IRC-Galleria

Roseheart

Roseheart

ronkelipumpulienkeli
nyt vaan taas hiukkasen hajottaa. että mä vihaan maanantaita.

vaikka ulkona on ihana ilma, aurinko paistaa, sininen taivas, niin kylmä että nenää nipistelee, edes se ei saa mua hyvälle tuulelle, kun mun pitää istua täällä sisällä murjottamassa jossain ***** pakollisella ruotsin tunnilla...
arrrrgh.

facebook ei toimi, mä en halua mennä ruotsin tunnille, oon ihan sukka suomen kieliopissa, jä totaalisen kahvilla mitä tulee ruotsin kielioppiin.

19 päivää joululomaan, ja se vissii alkaa pikkuhiljaa näkyä tai jotain...

mä voisin tässä nyt pitää pienen puheen pakkoruotsia vastaan:

kansalaiset! medbörjare!

ovatko suomenruotsalaiset oikeasti niin varmoja omasta sukupuuttoon kuolemisestaan, ja ruotsin kielen katoamisesta maapallolta, että sitä väkisin täytyy Suomessa pitää yllä pakottamalla valtaväestön lapset opiskelemaan ruotsia?

miksi emme samantein ryhdy pakko-opiskelemaan myös saamea (Suomemme maan alkuperäiskieltä), arabiaa, farsia, venäjää, vietnamia, kiinaa, thaita, viroa, ja vaikka ukulelen soittoa?

venäjän kohdalla en oikeastaan edes vitsaillut, sillä ehkä länsirannikolta löytyy vielä muutama ummikkosuomenruotsalainen, jolle ei (yrityksistä huolimatta ole onnistuttu takomaan suomea - ja järkeä - päähän), mutta itä- ja etenkin kaakkoissuomessa valtakieli tuntuu olevan ruotsin ja suomen sijasta venäjä.

eikö suomi siis voitaisi jakaa pakkokielenopiskelun suhteen kahtia (tai vaikka kolmia): länsisuomalaiset saisivat opiskella (kipeästi tarvitsemaansa???) ruotsia aivan sydämensä kyllyydestä, tai vaikka ottaa sen äidinkielekseen, itäinen puolisko opiskelisi ruotsin sijasta venäjää, ja jo aivan kulttuuri- ja vähemmistöpoliittisista syistä olisi kaunis ajatus, jos ainakin pohjoissuomalaiset ryhtyisivät opiskelemaan saamea.

ai ei kelepaa? no miksi sitten 94% "suomalaisista" opiskelee kieltä jota n. 6% "suomalaisista" puhuu äidinkielenään? eikö nyt olisi kaikkien kannalta helpompi että jokainen saisi opiskella niitä kieliä joita itse haluaa..?

no katsotaanpa asiaa tältä kantilta, jos kaikki saksalaiset pakotettaisiin opiskelemaan turkkia, myöntyisivätkö saksalaiset siihen? tuskin.

minulla ei ole sinänsä mitään ruotsin kieltä vastaan, ainoastaan sen pakko-opetusta vastaan, ja sitä, että ruotsalaiset alkavat aiheesta puhuttaessa käyttäytyä kuten israelin äärijuutalaiset kun heidän toimiaan PALESTIINASSA arvostellaan. molemmat ryhmät vetäytyvät sanan rasismi taakse, ja valittavat kuinka heitä TAAS kohdellaan väärin ja rasistisesti. koettakaa ihmiset nyt jo tajuta, että mielipide ei ole rikos, ainoastaan kansanryhmää vastaan kiihottaminen on. jos sanon, että juutalaisten tulisi poistua PALESTIINASTA en ole antisemitistinatsi vaan ilmaisen vain mielipiteeni aiheesta. sama juttu pätee suomenruotsalaisiin: ei, en ole aikeissa teloittaa kaikkia suomenruotsalaisia tällä sekunnilla, vaan tahdon vain pakkoruotsin pois kouluista ja yliopistoista, onko se niin väärin?

-ronkelipumpulienkeli.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.