IRC-Galleria

Samuli75

Samuli75

táállá jeerassa ikávissáán

HorroskooppiTorstai 13.03.2008 13:28

Jousimies on tyypillinen poikamiesten ja vanhojenpiikojen merkki. Jousimiestyyppi ei nimittäin mielellään uhraa vapauttaan avioliiton alttarille. Hän nauttii voidessaan itsenäisesti, itsekkäästi ja kenenkään rajoittamatta toteuttaa päähänpistojaan ja tuhlata rahaa vaikkapa matkusteluun. Monesti nuoret jousimiehet sitä paitsi rakentavat uraansa, pelastavat maailmaa ja kohottavat kuntoaan niin innokkaasti, ettei heillä ole aikaa lemmentouhuihin.

Kehittymätön jousimies haluaa rakastuessaankin säilyttää harhakuvan vapaudesta mieltymällä ihmiseen, joka on jollakin lailla saavuttamaton: joko rikas ja kuuluisa filmitähti, satojen kilometrien päässä asuva kaukorakkaus tai vakavaan suhteeseen vuosia liian nuori mielitietty. Useimmat jousimiehet ovat kypsiä sitoutumiseen vasta siinä kolmenkymmenen korvilla, mutta suhteen asettamat rajoitukset saavat hänet silloinkin takajaloilleen.

Keskivertojousimiehestä tuntuu omituiselta, että toisen ihmisen tarpeet voisivat estää häntä jäämästä ylitöihin tai vetäytymästä punttien pariin. Sitä paitsi ulkona todellisessa maailmassa on niin paljon kärsimystä ja hätää, että mitä nyt autotallin siivoaminen tai ruohonleikkuu on siihen verrattuna! Eikä se, ettei jousimiestä nyt tällä haavaa satu kiinnostamaan puolison asiat, tarkoita etteikö jousimies rakastaisi kumppaniaan kovasti. Mutta kun tällä nyt näyttää olevan kaikki hyvin, niin miksei jousimies muka voisi osallistua ihmisoikeusjärjestön kokoukseen tai käydä katsomassa, miten hänen valmennuksessaan olevat nappulaliigalaiset pärjäävät?

Vaikka vakiintunut jousimies on kyllä uskollinen ja sopeutuvainen elinkumppani, hän on myös sietämättömän itsekäs ja niin omiesn touhujensa lumoissa, että vähät välittää siitä, mitä puoliso sattuu puuhaamaan. Jousimies tarvitseekin kumppanin, joka ei liimaudu häneen iilimadon lailla ja jolla lisäksi on niin paljon nahkaa nenänsä päällä, ettei hän loukkaannu Jupiter-ihmisille tyypillisestä ajattelemattoman suorasukaisesta sanailusta. Jousimies ei myöskään halua, että rakastettu tuijottaa häntä kostein palvovin silmin, sillä se tuo hänen mieleensä lapsuudenaikojen ruskeasilmäisen ajokoiran; sen rakkaan täplikkään haisuliinin, jonka lempipuuhiin kuului vanhojen luukätkösten kaivelu.

Jousimiehelle sopivan elämäntoverin ominaisuuksia ovat itsenäisyys, älyllinen uteliaisuus ja hyvä itsetunto, ja siksipä juuri toiset tulimerkit, oinas ja leijona, sopivat hyvin jousimiehen rinnalle samoin kuin muuntautumiskykyiset ja joustavat ilmamerkitkin: vaaka, vesimies ja kaksonen.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.