IRC-Galleria

Sa[n]na

Sa[n]na

The foundation to Decrease Worldsuck

Selaa blogimerkintöjä

Nyt vähän vauva-asiaaLauantai 25.02.2012 22:50

Etsiskelin vauva-aiheista runoa tai mietelausetta. Lopulta miellyin Nalle Puh -quoteen. Ongelma yksi oli se, etten todellakaan halua ihmisten ajattelevan Disneyn Pulle Nahia tekstiä lukiessaan. Enkä heidän yhdistävän mielessään lapsiparkaa vain yhteen hahmoon. Tähän auttanee, kun kirjoittaa lainauksen alle - A. A. Milne. Muuutta tuota... Milnen oma poika, joka on Riston esikuvakin käsittääkseni, teki itsemurhan. Onko tuo nyt sitten hyvä karma alkavalle elämälle?

Vaikeaa, vaikeaa.

Sitten tulee vessajuttuja.

Ihmettelen, jos äidit eivät voi samaistua vauvan elämään. Raskauden aikana mm. todella runsas nukkuminen, usein toistuva nälkä (joka johtuu mahan käyttöilasta), oksentelu, hellyyden kaipuu ym. ym. on sääntö, joten miksi näiden toistuminen lapsen käytöksessä jää vaille ymmärrystä? Jälkivuoto taas, kun on pakko käyttää epämukavia siteitä, saa miettimään, että miten kauan haluaa sitä märkyyttä housuissaan tuntea - luulisi vaippojen vaihtuvan nopeaan tahtiin.

Vauvan ei tarvitse käyttää vaippoja, vauva voi käydä vessassa ihan kuten me muutkin. Hän toki liikuntarajoitteisena tarvitsee apua. Moni tuore vanhempi pohtii, miksi aina välillä nuorukainen herää, kitisee hetken ilman näkyvää syytä ja vajoaa taas uneen. Mikäli nämä vanhemmat vilkaisisivat tuolla hetkellä vauvan vaippaan, paljastuisi äänetelyn merkitys. Se on muotoutunut evoluutiossa siksi, että lasta kantava henkilö tajuaisi kääntää vauvan itsestään poispäin kun tämä pissii. Näillä sanoin, modernissa taloudessa voi hyvin näinä hetkinä kääntää vauvan joko vessan tai vaikka potan puoleen. Vaippoja säästyy, ja säästyy työtäkin.

Vauvat tykkää nukkua loppulauman kanssa. Sillon ne nukkuu hyvin, täysiä öitä. Toki nälissään heräävät syömään. Mutta kun ruokkija ja ruokittava sijaitsee samassa sängyssä, mikäs siinä on ruokkiessa. Jos pelottaa, että kierähtää vauvan päälle tms. niin ihmiskunta olisi kyllä kuollut sukupuuttoon jo alkuunsa, jos vaara olisi todellinen - mikäli vanhempi on täysissä päissä (ei päissään huom.).

Semmosia.

Näppiksellä on maitoaKeskiviikko 22.02.2012 12:17

Pitää keksiä muuta viihdykettä.

Viime yönä 22:47Perjantai 17.02.2012 21:32

alivuokralainen irtisaoi sopimuksensa lopullisesti.

Joentaustan suvulla on uusi perintöprinssi.

Try explaining Hitler to an adult.Maanantai 13.02.2012 20:57

Pohdittuani tätä Hitlerinselitysdilemmaa, päässäni muotoitui varsin vaivattomasti selitys juutalaisvainoista.

Käytin punasukkaisia ja sinisukkaisia ihmisiä, joista toiset eivät yhtäkkiä saaneetkaan mennä mihinkään kotoaan. Sain selityksestäni mielestäni jokseenkin lapsenpitävän, mutta koska minulla ei ole testauskappaleita saatavilla, voi "idioottien nerokkuus" todellisuudessa viedä pohjan ajatuksiltani.

