IRC-Galleria

Sa[n]na

Sa[n]na

The foundation to Decrease Worldsuck

Selaa blogimerkintöjä

Jee kävin pandan tehtaallaTorstai 17.01.2013 16:27

söin ihan hirmuisesti karkkeja

Kirjaston ylistysTorstai 10.01.2013 13:28

Heti Suomeen laskeuduttuani kiisin kirjastoon. Tai no kolmantena päivänä ylös noustuani. Pitihän sitä ensin levätä matkaväsymys ja lukaista kaikki kotiin ilmestyneet kirjauutuudet.

Otin mukaan sisaruksenkin, kantamaan kirjasäkkiä. Ei vaan korttia, koska omallani on viisi euroa myöhästymismaksuja, enkä kehtaa tunnustaa sitä. Siksi lainaan jonkun muun kortilla. Kirjoja varten otin pulkan.

Kävin läpi tavalliset hyllyt, eli lasten ja aikuisten uutuudet, kasvatuskirjat ja psykologian. Uutena sisustuskirjat koska muutto. Oma kirjastoni on siitä huono, että ne tilaa uutuuksia aina kaksi, ja sitten kuukauden kuluttua nuo kaksi pölyttyy hyllyssä hamaan ikuisuuteen, mutta ne ei tilaa mielenkiintoisia kirjoja edes sitä yhtä. Huono juttu.

Lainasin J.K.Rowlingin, Näin mieltä hallitaan ja ainakin viisi paksua painavaa värikuvaista sisustuskirjaa. Niin, ja lastenlaulukirjoja.

Sittemmin olen käynyt kirjastossa kolmesti. Keskimääräinen lainausmäärä lienee noin kymmenen kirjaa. Seitsemän on selailukirjoja, siis niitä sisustuskirjoja, ja yksi fiktiivinen ja sitten jää kaksi tieteellistä teosta.

Olen lukenut mm:
Survivalismista, yliturvallistetusta lapsuudesta, psykokulttuurikritiikkiä, Marie Antoineten elämäkerran, jousiammunnan tekniikasta, evoluutioteorioista, varautumisesta zombien varalle, kestovaippakulttuurista, ja viidestäsadasta eri tavasta ärsyyntyä siitä, että lastenhuoneen sisustus on jaoteltu "pikku prinsessoille, jotka rrrrakastavat kukkakuvioita" ja "pojille, jotka tykkää monstereista". Eiku sitä en lukenut, ärsyynnyin muuten.

Älkääkä luulko, että luen lastenhuoneen sisustuksesta, koska lapsi. Ehei, sieltä tulee vinkin joka huoneeseen. Pahvilaatikkolabyrintti. Plus. minä en sulje lasta jollekin sen omalle alueelle, vaan koko koti on ihan kaikkien koti. Sunkin, jos tuut käymään.

Kirjastot rulettaa. Paitsi tämä tuppukylän kirjasto. Se on siedettävä.

Ensi viikolla Tampereen ja Jyväskylän kirjastoihin. Hauskaa on valita joku kirja, aloittaa sen lukeminen Lahden kirjastossa ja sitten lukea samaa kirjaa Tampereella ja päästä loppuun Jyväskylässä (koska luen niin outoja kirjoja, että ei ne kuitenkaan ola lainssa). Ei siis lainata (koska en välttämättä saa palautettua) vaan istua kirjastossa lukemassa. Tai sitten voi lainata kirjan, aloittaa sen lukemisen kotona, ja jatkaa kohdalle sattuvassa kirjastossa.

Mutta nyt pitää mennä taas lukemaan. Tämän lukija voi painella vaikka kirjastoon, jos ei ole tullut hetkeen käytyä.

Saatiin eka alivuokralainenTorstai 03.01.2013 17:47

Jee.

www.eroakirkosta.fiMaanantai 31.12.2012 21:26

Sinne vaan, vielä on hetki aikaa (täysi-ikäisillä).

