IRC-Galleria

Sa[n]na

Sa[n]na

The foundation to Decrease Worldsuck

Selaa blogimerkintöjä

Kaksi vaihtoehtoista lähestymistapaaTorstai 30.09.2010 17:34

No voi ny hmph, yhtäkkiä loppuu sitten tämäkin jobi, nimittäin marraskuun alussa jo, vaikka niin koko vuosi on puhuttu Joulukuusta. Ilmoittivatkin taas mukavan ajoissa, hienosti kuukautta ennen. Että aika tyhjillä olen...


Tai


Jes, vihdoin pääsen tästä noidankattilasta ulos, enpä olisi kyllä hetkeäkään kestänyt, ja sitten olen vapaa, kuukautta aiemmin kuin kuvittelin, oikeastaan jo kahta.

AstiahulluusTiistai 28.09.2010 18:07

Minä tiedän mitä haluan. Haluan ohutjalkaiset lasit, valkeat lautaset joissa on kiemuraisia kohokuvioita (tai sitten jotain kukkatyyppisiä karmeita mummolautasia), aidot kultareunaiset kahvikupit tasseilla (kultareuna ei pakollinen kosken siitä tykkää), aterimet joita on helppo ja kevyt käyttää, ja kankaiset lautasliinat. Nättejä pannunalusia, koska tarjoiluastioita tiskaavat vain hullut, ja voisiko joku nyt keksiä miten tehdään kauniita kattiloita. Tarjottimen, sipulinpilkkurin, sauvasekoittimen ja sähkövatkaimen. Hauskanmuotoisen kakkuvuuan, vaikka ruusun tai nallen (no ei, mutta mistä saa lepakon?), ja silikoniset muffinivuoat. Marjapiirakkavuuan, sellaisen pyöreän röpelöreunaisen, ja uunivuuan, lasisen ja kannellisen. Hauskoja pikku työvälineitä, jotka ovat sekaisin omassa laatikossaan, ja joita ei juuri tule käytettyä, mutta joiden tuomat mahdollisuudet ovat ihana. Piparimuotteja jouluksi, ja kaulimen, ja kestoleivinpaperia. Ja punaisen sydämellisen esiliinan.

En voi olla kirjoittamatta kaikenlaistaTiistai 28.09.2010 14:41

Joten tässä olis jotain muuta kuin mitä lupasin;

http://www.hs.fi/nyt/20090227/artikkeli/Lounas+1+euro/1135243848899

"Pöydässäni istuu sekava mies, jolle tuodaan ruoka pöytään tarjottimella, koska hänen pelätään pudottavan sen matkalla. Mies ahmii ruokaa kuin ei olisi viikkoon syönyt. Ehkei olekaan. "

"Verenluovutuksessa.

Maksaa ateria verellään. Ajatus on järisyttävä.

Elinikäinen luovutuskielto seuraa, jos mies mieheen kajoaa. "

Haluan sinne Helsinkiin elämään. Milloinkohan pääsen, vai jääkö se sitten siksi käymättömäksi unelmaksi? Onhan se pieni ja surkea, mutta siten tuttu ja turvallinen. Ja tiedän ainakin mistä saa ja mitä ja miten. Ekä ensi kesänä sitten... otan jonkun kämpän jonka omistaja suuntaa kesäksi kotiinsa, tai minne lie. Muuten alkaa jo olla myöhäistä, kaksvitosilla on jo lapset ja puolisot, ei siinä sitten enää häikäistä.

Täydellinen synttärilahjaesimerkkiTiistai 28.09.2010 13:02

Lupaus hoitaa mun kello kun se seuraavan kerran vaatii uutta patteria. Siis kaikkineen, etsiä liike, viedä se sinne, hoitaa uusi patteri, tuoda pois ja palauttaa mulle. Jotkut käytännön asiat vaan on mulle ylivoimaisia.

Ps. Hienoa, S-market ja K-market sitten seuraavaksi boikottiin; niiltä ostamalla tuet ylivoimalobbareita. Just kun S-pankki oli niin lupaava... No, koko pankkijuttuhan on surkea after all...

Ps2. Seuraavaan merkintään sitten todellinen synttärilahjatoive.

Jos sen haluaa niin nähdäPerjantai 24.09.2010 00:20

Maailma vastaa kun siltä kysytään.

Mutta kysyn nyt sitten uudestaan.

Mitä kirjoja voisi/pitäisi/saisi seuraavaksi lukemani - mieluiten saksalaisia kirjailijoita, että ainakin löytyy, ja on hyväksi kielitaidolle?

Teimpä sitten vihdoin senTorstai 23.09.2010 19:18

mitä on pitänyt tekemäni pitkään, eli tutustuin mikrolainoja vapaaehtoisten lainananatajien avustuksella antavan hyväntekeväisyysyhdistyksen, kivan, toimintaan. www.kiva.org (en tiedä onko suomalaiseksi sointuva nimi sattumaa).

Idea on hieno, antaa tommosia parinkympin lainoja ihmisille ympäri maailmaa (takaisinmaksuvarmuus muistaakseni yli 90 pros) jotta ne saa hankittua polkupyörän viedökseen kookospähkinöitä torille. Noin romantisoiden.

