IRC-Galleria

Rewrito

Rewrito

under the sky so blue

[Ei aihetta]Sunnuntai 09.12.2007 19:11

Larppasin taas vaihteeksi pitkän kaavan mukaan, toisen kerran elämässäni ja ensimmäistä kertaa yli vuoteen. In-game-unet tulivat jo ensimmäisenä yönä. Toisena päivänä pelaaminen lakkaa, ja kaksi ihmistä sulautuu yhdeksi. Nyt on vaikea hahmottaa, ettei se ollut totta ja vaikea muistaa, että minä olen Katri enkä Merry.

Harry Potter on näköjään yksi tämän syksyn teemoista minulle, ja mikäs siinä. Joskus pitää palata alkuun tai seurata omia jälkiään vähän takaisinpäin. Kaksitoistavuotiaana hullaannuin niihin niin, etten ole hullaantunut sillä tavalla mihinkään paitsi ehkä YUP:hen. Sitten meni jokunen vuosi, jolloin ne olivat mielestäni suht huonoja, jälkikäteen ajatellen taisivat olla juurikin ne omat teinivuodet. Pikkuhiljaa löysin ne taas ja Deathly Hallows oli viimeinen naula arkkuun. Kirjailija kasvaa tekstinsä mukana, tarina varttuu ja kypsyy siinä missä lukijansakin.

Tämän syksyn HP-larppailu on ollut piste i:n päälle. Kyllä, minä viihdyn siinä maailmassa. Kyllä, taidan olla vieläkin kaksitoista, mutta minusta tuleekin isona aurori.

[Ei aihetta]Tiistai 04.12.2007 14:46

Tässä kämpässä on niin rauhallista. Ikävöin kyllä perhettäni, mutta en katkeruutta, hiljaisuutta ja ristiriitoja. En tappelujen kuuntelemista huoneestani. En sitä, kun yrittää keventää tunnelmaa edes vähän ja pelkää, että sanoo jotain väärin. En sitä, miten joskus ilmaisen tunteitani siellä, mutta yleensä en. En jatkuvaa tietoisuutta toisten mielialoista, jatkuvaa myrskyn odotusta. Kaikkein vähiten ikävöin naurettavaa ja jossain määrin nöyryyttävää iloa siitä, kun kotona menee hyvin. Helpotuksen määrä on se indikaattori, joka kertoo kuinka syvällä on.

Joo, tarkkaavaisuutta minä vihasin, havainnointia ja tulkintaa ja pyrkimystä ennakointiin. Siihen meteorologiaan en enää rupea, tai toivon että en. Kaikki muu menetteli, mutta ei se.


29.12.
Itseasiassa rupean juuri siihen, ja se käy nopeasti ja luonnollisesti. Mutta älä sinä turhia kainostele, joulu on kerran vuodessa vaan.

[Ei aihetta]Sunnuntai 02.12.2007 21:54

Nyt on parempi olo kuin koko syksynä tai vielä pidempään aikaan. Minulla on taas vallatonta itsetarkoituksellista energiaa, jonka unohdan kokonaan silloin kun sitä ei ole. Kaikki on kivaa. On paljon tekemistä. On monia ihmisiä, joiden kanssa on hauskaa olla. On hyvää musiikkia. Tykkään elämästä ja maailmasta ja itsestäni ja muista. Ja ulkona sataa lunta ja siihen jää jälkiä ja lounastauolla voi soittaa kitaraa ja jääkaapissa on kolaa.

Nyt on taas se vaihe, kun hymyilevä hahmo astuu pimeästä ja kysyy miltä tuntui, ei hullumpaa vai.

[Ei aihetta]Tiistai 27.11.2007 15:47

Kuume

Kun nuorempana tulin korkeaan kuumeeseen, minä hourailin. Kerran muistan tunteneeni, miten leijuin avaruudessa vaikka samalla makasin isän ja äidin sängyllä ja silitin kissaa. Minä ja kissa kelluimme pimeydessä ja vartalostani lähti sirisevää energiaa.

Useimmiten näin kuitenkin outoja synesteettisiä unia, jotka hämmentävät minua vieläkin. En pysty kuvailemaan niitä mitenkään, mutta tavoitin niiden tunteen joskus myöhemmin. Uneksin siitä, miltä tuntuu puristaa peukalo-etusormi-otteessa toisella kädellä jotain ohutta ja toisella jotain paksua samaan aikaan. Siinä ei ole mitään järkeä, mutta kokemus on sama kuin noiden lapsuuden kuumeunien.

