IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Blogimerkintä

- Vanhempi »
Alaikäisten itsestään internetissä levittämät valokuvat huolestuttavat vanhempia ja opettajia, sanomalehti Keskisuomalainen kertoo.

Suurin osa verkon kuvagallerioiden otoksista on normaaleja henkilöpotretteja, mutta joukosta löytyy rohkeitakin kuvia. Suurin suomalaisista kuvakokoelmista on IRC-galleria, johon kuuluu yli 250 000 käyttäjää. Sivuilla käyttäjät voivat muun muassa kommentoida toistensa kuvia.

Galleria kieltää seksiä, väkivaltaa tai huumeita sisältävien kuvien lähettämisen. Uusia kuvia ei valvota etukäteen, vaan epäasialliseksi katsotut otokset poistetaan, jos sellaisia löytyy. Tällä hetkellä kuvia on yli 2,4 miljoonaa.

Mediapsykologi Anu Mustonen Jyväskylän yliopistosta arvioi, että gallerioiden suosio liittyy meneillään olevaan julkisuudenkipeyden buumiin. Se näkyy myös tosi-tv-ohjelmissa, mutta verkossa kuka tahansa voi saada huomiota helposti.

"Tytöt painottuvat ongelmana, koska he laittavat sinne uskaliaita, nykytyylin mukaisia kuvia. Se liittyy median tuottamaan voimakkaaseen eroottisuuden paineeseen. Sitä aiheuttavat lähinnä musiikkivideot ja mainokset. Idoleita jäljitellään", Mustonen sanoo Keskisuomalaisessa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.