IRC-Gallerian tietosuojakäytännöt päivittyvät 25.5.2018 vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia. Lue päivitetty Tietosuojaseloste. Lisäksi käyttöehdoissa on tarkennettu ikärajaa ja kohta 6.2 viittaa Suomen lain lisäksi Euroopan unionin lakiin.

IRC-Galleria

Sa[n]na

Sa[n]na

The foundation to Decrease Worldsuck

Selaa blogimerkintöjä

Kävelet kadulla, tuijottelet tiukasti maahan. Et kohtaa kenenkään katsetta.
Joskus kävelet katsellen ihmisiä silmiin. Tai joskus vaan näät niin. Istut katukahvilassa, ohikävälevä katsoo sinua. Istut bussissa, tuijotat ulos, pysäkillä siesovat katsovat sinua. Katsot jotakuta silmiin.
Joskus seisoskelette pitempään samoissa kohdin, ja vuorotelleen vilkaisette josko toinen katsookin vielä. Mittailette toisianne, mietitte miksi toinen katsoo - ja katsotte itse aina vaan uudestaan saadaksenne selville.

Miksi silmien kohtaaminen aiheuttaa sellaiset sävärit. Miksi katseen kääntäminen on niin heti pois pakollista. Koska muuten toinen voisi luulla jotakin? Mitä saisi luulla, mitä pitäisi luulla? Miksei voi mennä ja sanoa mikä katseen sai toiseen kääntymään. Koska se olisi vähän väkinäistä, syy kun ei välttämättä ole ihmeellinen? Tai koska sitä toista kiinnosta minun pienet katseeni?

Sama on täällä galleriassa. Käyt läpi ihmisiä, klikkailet esiin oletuskuvia. Miksei ole yleinen käytäntö kertoa miksi kävi vierailulla. Minulla käy viikossa 400 kävijää - saan kommentteja ehkä kymmeneltä eri ihmiseltä, noin kolme niistä randomeja. (Jos neljästäsadasta jokainen jättäisi kommentin, en ehtisi vastata, saati solmia jännittäviä tuttavuuksia.) Mutta kuka heittäisi ensimmäisen kiven - en minäkään kommentoi kaikille [juuri kellekkään] joiden sivuilla käyn. Pelottaa, mutta ehkä silti alan tehdä niin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.