IRC-Galleria

Sa[n]na

Sa[n]na

The foundation to Decrease Worldsuck

Selaa blogimerkintöjä

Kokeilen suomentaa tälläsen artikkelin joka pelottaa, alkuperäinen; http://nestmann.sovereignsociety.com/2010/09/16/are-independent-thinkers-mentally-ill/

Kyseenalaistatko auktoriteetit? Epäonnistutko yleisinä totuuksina pidettyjen asioiden hyväksymisessä? Menetät malttisi kuullessasi poliitikkojen tekevän lupauksia joiden tiedät jäävän lunastamatta?

Jos näin on, Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM) viimeaikaisten päätelmien mukaan saatat olla henkisesti sairas. Tässä tärkastelussa psykiatrit pyrkivät luokittelemaan tusinan verran uusia mielen sairauksia. Valittettavasti monet näistä niin sanotuista sairauksista hyökkäävät henkilöiden, jotka ainoastaan ajattelevat tai käyttäytyvät valtaväestöstä poiketen, kimppuun.

Meillä on edessämme "vastustavan uppiniskurin häiriö" [oppositional defiant disorder (ODD), oli hauska suomentaa]. DSM määrittelee ODDn "jatkuvaa tottelemattomuutta, vastahakoisuutta ja uhmakkuutta sisältäväksi toiminnaksi auktoriteetteja vastaan". Oireina ilmenee maltin menettämistä, ihmisten ärsyttämistä ja herkkyyttä. Muistä "häiriöistä" löytyy mm. epäsosiaalisuutta, ylimielisyyttä, kyynisyyttä ja narsismia. Kuulostaa kuin koolla olisi lukijakuntani!

Kun ODDn "uhreina" tavataan pääsääntöisesti lapsia, ei ole mitään syytä sille miksei ODD voisi ilmetä myös aikuisilla. Itseasiassa ODD voi kehittyä "käyttäytymättömyyshäiriöksi" [conduct disorder (CD)] jonka DSM määrittelee "tapauksiksi jossa joko muiden oikeudet tai sosiaaliset normit ovat loukattuina"

Oho. "Sosiaaliseten normien" loukkaaminen lasketaan siis nyttemmin mielisairaudeksi.

Laitetaampa sitten palaset paikoilleen. Psykiatriaa on halpamaisesti käytetty kautta aikojen poliittiseen sortoon valtioiden johdon toimesta. Neovostoliitto laittoi tuhansia poliittisia vankejaan mielisairaaloihin. Siellä heidät eristettiin ystävistään ja perheestään ja useimmiten pakotettiin naiuttimaan lääkitystä. Natsi-Saksa meni vielä pidemmälle: murhatuksi tuli yli 180,000 psykiatrista potilasta.

Useimmissa maissa on lastensuojeluvaltuutettujen voivat pakottaa lapsesi käyttämään mielenterveyslääkkeitä. Itseasiassa, mikäli et kykene huolehtimaan lapsesi psykiatrin määräämästä lääkityksestä tai jätät lapsesi rokottamatta, sinut saatat joutua vankilaan.

Kuten The Washington Post totetaa:

"Jos seitsenvuotias Mozart yrittäisi säveltää konserttojaan tänä päivänä, hänelle voitaisiin diagnosoida huolimattomuuden ja hyperaktiivisuuden häiriö ja hänet voitaisiin lääkityksellä saattaa takaisin karuun normaaliuteen."

Persoonallisten erityispiirteiden muuttaminen mielen sairauksiksi ja lasten pakottaminen lääkityksen alaisiksi on vaarallinen suuntaus. Siitä ei ole pitkä matka näiden lakien unottamisestä koskemaan aikuisia joilla ilmenee "jatkuvaa tottelemattomuutta, vastahakoisuutta ja uhmakkuutta sisältävää käytöstä auktoriteetteja vastaan".

Itse lähestyisin asiaa hieman toisin; sijoittamalla laitoshoitoon ne psykiatrit jotka kehittivät kaikki nämä uudet mielen sairaudet. Heidän tilaansa voitaisiin vaikka kutsua "ylilääkitsemisen psykoosiksi". Ja ne meistä, joilla on ODD, CD, tai jotka yksinkertaisesti eivät pidä hallistusten

I’d prefer a different approach: institutionalizing the psychiatrists that came up with all these new disorders. Perhaps we could call their condition “overmedication psychosis.” And those of us with ODD, CD, or who simply don’t like the government telling us how to live our lives could breathe a bit easier.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.