Ongelma onkin siinä, että Hitler ei ole sen enempää selitettävissä parilla sanalla kuin kukaan muukaan. Toki hänestä voi antaa lyhyen kuvauksen, Saksalainen hirmujohtaja toisen maailmansodan aikaan nön nön nöö. Lapselle tämä ei kelpaisi, aikuiselle ehkä. Jättäisi silti hyvin pintapuoliseksi kuvan.

Ehkä kysymystä tulisi tarkastella kysymällä, mitä ei voi jättää sanomatta, kun puhuu Hitleristä. Nuoruuden vankilareissu ei oikeastaan ole kovin tärkeä, eikä itsemurhakaan. Toisaalta, ne kuuluvat olennaisesti Hitlerin legendaan, ja niiden poisjättäminen jättää paljon kertomatta. Puhumattakaan, jos unohtaa mainita viikset.

Eräs asia on itselleni selitystä keksiessäni hyvinkin oleellista, erityisesti lasten kuullessa; en ilmoita Hitlerin olevan paha tai hyvä. Se on aidan alittamista, helpolla pääsemistä, eikä minusta reilua kuulijaa kohtaan - päättäköön hän itse, kuten olen minäkin tehnyt.

Syön porkkanatikkuja, juon maitoa ja himoitsen lihaa. Koiranomistajiin ei ole luottamista. Pelataan aliasta: miten sinä selittäisit Hitlerin?
Lastenlaulut on kyllä oiva lähde huumorille. "Sormet sanoo soo soo soo, kengän kannat KKK" opettaa nappulat piilorasismiin heti päiväkodissa. Onomotopoeettinen alkoholiliike ja lasten mehuhetki ovat sitten sellaisia "lastenlauluja", ettei paremmasta väliä. Juice on tehnyt mainion cd:n, en kyllä tiedä yhtään lasta joka sitä juuri jaksaisi kuunnella. Kaikenlaisten piilomerkitysten tuomitseminen on tarpeetonta, ei ne lapset itse älyä että pyllyn pyörittelyssä olisi jotain epäsopivaa - eikä niiden tulekkaan älytä.

"Helikopteri lentää, siinä taikuri saapuu
näyttää ilmais-seksifilmejä.
Hyvää syntymäpäivää mulle toivottaa hän.."

On se rattoisaa.

MakunautintojaTorstai 09.02.2012 19:12

Ruokavarasto on tyhjillään, sitä se talvi teettää.

Siksi söin juuri näkkärin, jonka päällä oli viipale moniviljaleipää. Oikeastaan ihan hyvää.

Vois silti suunnitella kauppareissua.

Oikeus tehdä huonoja päätöksiäTorstai 02.02.2012 12:52

Käydessäni lääkärissä minua ihmetyttää, kun henkilökunta ilmoittaa kieltäytyessäni jostain toimenpiteestä "mutku tää on niinku normi, kyl tää pitää tehdä".
Kuin loukkaantuisivat, kun sanon ei. Kuin olisin pikkulapsi, jolla ei asiassa ole sananvaltaa: "näin on aina tehty, näin tullaan aina tekemään".
Ymmärrän, että minulle "puhutaan järkeä" tai selvitetään jonkin aisian tärkeys, mutta en ymmärrä sitä agressiivisuutta.
Ilemisesti asettuessani poikkiteloin haastaan heidät, ja pakotan olemaan toimimatta automaatilla.

Eniten ne ovat ihmeissään, kun osoitan tuntevani tilanteen, olevani tietoinen riskeistä, ja ottavani ne mielelläni omalle kontolleni. Anna vaan se paperi, kyllä minä allekirjoitan sen vastuuvapautuslausekkeen.
Aivan kuin olisin niin tyhmä, että kieltäydyn jostain hoidosta, ja sitten puoli vuotta myöhemmin haastan heidät oikeuteen sen puutteesta. Aivan kuin kuvittelisin heidän olevan niin tyhmiä.

