IRC-Galleria

Qualia

Qualia

You may not be flawless, but you are perfect.

Selaa blogimerkintöjä

Dead Set (2008)Sunnuntai 25.01.2009 04:39

Myönnettäköön; olin hieman skeptinen luettuani ensimmäistä kertaa kuvauksen viisiosaisesta brittisarjasta, joka sijoittuu Big Brother-taloon sekä sen epäonniseen rooliin zombie-apokalypsin tapahtuessa.

Heti ensimmäisen jakson jälkeen olin tosin jo vallan hullaantunut. Tämä ylistys kauhutelevisiosarjoille (onko tuo edes oikea sana?) täyttää joka ikisen kriteerin ollakseen täydellinen zombie-elokuva - vaikkakin viisiosainen sellainen.

Toki myös kaikki tarpeettomat elementit ovat esillä, mutta esimerkiksi roolihahmojen joskus idioottimaiset päätökset - jotka ovat ah, niin tuttuja joka ikisestä maailman zombielokuvasta - perustellaan hyvin yksinkertaisesti sillä, että he ovat Big Brother-kilpailijoita.

Roolit ovat paria poikkeustapausta lukuunottamatta realistiset, verellä mässäillään turhaan verrattain harvoin, jopa ilahduttavat epäkuolleet (jotka tässä tapauksessa tosin tämän ajan muodin mukaan juoksevat) ovat - naurettavia piilolinssejä lukuunottamatta - uskottavia sekä tyylikkäitä. Vertauksia löytyy useita, ja koko setting on harvinaisen kaunista katsottavaa. Kliimaksi on hulppea, eikä sitä ole yliromantisoitu.

Aivan helvetin uskomaton visuaalikokemus, siis. Suosittelen.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.