IRC-Galleria

RarePhenomenon

RarePhenomenon

tõkõtõkõtõkõtõkõtõkõtõkõtõk.
Marilyn Manson läheti 19-vuotiaana novellin lehteen "Night terrors Magazine".
Hänen kirje päätoimittajalle:

Hyvä John Glaser,
Ohessa on aiemmin julkaisematon novellinni "Perhesuhteita", jonka olen tällä erää lähettänyt vain Teidän lehteenne. Pyytäisin ystävällisesti harkitsemaan novellin julkaisemista lehdessänne. Kiitän ajastanne ja toivon pikaista vastausta.
Terveisin,
Brian Warner

PERHESUIHTEITA
Brian Warner

Hän toivoi että kasettisoitin olisi yhä kunnossa. Se oli pieni kannettava laite, jollaisia usein käytetään kouluissa ja kirjastoissa. Teddy ei edes tajunnut tekonsa ironisuutta - juuri Angie oli ostanut soittimen hänelle. Hän pyyhki hiukset ja veren soittimen kulmasta ja huokaisi turhautuneena. "Äiti varmaan kieltää minua katsomasta telkkaria", hän mietti katsoen aikaansaamaansa sotkua.
"Haistakoon paska. Haistakoon kaikki paska. Miksi hänen piti satuttaa Pegiä? Miksi?" Hän potkaisi vieressään lojuvaa ruumista pahansuisesti. Sen lasittuneet silmät tuijottivat häntä takaisin kuin tyhjästä viehättyneinä. "Senkin narttu. Sinä tapoit Pegin."
Hänen siskonsa kuollut katse ei vastannut. (Hän mietti miksi.) Tytön kasvoilla näytti olevan varjo. Hän nosti kuolleen päätä verentahrimasta tukasta ja huomasi, että varjon oli muodostanut poskelle kuivunut veri. Kallossa oleva iskunjälki oli lakannut vuotamasta; hyytynyt veri oli tehnyt haavaan hyytelömäisen tulpan.
Äiti tulisi pian kotiin. Nyt pitäisi kaivata hauta.
Teddy nousi lattialta ja käveli huoneeseensa, jossa Pegin muovinen ruumis makasi ilmasta tyhjentyneenä. Verettömän rinnan päällä oli keittiöveitsi, ja Pegi tuijotti kattoon kivettyneine limeineen, suu auki 0:n muotoisena. Hän näytti siltä kun olisi kirkumaisillaan.
Teddy tarttui nukkea päästä ja katsoi surullisena sen ilmattoman, luonnollisen kokoisen vartalon litteää tasaisuutta. Halaten nuken päätä sylissään hän purskati itkuun - jokainen kyynel sisälsi tuhat toivetta siitä, että Pegi heräisi taas henkiin. Hän oli iloinen kun Angie oli kuollut - tyttö ansaitsi jokaisen iskun. Silittäessään Pegin tekohiuksia hän huomasi lemun, joka lähti hänen siskostaan parin metrin päässä. Hän tiesi hajun tulevan virtsasta, koska antaessaan siskolleen viimseisen, tappavan iskun hän oli kuullut virtsarakon tyhjenevän. Hän oli lyönyt vielä kerran varmuuden vuoksi - hänellä oli täysi oikeus. Angie oli tappanut Pegin.
Varovasti hän laski Pegin pään matolle. Hän kumatrui suutelemaan tätä pskelle ja pyyhkäisi pois tahman nuken kumisilta huulilta. Äiti oli kieltänyt koskemasta Pegiä tai tekemästä sitä yhtä juttua, mutta ei hän voinut sille mitään. Hän rakasti Pegiä liikaa jättääkseen tämän rauhaan. Jos äiti saisi tietää, että hän oli tehnyt sitä yhtä juttua, hän veisi Pegin pois - ja Teddyn pitäisi yrittää löytää Peg.
Teddy meni takaisin Angien ruumiin luo ja pysähtyi hetkeksi ihailemaan siskonsa alastomuutta. Hän oli aina vakoillut Angien riisuutumista kaapista käsin, mutta ei ollut ikinä nähnyt tämän hommelia läheltä. Tumma karvatupsu jalkojen välissä kiinnosti häntä - Pegillä ei ollut sellasta. Varovasti hän kosketti Angien reittä ja veti heti kätensä pois, ihan kuin tytön iho olisi hohkannut kuumuutta. Mutta se ei hohkannut - ruumis alkoi käydä kylmäksi. Siitä oli jo neljä tuntia.
"Vihaan sinua", hän sanoi elottomille silmille.
Hän kosketti reittä uudestaan, mutta ei tällä kertaa vetänyt kättä pois. Hellästi hän siveli sormenpäillään lantiota kohti haaroja. Toisella kädellä hän siirsi lihaksikkaat jalat haaralleen. Niiden välissä oli pannukakun kokoinen lammikko virtsaa. Uteliaana Teddy tökkäsi sormellaan tytön sukuelimiä. Hän oli paljon pehmeämpi kuin Peg, ja hetkinen - vaikka ruumis oli kylmä ja kalpea, Angie oli sisältä lömmin. Teddy alkoi kiihottua siskonsa makaaberista seksuaalisesta ihanuudesta.
Nyt oli pakko lopettaa - äiti suuttuisi, jos hän tekisi sitä yhtä juttua. Äiti inhosi sitä juttua - isä oli saanut tietää siitä kokemuksen kautta. Äiti tykkäsi vain ommella ja katsoa Family Feudia. Hän oli hulluna siihen Richard Dawson-tyyppiin.
Mutta Angie oli niin suostuva, niin ihanan pehmeä. Pegin iho oli sisältä kovaa ja tahmaista. Hänellä oli ollut nukke kymmenen vuotta (18-vuotiaana hän oli tilannut sen seksilehdestä.) Angie oli silloin vasta viisivuotias, ja nyt hänestä oli kypsynyt kaunis nuori nainen. Ei hän oikeastaan inhonnut siskoaan kovin paljon, mutta tämän ei olisi tarvinnut tappaa Pegiä. Teddy oli vain katsellut siskoaan suihkussa. Ei siinä ollut mitään uutta. Mutta Angie olisi kertonut äidille, eikä äiti voinut sietää sellaista saastaa omassa kodissaan. Siksi Peggykin piti piilottaa. Äiti oli niin vanhanaikainen; Teddyn piti piilottaa häneltä yhtä sun toista.
