IRC-Galleria

Maleme, Imperial-hotelli 2.-13.9.2007Perjantai 14.09.2007 20:08

Vietimme mieheni 30-vuotispäivät Kreetalla ja tässä meidän matkatarinamme:

Kreeta lomasaarema on aivan omaa luokkaansa. Ihmiset ystävällisiä, ruoka hyvää ja palvelu erinomaista. Itse vietimme loman (11 päivää) Malemen pienessä kylässä joka sijaitsee n. 15 km Haniasta länteen. Maleme on rauhallinen kylä, jossa on muutama taverna ja marketti.

Plataniakseen on matkaa n. 5 km. kävellen pääsee rantatietä melkeen perille asti ja oppumatka rantaa pitkin. Bussiyhteydet menee puolen tunnin välein läheiseltä BP:n huoltoaselmalta. Bussit kulkevat puolen tunnin välein ja Plataniakseen maksaa 1,20 ja Haniaan 2 €/henkilö. Jos matkustaa bussilla Haniasta Malemeen, niin kannattaa lähteä linja-autoasemalta, koska siellä pääsee varmasti oikeaan bussiin.

Taksi Plataniaksesta Malemeen maksaa 5 aikuiselta ja yhdeltä lapselta 12 €. Tosin me emme pyytäneet laittamaan mittaria päälle, vaikka useassa paikassa näin kehotetaan tehtävän.

Maketeista Maleme-Market oli kaikkein edullisin ja Inka-Market kaikkein kallein. Rantakadun lähellä sijaitseva minimarket oli näiden kahden välimaastossa. Juusto ja leikkeleet kannattaa ostaa Maleme-Marketin lihatiskiltä.

Malemen Tavernoja testattiin myös. Kävimme Malemen melkein kaikissa tavernoissa, ainoastaan Italialainen ravintola jäi koluamatta. Tavernoissa oli yhtä lukuunottamatta samankaltaiset annokset ja hintaluokkakin oli aika samaa kaikissa. Ainoastaan yksi oli ylitse muiden: Tietysti Imperialin oma ravintola. Annokset oli suuria ja hinta edullinen. Esim. Moussaka 5,50 € , kanaruoat 8 €, naudan file 12 €, Kreikkalainen salaatti 4 € (riittää lisäkesalaattina neljälle ja lounaana kahdelle), Tsaziki 3 €, toast 2-2,30 €. Jälkiruoaksi tuli aina iso hedelmälautanen ja honeyrakia on the house. Nam! Päivällisen jälkeen menimme allasbaariin istumaan, niin Andreas kaatoi vielä Metaxa - paukut ja kerosiiniä tietenkin, jos vielä tilattiin jotain lisäksi.

Oman ravintolamme jälkeen voisin suositella Estiaa. Malele Mere on erikoistunut merenantimiin, mutta palvelusta annamme huonot pisteet. jouduimme odottamaan laskua 45 min (aika tuntui pitkältä, koska asiakkaita ei ollut paljoa tarjoilijoiden määrään verrattuna ja meillä oli kiire maanantai-illan karaokeen :-))
Kävimme yhtenä iltana myös pienessä Taverna Perasmassa. Tämä oli selvästi jonkinlainen perheyritys, koska nuorin tarjoilija taisi olla n. 10-vuotias. Palvelusta emme voi oikeastaan sanoa mitään positiivistä, koska seurueemme kaikki jäsenet eivät saaneet tilaamiaan juomia, ennenkuin pyydettiin niitä. Kun juomat tulivat, seurueemme kaksi jäsentä jäivät ilman ruokaa kokonaan. Muut olivat jo syöneet, kun kaksi puuttuvaa annosta saapui.

Huomioitavaa on, että alkupalaksi tuotava leipä maksaa tavernasta ja seurueen määrästä riippuen 2-3 €/hlö. Tämän vuoksi emme jättäneet joka kerta tippiä.

Plataniaksessa kävimme kahdessa ravintolassa, Panoramassa ja Minigolffia vastapäätä olevassa ravintolassa. Panoraman hulppeat maisemat olivat näkemisen arvoiset, palvelu muuten hyvää, mutta emme saaneet jälkiruokaa, emmekä rakia :-(

Imperialin allasbaarissa olut maksaa 2,50 € (0,5 l) ja 2 € (2,5 dl). Limu maksaa 1,80 ja drinkit 4,70 €. Breezerit ja Smirret 3,50 €. Shotit 2 €. Pirtelö (Suklaa, mansikka ja banaani) 3 € ja mehujää 1,80 €.

Sauna ja kuntosali ovat maksuttomia samoin "leffateatteri". Poreallaskin löytyi, mutta se ei ollut kertaakaan päällä 11 päivän aikana.

Ranta oli pientä kiveä, mutta jos käveli n. 30 m vasemmalle, niin alkoi hiekkaranta. Altaille tuuli, mutta se ei haitannut, viilensi vaan mukavasti.

Kaikenkaikkiaan erittäin onnistunut reissu! Ois saanu vaan kestää vähän pidempään. Tutustuttiin muutamiin uusiin ihmisiin ja ollaan pidetty heidän kanssaan yhteyttä. Toivottavasti ei jäänyt viimiseksi reissuksi tuonne paikkaan...

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.