IRC-Galleria

STT-1

STT-1

ba7ebbak ana.. kteer <3ne

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Berliinin rock historiaa... heheheheTiistai 08.01.2008 15:46

!970 ja 80-luvuilla metropoli innoitti D. Bowien, Iggy Popin, Nick Caven ja Blixa Bargeldin musikaalisiin urotekoihin. 1990-luvulla tuli techno! Nykyään järjestetää opastettuja kierroksia rockin jalanjäljillä ja äskettäin avattuun kaupungin ensimmäiseen rock n roll-hotelliin.

Thilo Schmied osoittaa ylös ovaalin muotoiseen ikkunaan kermanvalkoisessa talossa Köthener strasse 38:ssa. Tuon talon toisessa kerroksessa Bowie kirjoitti Heroeksen.

Suurin osa matkustajista bussissa on saksalaisia. Pääosin nuoria sellaisia jotka ovat päättäneet viettää kaksi ja puoli tuntia elämästään upottaakseen itsensä Berliinin rockhistoriaan. Mies joka saattaa tätä melko homogeenista seuraa on nimeltään Thilo Schmied. Ennen tätä hän oli valoteknikko ja on nyt vuoden aikana haastatellut merkittäviä musiikkiprofiileja, kerännyt faktoja ja ylläpitänyt lyhyitä kertomuksia pystyäkseen toteuttaa haaveensa perustaa Berliinin ensimmäisen opastetun musiikkikierroksen. Ja se sujuu hyvin. Bussi on täyteenbuukattu melkein joka viikonloppu.

Rakennus, jota Thilo osoittaa on legendaarinen Hansa Studios. Tänä päivänä ei kaukana Potsdamer Platzista jossa uusia konttoreita ja liiketoimia avataan lähes päivittäin ja jossa futuristiset rakennukset kohoavat korkeuksiin. Vain 16 vuotta sitten tämä ei ollut kenenkään maata ja amerikkalaiset ja brittiläiset muusikot, jotka hakeutuivat Berliiniin, pystyivät -eivät toki ilman kauhua kurkistamaan Hansa Studioiden ikkunoista sitä, mitä DDR:n poliitikot kutsuivat antifasistiseksi suojamuuriksi. Muuri. The Wall. Die Mauer.

Täällä, terrorin ja kilpavarustelun varjossa useat musiikilliset mestariteokset saivat alkunsa. Jotkut tunnetuimmat albumit jotka äänitettiin Hansa Studioilla tänä aikana ovat david Bowien Low ja Heroes samoin kuin Iggy Popin Lust for Life. tarina kertoo että Bowie sai inspiraation Heroesiin nähtyään tuottajansa Tony Visconti suutelemassa kuorolaulaja Antonia Maasia Berliinin muurin edessä. Mutta rock-myytit ovat rock-myyttejä ja usein jälkeenpäin keksittyjä. Varmaa on jokitapauksessa, että kappaleesta tuli eräänlainen saksalaisten kansallishymni nro 2, heti die Wenden (jällenyhdistymisen) jälkeen.

Punkkonsertit
Bussi on saapunut Prenzlauer Bergille ja ikkunan ulkopuolella kiitävät ohi keltaiset raitiovaunut väsymättömässä tempossa -varma merkki siitä, että on siellä missä kerran sijaitsi Itä-Berliini. Greifswalder Strassella täytyy olla tarkkaavainen. Täällä on nimittäin erittäin tiheästi rock-klubeja. Geburtsdagklub, Magnet Club, Knaack. Viimeksi mainittu, jok aoli merkityksellinen klubi DDR:n aikana, on ollut siellä jo vuodesta 1952 ja Thilon mukaan siellä on Berliinin paras soundi.

Pyörähdys Universal Musicin ja MTV:n ohi ja on tullut aika vierailla Kreuzbergissä. Kaupunginosa joka on eniten yhdistetty poliittiseen kapinointiin. Talonvaltaajat pitivät aluetta 1970 ja 80-luvuilla ja punkkonsertit SO36:ssa päättyivät usein poliisin vierailuun ja mellakoihin. Täällä ovat bändit, kuten Sex Pistols, The Damned ja Dead Kennedys soittaneet ja paikka on edelleen kuuluisa konserttipaikka. Myös Nick Cave on aikoinaan asunut lähellä tätä paikkaa, Dredener Strasse 11:ssa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.