Hän haki autotallista lapion ja alkoi kaivaa puutarhassa. Työ oli parasta saada valmiiksi ennen kuin äiti tuli kotiin.
Maa oli pehmeää eikä haudan kaivamiseen mennyt kuin puoli tuntia.
Aikaa oli enää vähän, joten Teddy meni sisään ja siisti paikat. Hän otti pyyhkeen ja meni Angien huoneeseen. Hän tarttui tätä käsistä ja veri ruumista mertin verran sivuun - lammikko oli imeytynyt mattoon jättäen tumman tahran. Teddy kuivasi tahran huolellisesti ja heitti pyyhkeen Angien kaappiin.
Raahatessaan siskoaan olohuoneen poikki hän sai ajatuksen. Se oli paras ajatus, joka hänellä oli ikinä ollut. Jos äiti olisi tykännyt siitä yhdestä asiasta, hän olisi ollut ylpeä Teddyn ideasta.
Hän päästi irti Angien käsivarsista ja meni takaisin omaan huoneeseensa. Oli kamlaa katsoa Pegin kuihtunutta ruumista; rinnassa oleva viilto näytti suuremmalta ja tuskallisemalta. Mutta Peg oli vanha, hän mietti. Ehkä oli hyvä, että tämä oli kuollut.
Teddy heitti veitsen lattialle ja kantoi kuminuken vetelän torson keittiön läpi takapihalle. "Olen pahoillani, Peg", hän sanoi nuken maalatulle naamalle. Hän ei hautaisi siskoaan ihan heti - ensin hän haluisi kokeilla ideaansa. Jos se onnistuisi, hänen täytyisi piilottaa ruumis.
Äiti tulisi pian, nyt oli pakko pitää kiirettä. Hän meni takaisin siskonsa huoneeseen, riisui farkkunsa ja polvistui ruumiin viereen. Kalmanhaju oli pistävä ja oksettava, mutta elämä oli Teddylle liien pelottava käsiteltäväksi. Hän oli tarkkailija. Nyt oli liian myöhäistä katsella ja Angie olisi täydellinen. Hän piillottaisi tämän. Niin kuin Pegin.
Kun teddy nousi haparoiden siskonsa päälle kokeillakseen sukurutsausta nekrofiliaa, hänen äitinsä ajoi autolla huonokuntoiselle pihatielle. Likaisen tuulilasin läpi hän erotti kasa mätäneviä roskapusseja, jotka oli heitetty kuistin juureen rikkaruohojen joukkoon. Perhanan Teddy. Ihan kuin isänsä.
Teddy ei jatkanut kuin neljän työnnän verran ja lopetti sitten häpeillen. Hän pysyi sisällä vielä hetken - limainen tahmeus hänen ympärillään tuntui ihanalta. Häntä nolotti, mutta se yksi juttu oli niin mahtavaa. Miksi äiti ei tajunnut hänen tarpeitaan?
"Teddy, enkö minä pyytänyt viemään roskat ulos?" äiti huusi repäistyään ulko-oven auki niin että se lämähti seinään. Hän irvisti kun rotta livahti jostain jonnekin muualle. Hänen mielessä välkkyi loputon rangaistusten jono, kun hän käveli olohuoneen poikki.
Teddy jähemttyi niille sijoilleen. Miten hän selittäisi tilanteen äidille? Hänen pitäisi piilottaa Angie; jos äiti näkisi mitä -
"Teddy."
Äiti ontui eteiseen ja Teddy katsahti ylos nolostuttavasta asennostaan.
Äiti kumartu Teddyn ylle, hänen kulmastaan katsottuna muinaisena ja jättiläismäisenä. Kävelykeppi kohosi uhkaavaisena kuin puunrunko.
Teddy jähmettynyt paniikki suli. Hän loikkasi ylös ja peitti kädellään tuhmat ruumiinosansa piilottaen ne äidin katseelta.
"Teddy, miksi sinä et ole veinyt roskia ulos?
"Häh?" Hän hämmästyi äidin tilanteeseen sopimatonta kysymystä, tämän banaalia äidillisyyttä.
No, mitäpä tuosta." Hän tökkäsi kävelykepillään Angieta yksinkertaisen uteliaana. "Laita alushousut jalkaan."
"Äiti, se ei ollut minun syytäni, hän tappoi - " Teddy sulki suunsa äkkiä - äiti ei saisi tietää Pegistä. Hän inhosi Pegiä.
"Hän on kuollut, vai mitä?"
"Äiti, en minä aikonut tappaa häntä." Se oli vale.
"Sinä tirkistelit häntä taas", äiti sanoi aurinkoisesti.
"Enhän, äiti. En ole ikinä tirkistellyt. Lupaan sen."
"Tirkistelitpäs. Hän kertoo minulle sellaiset jutut."
"Eihän, äiti." Hemmetin lunttu, hän oli kertonut. Teddy toivoi, että olisi voinut tappaa hänet uudestaan; tyttö oli kärsinyt liian vähän.
"Minähän sanoin, ettet saa tehdä sitä yhtä juttua. Ja nyt saan sinut kiinni tekemästä sitä siskollesi. Mitä tuollaisen epäkunnoittavan pojan kanssa pitäisi tehdä?"
Äidin retoriikka pelotti Teddyä. Mitä jos äiti veisi pois telkkarin? Entä jos äiti pakottaisi häntä taas nielemään niitä tabletteja - miks hän kuitsuikaan niitä? Salpietariksi. Kyllä hän siitä selviytyisi. Hän osasi piilottaa ne kielensä alle ja heittää ne sitten ulos ikkunasta.
Vaikka Teddy oli pidempi kuin äitinsä, tämän läsnäolo hukutti hänet alleen. Äiti astui Angien yli ja nosti kävelykeppinsä Teddyn pään tasalle - elegantti asento oli ristiriidassa suonikohjujen kanssa.
"Tuhmat pojat saavat rangaistuksen. Sillä lailla tämä perhe pysyy ojennuksessa."
Äkillisesti ja yllättävällä voimalla äiti hakkasi hänen päätään kepillä, kunnes hän lysähti matolle velttona ja häpäistynä.