Samat täysi-ikäiset säästää siinä sopivasti rahaa mediamaksuun. Jää siitä vähän ylikin, voitte ostaa poppareita katsoessanne tuota kodin alttaria.

Jo nyt on saatanastaLauantai 29.12.2012 16:53

http://www.lahdenseutu.net/fi/asuminen/lapsiperhe/kerho-_ja_leikkitoiminta/?id=1075

"!Nastolassa lasten kerhotoiminnan järjestää seurakunta.!"

http://nastola.seurakunta.net/?sid=44

Mm: "Kerhopäivien ohjelmassa: alkuhartaus, kahvi (2 €/perhe), tietoa ja tarinoita."

ALKUHARTAUS!?!?!?!

Katso myös:

http://nastola.seurakunta.net/?sid=455

Tyttöjen ja pokien kerhot. Arvatkaa vaan, kummille tarjotaan sählyä...

Mihin mä nyt sitten meen? Tonne alkuhartauskerhoon nauramaan ja kiroilemaan? Ateistien pennuille ei sosiaalisia kontakteja?

Joo, harmittaa. Mä en mene minnekkään seurakunnan järjestämään käännytystilaisuuteen, ja mun on tosi vaikea lähteä yhtään mihinkään, niin nyt se sitten tarkoittaa, että mun lapsi ei tapaa muita pikkulapsia. Käsittämätöntä touhua.

Onneksi on kantoliinatreffit.

HohooTorstai 27.12.2012 12:12

*hallitsee mieliä*

JouluaMaanantai 17.12.2012 13:38

Noniiiiiiiiin.

Kuka muun on sitä mieltä, että Maria tuli raskaaksi raiskauksen seurauksena? Siis Jumala tuli hengaamaan kulmille, ei suorastaan kysynyt, että sopiiko, vaan pisti huvikseen vauvansiemeniä Mariaan, ja se siitä. Ei ollut Marialla sananvaltaa siihen, miten ja mihin hänen ruumistaan käytettiin. On se vaan niin kaunis uskonto.

Jesse on kyllä ihan hyvä tyyppi.

Sitten, koulujen jouljuhlat. Että siellä ei pitäisi olla Jeesus-juttuja, koska uskonvapaus. Ok, mutta mitä muuta Joulupukki-jutut on, jollei uskojuttuja? Mun uskonvapauttani loukkaa, jos joku väittää valtion virallisessa laitoksessa, että on kattokaas tällänen punapukuinen heebo, joka tuo lahjoja, jos olet ollut kiltti. (Ja siis kaikkihan toki lukee tätä sillä mielellä, että kristinusko pois kouluista, koska mitä muuta mieltä tästä asiasta muka järkevä ihminen voi olla?) Mutta jos lähestytään tätä toiselta kantilta, niin mikä ero on Jeesus-sadulla ja Joulupukki-sadulla? Toisen nimeen ei ehkä ole tapettu miljoonia, mutta eikö molemmista voi nykyään todeta, että kivoja satuja lapsille, kattelkoon ja näytelköön? Pelottaako Jeesus-homma enemmän kuin Pukki-homma?

Ja siis Joulupukin olemassaolosta valehteleminen on yhtä alhaista kuin mikä tahansa muu valehtelu. Eli öö, kuuluu ihmisen jokapäiväiseen elämään ja on lähes välttämätöntä hengissä säilymisen kannalta? No se on toinen keskustelu se.

Semmosia, hyvää joulua vaan.

PS: Joululahjoja valitessa: http://www.journalistiliitto.fi/journalisti/lehti/2009/11/artikkelit/samasta_tuubista/

Ja kun ei ole "jonkun oma asia". Kyseessä ei ole mikään kiva pikku firma, joka keräilee rahaa auttaakseen valaita. Nestle omistaa kolmasosan Lorealista, eli ostamalla naistenlehden (tai varsinkin lankeamalla sen asettamaan ansaan, eli ostamalla sen suosittelemia tuotteita) tuet korvikemaidon agressiivista markkinointia kehitysmaissa eli aiheutat toiminnallasi vauvojen kuolemia. Noin nopeasti summattuna.

