IRC-Galleria

Sa[n]na

Sa[n]na

The foundation to Decrease Worldsuck

Selaa blogimerkintöjä

Iik, miesTiistai 16.07.2013 18:11

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288582662233.html

Eli protuleirillä miesohjaajat menee nakuina samaan saunaan kuin tyttöleiriläiset. (Ja toki naisohjeejat ja poikaleiriläiset ja ei-nakut vastaavat ja ja ja mutta sehän ei ole oleellista).

Koska oleellista on se, että kun laitetaan teinityttöjä ja aikuisia miehiä samaan saunaan, niin sehän on riski.

Nimittäin niille miehille.
Ei mene kauaa, kun alkaa pedofiliasyytteet lennellä. "Se anto saippuan tolle tytölle kun se pyysi, takuulla ajattelee nyt seksiä, houkuttelee pikkutyttöjä irstauteen, linnaan heti".

Iltapaska päätti uutisoida tilanteesta, jossa naiset, miehet, tytöt ja pojat menevät vapaaehtoisesti saunaan keskenään (osa alasti osa ei) "miehet ja teinitytöt saunassa" ikään kuin tuo olisi se ongelma tilanteessa.

HUOM: muista, että pedofiili on seksuaalisesti kiinnostunut lapsista, jotka eivät ole toistaiseksi murrosikää kokeneet. usein pedofiilit ovat kokeneet itse lapsuudessa jotain, joka on heidän ajattelua muuttanut niin rajusti, että ovat pedofiilisiä. harvat heistä pitävät tilannetta hyvänä, useimmat toivoisivat muutosta, mutta häpeä estää hakemasta apua. pedofiilina olo ei ole laitonta, ja harva pedofiili käyttää koskaan lasta seksuaalisesti hyväkseen. kaikki lasta seksuaalisesti hyväkseen käyttävät eivät ole pedofiileja, eivätkä kaikki pedofiilit tai lapsia seksuaalisesti hyväksi käyttävät ole miehiä

Meille tuli tänään mainosPerjantai 12.07.2013 16:31

Se on outoa, koska postiluukussa lukee, että ei mainoksia.

Soitin firmaan. Keskustelu:

-Saimme tänään teidän mainoksen.
-Ahaa
-Siinä on semmoinen ongelma ja erikoisuus, että kun meidän postilaatikossa lukee, että ei mainoksia
-Voi olen pahoillani, harmillinen juttu
-Niin [aikomuksena toivoa, että he ohjeistaisivat mainostenjakajansa paremmin]
-Häiritsikö se teitä todella
-Kyllä
-Te olette terve, lapsetkin on terveitä, kaikki on hyvin, siis ihan totta, häiritseekö pieni 10x10cm paperi teitä... turha vastat, aion lopettaa tämän puhelun tähän

Että semmoista. Internet ei ole enää netissä.

Mitä tuli mieleenPerjantai 12.07.2013 13:05

Yläluokka teki kaikkea hölmöä osoittaakseen oman paremmuutensa (ja koska niillä oli liikaa rahaa). Köyhälistö matki parhaansa mukaan. Sitten siitä tuli tapa.

Otetaan esimerkkinä lasten nukkuminen. Luolaihmiset todennäköisesti nukutti vauvan rintansa päällä, koska yksinään maahan jätetty vauva hyvin nopeasti olisi paleltunut tai tullut syödyksi. Ei ollut mitään omia huoneita ei. Nykyvauvat ei juuri eroa noista luolavauvoista, siksi ne ikee jos jätät yksin sohvalle tai nukkumaan.
Rikkaat keksi, että kun meillä on viiskyt huonetta ja kolme palvelijaa per lapsi, niin kyllähän lapsella oma kolme huonetta ja keittiö pitää olla, syntymästä asti.
Köyhät matki parhaansa mukaan. Ja sitten köyhistä tuli keskiluokka, ja nyt kyseessä on sääntö ja siitä poikkeaminen on sosiaalinen rikos. Oli miten paljon faktaa tahansa väitteen pohjana.

Niin aloin miettiä, että samanlainen mekanismi tuntuu olevan naisten ja miesten välillä. Heti, kun naiset alkaa tehdä jotain, miehet menee muualle. Tai ehkä miehet, kun miehet tekee jotain muuta, naiset voi varovasti tehdä sitä, mitä miehet teki hetki sitten. Tyyliin tapettiin tossa leijona, miehet syö ensin ja kun ne menee koisaamaan voi naiset ja lapset syödä.

Videopelit. Mähän en niistä mitään tiedä, mutta mitä tiedän, niin todella vihamielisesti suhtaudutaan naisiin - ja tavoilla, joita käytettään vain yhtä sukupuolta vastaan. Sukupuolispesifiä kiusaamista. Mutta kyllä ne miehet sieltä häipyy, ja naiset pääsee kokeilemaan, oottakaa vaan hetki.

