IRC-Galleria

Sa[n]na

Sa[n]na

The foundation to Decrease Worldsuck

Selaa blogimerkintöjä

Ihmissuhteet verolleKeskiviikko 19.06.2013 12:59

Verohallinto löysi uuden porsaanreiän - harmaa työ pakkautuu netin palvelunvaihtofoorumeille. Oi joi. Nyt äkkiä verot pois sieltä, sekin satanen kannattaa kerätä.

Naapuriapu, kun se tehdään verkoston kautta järjestelmällisesti, halutaan siis verolle pantavaksi. Itsehän kannatan systeemiä, jossa henkilöt, jotka sellaista palvelua käyttävät, suorittavat verot myös työsuorituksina. Sinne vaan verotoimiston ikkunoita pesemään. Tai vaikka roska päivässä.

Pikkuhilutkin pitää toki valtiolle saalistaa, mutta kun puoliso viikottain nettoaa Saksan valtiolle miljoonia, kysympä vaan, että kannattaako työtunteja todella tuhlata sellaisten summien keräämiseen, joilla ei edes makseta sen kerääjän palkkaa?

Milloinkohan todella toteutuu se, että mikäli pariskunnasta toinen elättää toista käymällä töissä ja toinen kotona hengatessaan tekee esim. kotitöitä enemmän kuin se työssäkäyvä, pitää tästäkin maksaa verot.
Tai rautalankamalli: jos viet naisen ulos syömään, ja nainen sitten antaa seksiä, muistakaa maksaa verot. Huom. edellisessä lauseessa on perseestä niin moni asia, että älä edes aloita.

Mä olen pohtinut sitä vaippalainaamoa, onneksi puoliso tietää veroasiat koska kyllä vähän huolestuttaa ja pohdituttaa, etten tee mitään väärin. Kun siis ajattelin ottaa jotain 5e/vk vuokraa, jolla sitten hankitaan uusia vaippoja lainattavaksi. Niin siitäkin kai pitäisi suomessa maksaa joku vero.

Mutta kun me ollaan nykyään niin yksin. Ei ole verkostoja, tai se oma verkosto ei voi täyttää kaikkia tarpeita. Tarvitaan järjestelmiä. Vaihtotalouden ilot on yhtäkkiä tajuttu, miksei sitä lavenneta koskemaan vaikka lääkäreitäkin?

Ja viimeisenä, huumori ei saa maksaa. Eli et halua maksaa stand-up keikasta. No hyvänen aika, sä väännät ensin niska limassa töitä, että naperot saa uusimman pleikkarin, etkä siis ehdi tavata tuttuja. Ennen komediaa sai ilmaiseksi kavereilta, joille vastavuoroisesti tarjosi jotain, vaikka omaa komediaa. Nyt sulla on maksettuja kavereita aina psykologista lähtien.

Eli samaan aikaan kun yhä enemmän jopa ammatillisia palveluita muutetaan naapuriavuksi, yksityisiä ihmissuhteita kaupallistetaan. Hassua.

Eli tee vähemmän duunia, nauti enemmän. Mäkin voin häärätä jotain vaippalainaamoa, koska puoliso käy töissä ja alivuokralainen hoitaa ruuan. Tietty olis vielä siistimpää, jos voisi kasvattaa sapuskat ite, asua sikahalvalla pikkupläntillä ja puoliso ei kävis töissä, mut katotaan sitä viiden vuoden päästä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.