Ai että, kohta pääsen suomeen, ja jos joku naistenlehtimyyjä taas mulle soittaa, oi miten mä ryöpytän sen *hieroo yhteen pieniä karvasia käsiään*.

Sisustuksesta vieläPerjantai 14.12.2012 13:21

Kertokaas tyyppejä, jotka on tehneet itsemurhan kylpyammeessa. Fiktiivisiä tai vähemmän fiktiivisiä. Suunnittelen kylppärin seinälle kollaasia...

Uusi kotiTorstai 13.12.2012 11:01

Noniin.

Eli keittiöstä tulee oranssi. Se on sellainen pitkä ja kapea. Toiselle seinälle tulee kaikki keittiöjutut, kuten hella ja kaappeja ja silleen. Toiselle seinälle hyllyjä ja niiden alle pöytä, jossa on semmoinen korkea taso, baarijakkaroille, ja sitten matala taso, lastentuoleille, siis nää on allekkain.

__ hyllyjä
__ lisää hyllyjä
__ korkea pöytälevy
__ matala pöytälevy
__ lattia

Kässääks?

Neliöhuoneeseen (neliön mallinen) tulee seinälle jonkinlainen vaatekaappi, sellainen koko seinän kokonen avohyllykkö varmaan, joss on sitten eri kokoisia ja muotoisia koloja vaatteille.
Keskelle huonetta, jos saan vihdoin aloitettua, tanssitanko.
Ja kaappi (varmaan hyllykön yhteyteen) minne rullataan päiväksi kaislapatjat pois (jos jaksetaan). Yksi seinä vois olla kokoelma peilejä (koska yksi iso on tosi kallis ja epäkäytännöllinen).
Väreistä ei vielä tietoa.

Pitkulahuoneen perälle tulee cozycorner, eli lattialle patja, ja seinälle kirjahylly. Tai varmaan monia erilaisia pieniä kirjahyllyjä. Kahdella muulla seinällä on ikkunaa. En osaa sanoa, kannattaako tämä eristää muusta huoneesta verholla, koska silloinhan menee myös se valonlähdeikkuna, jos verhon sulkee.
Loppuhuoneesta tulee mun askarteluhuone, vihdoin. Tilaa ompeluksille, piirtelylle, askartelulle jne.
Huoneen väritykseksi ajattelin mustaa ja violettia, sellanen synkkä goottikoppero.

Isoimmasta huoneesta eli olohuoneesta tulee sit oleskelutilaa. Puolison tietokonepöytä sinne. Yhdeen nurkkaan matto, tyynyteline ja tyynyjä ja sellainen japanilainen pöytä. Nykyinen keittiönpöytä ikkunan/parvekkeenoven eteen, ja katotaan, mitä muuta tehdään sillä tilalla (jota tosiaan on aiiiivan liikaa). Kattoon roikkumaan aurinkokunnan pienoismalli.

Mitä? Mitä sanoit? Että sisutaminen on elitististä?

Missä oonTiistai 11.12.2012 11:42

Tampere ton ajan ympärillä, eli 14.1.-15.1. ja vaikka 18.1.-21.1.

Jyväskylä 15.1.-18.1.

Yösijaakin saa tarjota, vaikka luultavasti en päädy sitä vastaanottamaan. Joku Jyväskylän keskustassa asuva voisi tolle 17.-18.1 -yölle tarjoutua, koska mun pitää ehtiä aamujunaan kuudeksi.

Mutta päiväkahviseuraa saa tarjota. Kutsu kotiisi, mä en haluu mennä jonnekin kahvilaan ja ulkona on kylmä. Pitäis olla lattiatilaa peuhaajalle peuhata.

Muuallekin saa kutsua, jos vaikka VRn joulukalenterista tulee halpamatka sinne.