Ratsastus. Mieheat alko ajaa autoilla, naiset pääsi hevosen selkään. Naiset puuhastelee, miehet tekee. Eikä tää oo minkään miesten vika tai syy. Vanhan kunnon rahajärjestelmähän se siinä. Mutta jokainen voi omalta kohdaltaan toimia niin, että kaikilla olisi täällä hyvä olla. Ei piiloutua "tää on vaan peli"-jorinoiden taa, vaan reilusti ottaa kantaa kun näkee vääryyksiä.

Sillä "ei pelota se, että on niin paljon pahaa, vaan se, että niin monet näkevät pahan mutta antavat sen tapahtua".
Ja mikä on pahaa? No se, mikä tuntuu pahalta. Mäkin nojaan tosi paljon faktoihin, mutta mun aivoissa on paljon tietoa, joka tulee ulos fiiliksenä. Siihen Felix Felisis (?) pohjaa. Se saa sinut luottamaan tunteeseen ja pääset kosketukseen tuon suuren tietomäärän kanssa.

Star trek yököttää nytTorstai 11.07.2013 12:33

Vaikka Spok onkin ihana.

Ja se on koska Uhura. Aikoinaan kun ekoja tuotantokausia kuvattiin koenäytettiin ihmisille versio, jossa kannella oli huippuälykäs nainen. Sitä vastustettiin, etenkin naisten toimesta, "who does she think she is". Joten Uhurasta (musta nainen - tummaihoisia on usein päässyt mukaan juuri naisina, ikään kuin hoidetaan nyt nää kaksi ongelmaa yhdellä kertaa, kts. vaikka Jump Street) tehtiin kielitaituri, se kun on siedettävissä. Harmi, itselleni alkuperäinen Uhura-ajatus olisi ollut tarpeellinen esikuva.

Star Trek jatkui, ja kaikenlaista tapahtui. Lopulta päästiin jopa naispuoliseen kapteeniin, mikä nyt on itsestään selvyys. Kumma kyllä hänestä ei puhuta internetissä... Battlestar Galacktikako on se, missä ne taistelee niitä tyyppejä vastaan, jotka on kaikki saman näkösiä ja jotka haluaa tappaa ihmiset pois tieltä... okei toi nyt kyllä kuvaa tosi monta sarjaa. No joku semmonen kuitenkin, siinä on se yksi nainen, joka on tosi rämäpää, ja kaikin puolin siisti tyyppi - siis esittää roolia, joka on usein kirjoitettu miehelle - mutta nainen. Skifillä on omat sääntöntä, ja skifissä ainakin melkein aina voi rikkoa todella kauaskin rajoja. Koska eikö ole selvää, että tulevaisuudessa naiset ja miehet voivat molemmat olla kapteeneja? No, todellisuudessahan yhä siellä on yksi nainen per viisi miestä, mutta ainakin tuo nainen on aktiivisessa roolissa.

Sitten tullaan uusimpaan Trekkiin. Uhura on alennettu seksuaalisen huomion kohteeksi. Siinä se. Tää on häirinnyt mua ekasta katselukerrasta lähtien. Olisi ollut niin paljon potentiaalia, vaikka mitä, mutta ei. Uhura marssii ilmoittamaan, että hän haluaa palvella eri tähtilaivalla: ei pääse sinne siksi, että on ihan helvetin hyvä, vaan siksi, että on suhteessa asiasta päättävän kanssa. Koska eihän nainen nyt muuten uskaltaisi vaatia mitä ansaitsee, saati voisi sitä saada. Mikään ei ole muuttunut sitten sarjan alun - "who does she think she is".

On asioita, joiden pelottavuus on ok:Perjantai 05.07.2013 13:53

Enkelipatsaat, pimeys, hiljaisuus, joku toistaa mitä sanot.

Mutta nyt kuului ulkoa "mommy" ja säpsähdin.

The Docktor is in (my mind).

Kolmannet nukenrattaatPerjantai 28.06.2013 18:32

Kohta perustan kaupan. Kaikkea muuta pikkusälää oli kans. Meinasin jo luovuttaa, mut päätin sit kokeilla yhtä jätesäkkiä päältä, ja kaikkea jännäähän siellä oli.

Siili ei mene lypsylleKeskiviikko 26.06.2013 11:49

Miksi me opetetaan lapsille kaikenlaista suoranaista valetta. Varsinkin kaikki nää laulut. Hämä-hämä-häkki ei kiipeä uudestaan, koska se hukkui.