[Ei aihetta]Torstai 22.11.2007 20:42

Aikuisena on samanlaista kuin lapsena, paitsi että on hienompia leluja, saa syödä karkkia niin paljon kuin haluaa ja valvoa niin myöhään kuin haluaa. Unohda lihomisen pelko, unikiintiö ja kunnianhimo, ja olet paratiisissa jo tänään.

[Ei aihetta]Sunnuntai 18.11.2007 00:57

Tanhu

Kun olin neljän tai viiden, minut vietiin tanhuun. Muistan, että siellä oli kivaa. Se pidettiin Kangasalan lukion salissa, jossa on iso Mannerheimin patsas ja siellä leikittiin aina alussa ja lopussa Karhu nukkuu-leikkiä, jossa sai huutaa ja juosta ympäriinsä. Joskus leikittiin myös Melu- tai Hissukylän lapsia, jossa piti kulkea salin poikki joko mahdollisimman kovaäänisesti tai mahdollisimman hiljaa. Se ei ollut ihan yhtä hauskaa kuin Karhu nukkuu, mutta mukavaa kuitenkin.

Se, mitä en muista, on se tosiasia että aina kun jompaa kumpaa alku- ja loppuleikkiä ei leikitty, minä menin istumaan pianon taakse ja kieltäydyin osallistumasta mihinkään. Kolmen kuukauden kuluttua tanhun vetäjä soitti äidille ja kysyi, kannattaako lasta tuoda tänne kun se enimmäkseen vain istuu pianon takana. Lakkasivat tuomasta sitten, ja niin tanhu katosi elämästäni yhtä äkkiä kuin oli ilmestynytkin.

Seuraavan kerran tanhuasia tuli esiin ensimmäisellä luokalla. Ojasen Outi oli tanhussa ja Viivikin sanoi menevänsä, sanoivat että siinä voisi päästä matkoille tanhuseuran kanssa. Ajattelin aloittaa, mutta en kuitenkaan aloittanut. Viivikin kai lopetti suhteellisen pian, ainakaan niistä matkoista ei minun tietääkseni kuulunut.

En usko, että tanhu enää kolmatta kertaa tulee elämässäni esiin potentiaalisena vapaa-ajanvietteenä. Paitsi ehkä siinä tapauksessa, että joudun vanhainkodissa johonkin vastahakoisten mummojen virkistysryhmään, ja silloin onkin taas ok mennä pianon taakse istumaan jos ei huvita.

[Ei aihetta]Maanantai 12.11.2007 00:08

Ei sitä kait ollut kiusattu koulussa. Olen miettinyt lisää ja vaikka edelleen allekirjoitan kaiken viimeksi kirjoittamani, on kuitenkin totta, että ihmisessä on myös paljon aggressiota, vallanhalua ja eläintä sanan pahimmassa merkityksessä. Siitä emme vain pääse mihinkään että me olemme myös julmia ja vihamielisiä olentoja ja joskus kaikki se kerääntyy yhteen pisteeseen kuin suurennuslasin kokoamat valonsäteet ja sytyttää liekin.

[Ei aihetta]Perjantai 09.11.2007 02:11

Ajatuksia, joita eilisen tapahtumat herättivät:

- Että jos ihmistä kohdellaan kuin tämä ei olisi ihminen, tämä saattaa ajan mittaan lakata käyttäytymästä kuin ihminen. Ihonväri, yhteiskuntaluokka, koulumenestys tai ÄO eivät vaikuta ihmisen todennäköisyyteen tulla kouluampujaksi, mutta 70 % on koulukiusattuja. Tästä Pekka-Eric Auvisesta en tiedä, eri lähteet sanovat eri asioita.

Uskon ja aion uskoa jatkossakin, että pahojen asioiden kokeminen on tärkein syy, joka saa ihmisen tekemään pahoja asioita. Se ei tarkoita, että uhrien kärsimyksiä pitäisi mitätöidä tai että yhteiskunta ei saisi suojella itseään ja jäseniään.Tämä on humanistista nyypertämistä ja sinisilmäistä hippeilyä ja kukkahattutäteilyä, tiedän kyllä ja olen kuullut eikä kiinnosta yhtään.

