IRC-Galleria

Sa[n]na

Sa[n]na

The foundation to Decrease Worldsuck

Selaa blogimerkintöjä

Tämä järkytti. Minä en syö minkään väristä lihaa tuota puoltatoista kiloa, en edes kuukaudessa. Enkä nyt tahdo elvistellä kasvisruuillani, tai tuomita lihan syömistä, mutta kyllä tuo minusta huima määrä on. Miten sen edes saa kulumaan... Jos minulle maanantaina laitettaisiin puolentoista kilon köntti sikanautaa jääkaappiin, niin vaikka kuinka vuoleskelisin joka ruualla, ei se kyllä syödyksi tulisi.

Paitsi nyt, kun talvi tuli, enkä viitsi laittaa asunnon lämmitystä päälle, keho vaatii proteiinia saadakseen vartalon lämpimäksi. Mutta ei silti noin paljon... syön ehkä puoli kiloa, kun oikein ahdan.

Töissä se tulee syötyä, kun siellä on ilmainen lounas, enkä oikein ole liharuuan valmistaja. Laiska siihen, ja raaka liha ällöttää. Mutta töissä ikävää on hiilihydraattien suuri määrä ja heikko laatu. Kaiken pitää olla niin öklövalkeaa että miten sitä söisi. Saa sillä vatsan täyteen, mutta jotenkin harmittaa aina, kun ei ole vaihtoehtoa. Tänään söin ruusukaalia sitten. Joskus on parsakaalia, joskus porkkanaa. Useimmiten pussiperunamuusia, silmiä häikäisevää riisiä ja sitä valkeaa pastaa. Samalla työllä soisi kaiken tummana.

Mutkun asiakkaat ei tykkää. Huoh. Pääseehän elämästä läpi kyllä hiilihydraatti-punaliha-dietiilläkin.

Yle otti kantaa:
http://areena.yle.fi/video/1321388740931

Laita kuunteluun myös alivaltiosihteerin viikon sketsi karppauksesta.

Ps. Vaan on se hienoa, että suomen valtion yleisradio painottaa koko ohjelman ajan, miten kaikki koulujen keittiöissä työskentelevät henkilöt ovat naisia. Suomalaiseen puhekulttuuriin ei enää edes kunnolla istu "keittäjätär", mutta YLE sitä kyllä viljelee kuin karppaava lähiluomuilija porkkanaa. Ja tästäkö pitäisi mediamaksu maksaa...

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.