Neulakammon kohdalla saa joka kerta selittää samat asiat. Joka kerta hoitaja kuvittelee, että hänellä on jotain valtaa pelkooni, että hän voisi jotenkin auttaa. Kysyvät samat typerät kysymykset, ja ilmoittavat, että puhun asiasta niin rauhallisesti, etten voi oikeasti pelätä. Ok, en sitten pelkää, mutta turha tulla lähemmäs sen neulan kanssa. Pitäisi kirjoittaa kirjelmä pelosta, ja liittää se jokaiseen lääketieteelliseen dokumenttiin minusta. Sieltä voisi jokainen hoitsu vuorollaan lukea, mitä päässäni liikkuu, eikä samaa tarvitsisi jauhaa kaikkien kanssa. Jonkinlainen UKK.

"Kun sä nyt käytät meidän palveluja, niin kyl sun sit pitää kaikki ottaa, et voi valikoida" tuntuu olevan monilla mielessä. Tääh? Menetän itsemääräämisoikeuteni heti lekurin kynnyksen ylitettyäni. Paras vaan pitää suu kiinni, antaa henkilökunnan tehdä mitä tekee, kyllä ne tietää.

"Kyl meidän nyt pitää tästä kertoa tonne lääkärille." No kertokaa. Onko tuo jonkinlainen uhkaus? Lääkäri sitten laittaa minulle jauhot suuhun? Viimeksi hoitaja oli niin negatiivinen, että hyvä ettei heittänyt minua ulos koko paikasta (huom. olin itse rauhallinen ja ystävällinen (kyllä, halutessani voin olla)), kutsui paikalle lääkärin, joka ihmetteli, että mikä oikeen on ongelma: jos potilas ei rauhan aikana halua tulla pistetyksi, niin sitten tutkitaan asiaa ensin muin keinoin. Kunhan ymmärrän, että hättätilassa ei paljon enää kysellä.

Pitääkö tässä nyt lukea lääketiedettä ja vanheta kolmekymmentä vuotta, että hiljenevät henkkareiden "tohtori"-kohtaan?

Oikeasti vaan halusin ottaa osaa, kun monet opettajat ensin kuulee legendaa siitä, että "meidän Jusu-Marikki ei nyt tuu pariin viikkoon kouluun, mennään etelään" ja sitten vuoden lopussa samat vanhemmat skitsoaa "miten se nyt sai noin huonoja numeroita". No kai nyt, kun ei koskaan tehny mitään.

KeittiötyhmyysKeskiviikko 01.02.2012 19:17

Jos oisin opettaja, jossain ala-asteella, ja kunta ei tarjois safkoja, mut vaatis silti viettämään ruokavälkän ruokalassa "valvomassa", niin takuulla tilaisin sinne sit päivittäin jonku pizzan. Siinä vois oppilaat kieli pitkällä kattoo vieressä.

Raskauden loppuvaiheessa on tosi kiva, kun on koko ajan nälkä, mut sit aivot alkaa jo lakoon siihen malliin, ettei muista edes lettujen reseptiä ulkoa. Syö siinä sit vaan niitä näkkäreitäs, sikiölläkin varmaan kivaa kun vauvauduttuaan tuntee paremmin näkkärinrouskeen kuin äitinsä sydämen sykkeen.

Karppaajilla on joku tarve muistuttaa, et ei he oo mitään elitistejä, vaan tekee sen ihan mm. terveytensä nimiin, jalustalle nousematta ja niin edelleen. Todellisuudessa niiden ruokavalio eläinperäisine tuotteineen ei oo mahdollinen kuin maapallon elitisteille, köyhät mussuttakoon riisiä ja maissia.

Noni, siin oli pari sanaa lemmestä. Nyt syön muffinia.

Ajattelen natseja lähes päivittäinTiistai 31.01.2012 21:28

Joskus kun menen ulos, huomaan, että muut ei tee niin.