- Että aseita ei pitäisi olla muilla kuin poliiseilla, hirvestäjillä ja armeijalla (jos lähdetään olettamuksesta että armeijaa ylipäätään tarvitaan). Tarkka-ampujien aseet voitaisiin säilyttää radoilla tai voisivat minun puolestani siirtyä harrastamaan vaikka renkaanheittoa. Tämä on kommunistista kontrolliyhteiskunnan ihannointia ja yksilönvapautta rajoittavaa piipertämistä, tiedän kyllä ja olen kuullut eikä kiinnosta yhtään.

- Että elämä on vakio, itseisarvo ja absoluuttinen määrite. Eilen kuuntelin kahvihuonetta siivotessani, miten keski-ikäiset tädit totesivat ampujan ja hänen perheensä elämien olevan nyt pilalla. Heidän elämänsä ei ollut pilalla ja se olikin mukava asia, ja kahvin kanssa taisi olla vielä pikkuleipiäkin.

Surmaaja on nyt kuollut ja hänen elämänsä on pilalla, niin kuin se on niiltä kahdeksalta ja niin kuin se on meiltä kaikilta jonakin päivänä. Sitä ennen se ei kuitenkaan koskaan ole. On auringonnousuja ja sadetta ja tuulta, on tupakkaa ja suklaata ja seksiä, vaikka se olisi maksullistakin. On niin paljon hyvää, mitä ei voida koskaan ottaa keneltäkään pois. Ja mitä tekijän omaisiin tulee, he muistavat tämän tapauksen elämänsä jokaisena päivänä ja joka kerran heille tulee siitä hyvin paha olo, mutta mitä enemmän aikaa kuluu, sitä enemmän jokaiseen päivään jää väistämättä hetkiä, jolloin he eivät ajattele sitä: hetkiä, jolloin elää taas täyttä elämää.

Tämä on jotain kaalinhaukkaajan taivaanrannanmaalailua ja todellisuudesta vieraantuneen yltiönaivia runoilua, tiedän kyllä ja olen kuullut eikä kiinnosta yhtään.


Ensi vuonna 7.11. on taas yksi uusi surun vuosipäivä lukemattomille ihmisille. Myötätuntoa ja voimia jokaiselle, joka on näistä tapahtumista joutunut kärsimään.

[Ei aihetta]Tiistai 06.11.2007 01:12

Olen taas tajunnut asioita. Tunsin tänään aika rajua surua ja pelkoa, mutta ahdistus katosi. Niin kuin kauan sitten arpeentunut haava, jonka alle on jäänyt mätää, se pitää repiä uudelleen auki että se voi parantua. Tämä on kuitenkin muistinvaraista, nyt on jo normaali olo. Töissä se oli, ehkä kolme tuntia vaan mietin asioita, pääsin lopulta omien suojauksieni läpi (mieleni toimii joskus kuin Vista) ja hahmotin monta asiaa uudella tavalla.

Iltapäivällä olin vahtimassa Hannaa, leikittiin paljon. Sillä lapsella on kyllä valtava mielikuvitus. Kaikkialla on näkymättömiä kissanpentuja, lentäviä hevosia, susia ja keijuja. Sen kanssa on kivaa leikkiä kun siihen tottuu, se on vähän niin kuin roolipelaisi, paitsi että ei ole varsinaista hahmoa ja pj on hyvin oikukas. Hauskinta oli repliikki: "Tää lähettäis sille pahantekeväisyyskortin. Siinä ois myrkkyä."

Frodo ja Arvo ovat meillä. On entistä kodinomaisempi tunnelma, kun on eläimiä kämpässä. Pidän tästä asumismuodosta kyllä todella paljon, aina on seuraa ja yksinkin saa olla jos haluaa. Kukaan ei käske tai rajoita, ja kaikki ovat tasaisen sotkuisia. Kun keittiötä tai jääkaappia katsoo, niin ei uskoisi, että täällä asuu kolme nuorta naista, sen verran poikamiesboksilta koko paikka näyttää.

[Ei aihetta]Tiistai 30.10.2007 01:48

Mmm, pidän. Olen järjestänyt asiani niin, että voin herätä huomenna silloin kun satun heräämään, mennä töihin kun huvittaa, tehdä sen seitsemän ja puoli tuntia ja lähteä sitten. Näin tulee olemaan jatkossa melkein aina. Siivooja on joutilas.