Yhtä hyvin, tai siis paremmin, voitaisiin laulaa jotain, mikä oikeasti kasvattaa lapsen tietopääomaa. Mullakin pää täynnä kyllä kaikkea ihan turhaa, varsinkin lapsuudesta, mutta nyt onkin sitten vaikea oppia jotain hyödyllistä. Olivat laittaneet seinälle jaksollisjärjestelmän, eivät jotan "O niinku orava"-taulua.

Kids who want to read are going to learn to read.

Ps. Siksi nappula ei mene kouluun.

Muistatteko zeitgeistin?Perjantai 21.06.2013 13:23

Joo kappas, linkki tosiaan jäi kyydistä: http://www.youtube.com/watch?v=mVahjBCSADY

Koska nyt on aikaa, laitan lisää

Millainen voisi olla toimiva tehokas kaupunki:
http://www.youtube.com/watch?v=e2vGRoTqEZo (5 min)
inspiroi mua aikanaan ajattelmaan laatikon ulkopuolelta. Tää tyyppi on tosissaan, ja hän kehittelee tekniikkaa, jolla jopa jotain näin erilaista voitaisiin tehdä.
(kaupunki vs. kylä: en itse usko, että ihminen ei haluaisi elää hyvässä (puhdas, kaikki kamuja, vihreää lähellä) kaupungissa, mutten kyllä näe ongelmaa siinäkään, että joku haluaa elää muualla)

Lisää filosofisempaa ajattelua:
http://www.youtube.com/watch?v=NjIoHgUFZFQ

Saa tätä kivaa suomeksikin, tosin tää on aika pitkä: http://www.ajanhenki.com/
Mutta jos vaan mitenkään ehtii, niin tuo kannattaa katsoa. Joo, markkinoin tässä nyt ideaa, joka ei oikeastaan liity edes ilmastonmuutokseen. Mutta kun kaikki liittyy kaikkeen, ja rahajärjestelmämme estää meitä toimimasta tehokaasti.

Vähänkö on tyhmää, että joku, joka on tosi hyvä kehittelemään ekojuttuja, ei pääse tekemään niin ja aiheuttamaan ilmastonmuutoksen hidastumista, koska sillä ei oo rahaa tarvikkeisiin ja vaikka tietokoneeseen. Tätä mä olen koittanut sanoa, kun puhun rahasysteemin huonoudesta.

Mikäli uskoo tekniikan pelastavan, niin ei todellakaan riitä, että istuu pepulleen ja ajattelee "no en mä tekniikasta mitään tajua, mut ootellaan, että muut tekee jotain".

Jos me todella kohdennettais kaikki ihmisten luova energia jonkun pienoismallirautatierankentelun ja mainostoimiston voittojen tavoittelun sijaan kaikkien ihmisten paremman tulevaisuuden järkkäämiseen, me muutettais koko maailma vartissa sellaiseksi, että kaikilla on ruokaa, rauhaa ja vapautta.

Olisi äärimmäisen tärkeää ymmärtää, että sinä olet aivan samalla tavalla ihminen kuin joku poliitikko tai insonööri. Ja että he ovat aivan samalla tavalla ihmisiä kuin sinä. He tekevät saman kuin sinä, sinä tekisit saman kuin he. Siksi vastuu on sinulla, siksi sinun on revittävä itsesi tekemään kuten haluaisit tehtävän. Älä kuvittele, että se on helppoa. Älä tee sitä saavuttaaksesi mainetta ja mammonaa. Tee se, koska haluat, ja ennen kaikkea, koska pystyt.

Jätä raha käyttämättä. Vaihda. Anna. Anna. Anna. Vaikka verottaja haluaakin osansa vaihtopiirin kiertävästä rahasa - anna se hänelle ja jatka tointa. Vaihtoehtoinen raha: ok. Ei rahaa ollenkaan, vaan kaikki tekemässä saman päämäärän eteen: paljon parempi. Ei kilpailua. Sun oma on mun omasta pois, mutta jos mulla ei ole omaa eikä sulla omaa, meillä on kaikki.

Etsi rehellisesti parasta vaihtoehtoa kaikkien kannalta.

Meidät on saatu uskomaan kapitalismin sääntöihin, meidät on lamautettu, meidät on saatu sallimaan satuttaminen. Meidät on saatu ansaan. Älkää kuvitelko, että tämä, mikä tapahtuu, on ainoa vaihtoehto.

Niin sitä halusin vielä muistuttaa, että "mä en tienny" tai "ei mulla sillon ollu aikaa tutkia asiaa" tai "no ku ei siitä kerrottu telkassa" eivät kiinnosta ilmastonmuutosta. Jos jääkausi tulee ja vie elinalueen meidän lapsilta, siinä on ihan turha argumentoida tai todistella syyttömyyttää.