Ensinnäkin koska ilmaiseksi saatu raha laiskistaa. Ja toisekseen koska lainaamalla se sama raha kiertää auttaen useampia ihmisiä.
Kokeilen suomentaa tälläsen artikkelin joka pelottaa, alkuperäinen; http://nestmann.sovereignsociety.com/2010/09/16/are-independent-thinkers-mentally-ill/

Kyseenalaistatko auktoriteetit? Epäonnistutko yleisinä totuuksina pidettyjen asioiden hyväksymisessä? Menetät malttisi kuullessasi poliitikkojen tekevän lupauksia joiden tiedät jäävän lunastamatta?

Jos näin on, Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM) viimeaikaisten päätelmien mukaan saatat olla henkisesti sairas. Tässä tärkastelussa psykiatrit pyrkivät luokittelemaan tusinan verran uusia mielen sairauksia. Valittettavasti monet näistä niin sanotuista sairauksista hyökkäävät henkilöiden, jotka ainoastaan ajattelevat tai käyttäytyvät valtaväestöstä poiketen, kimppuun.

Meillä on edessämme "vastustavan uppiniskurin häiriö" [oppositional defiant disorder (ODD), oli hauska suomentaa]. DSM määrittelee ODDn "jatkuvaa tottelemattomuutta, vastahakoisuutta ja uhmakkuutta sisältäväksi toiminnaksi auktoriteetteja vastaan". Oireina ilmenee maltin menettämistä, ihmisten ärsyttämistä ja herkkyyttä. Muistä "häiriöistä" löytyy mm. epäsosiaalisuutta, ylimielisyyttä, kyynisyyttä ja narsismia. Kuulostaa kuin koolla olisi lukijakuntani!

Kun ODDn "uhreina" tavataan pääsääntöisesti lapsia, ei ole mitään syytä sille miksei ODD voisi ilmetä myös aikuisilla. Itseasiassa ODD voi kehittyä "käyttäytymättömyyshäiriöksi" [conduct disorder (CD)] jonka DSM määrittelee "tapauksiksi jossa joko muiden oikeudet tai sosiaaliset normit ovat loukattuina"

Oho. "Sosiaaliseten normien" loukkaaminen lasketaan siis nyttemmin mielisairaudeksi.

Laitetaampa sitten palaset paikoilleen. Psykiatriaa on halpamaisesti käytetty kautta aikojen poliittiseen sortoon valtioiden johdon toimesta. Neovostoliitto laittoi tuhansia poliittisia vankejaan mielisairaaloihin. Siellä heidät eristettiin ystävistään ja perheestään ja useimmiten pakotettiin naiuttimaan lääkitystä. Natsi-Saksa meni vielä pidemmälle: murhatuksi tuli yli 180,000 psykiatrista potilasta.

Useimmissa maissa on lastensuojeluvaltuutettujen voivat pakottaa lapsesi käyttämään mielenterveyslääkkeitä. Itseasiassa, mikäli et kykene huolehtimaan lapsesi psykiatrin määräämästä lääkityksestä tai jätät lapsesi rokottamatta, sinut saatat joutua vankilaan.

Kuten The Washington Post totetaa:

"Jos seitsenvuotias Mozart yrittäisi säveltää konserttojaan tänä päivänä, hänelle voitaisiin diagnosoida huolimattomuuden ja hyperaktiivisuuden häiriö ja hänet voitaisiin lääkityksellä saattaa takaisin karuun normaaliuteen."

Persoonallisten erityispiirteiden muuttaminen mielen sairauksiksi ja lasten pakottaminen lääkityksen alaisiksi on vaarallinen suuntaus. Siitä ei ole pitkä matka näiden lakien unottamisestä koskemaan aikuisia joilla ilmenee "jatkuvaa tottelemattomuutta, vastahakoisuutta ja uhmakkuutta sisältävää käytöstä auktoriteetteja vastaan".

Itse lähestyisin asiaa hieman toisin; sijoittamalla laitoshoitoon ne psykiatrit jotka kehittivät kaikki nämä uudet mielen sairaudet. Heidän tilaansa voitaisiin vaikka kutsua "ylilääkitsemisen psykoosiksi". Ja ne meistä, joilla on ODD, CD, tai jotka yksinkertaisesti eivät pidä hallistusten

I’d prefer a different approach: institutionalizing the psychiatrists that came up with all these new disorders. Perhaps we could call their condition “overmedication psychosis.” And those of us with ODD, CD, or who simply don’t like the government telling us how to live our lives could breathe a bit easier.
Voiko yhden taikinareseptin löytäminen olla näin vaikeaa? Pakkoko näitä on kokeilla kotioloissa ennenko uskaltaa mennä herr vaativan ja odottavan luo?

Onneksi aineita on valmiina tutun luona, ja niistä pitäisikin päästä eroon. Mmmm, kevätrullia...
Miehet; selittäkää?

(Tämä ei siis ollut kuitenkaan palautetta unissapuhumisestani...)