***
Herätessään Teddy säpsähti silmäluomiensa kipeyttä - hän ei saanut silmiään auki, vaikka miten yritti. Alastomien haarojensa päällä hän tunsi Pegin kylmänä ja turvallisena ja selkänsä alla soraisen maan. Kirottu äiti ja sen ompelutyöt. Hän kosketti silmäluomiaan ja tiesi löytävänsä niistä pienet ompeleet, jotka peittivät hänen näkönsä.
"Teddy", äiti huusi ylhäältä. "Olet ollut tuhma pika. Enää einä et katsele Angieta, siitä minä pidän huolen. Olet ihan kuin isä. Hänellekkin piti antaa opetus.
Teddy kuuli lapion raapaisevan maata yläpuolellaan ja rukoili anteeksiantoa. "Äiti, ole kiltti, ei minun ollut tarkoitus katsoa. Anteeksi. Ole kiltti äiti -"
Lapiollinen maata tömähti Teddyn naamalle peittäen hänen nenäsnä ja suunsa; hänen käsivartensa olivat tiukasti jumissa haudassa eikä hän voinut vastustella.
"Perheen pitää pysyä ojennuksessa."
Äiti jatkoi haudan täyttämistä Teddyn yrittäessä epätoivoisesti vapauttaa itsensä; hän yritti sylkeä, mutta hänen suunsa oli täynnä multaa eikä se onnistunut. Ylhäällä äiti paasasi jotain kurinpidosta samalla, kun Teddyn rangaistus johti tuhektumiseen veristen kyyneleiden valuessa hänen silmistään.Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.