Ihmettelin tänään töissä joidenkin ihmisten periaatteita, vaikken niitä varsinaisesti kyseenalaistakaan. Peilatessani niitä omiin arvoihini, tulin siihen tulokseen, että raha on typerä periaate, eikä sen armoilla pidä loukata ihmisiä. Se on tyhymää ja se on sitä "maailman pahuutta".

Isällä onkin aina ollut tapana sanoa "se on maallista, siitä selviää kyllä."

Vitun syksyKeskiviikko 01.10.2008 12:23

Tuntuu ettei mikään uni riitä. Tai no. Muutenkin tuntuu ettei mikään riitä. Eikä mitään ole tarpeeksi. Paska peli.

Töihin lomps.