IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Mulla ei oo nyt oikeestaan mitään järkevää sanottavaa... Mut halusin vaan kirjottaa jotai. Tai no joo, oli mul kyl ihan asiaaki, ku tuli mieleen kaikki noi "vähärasvaset" ja "0% sokeria" -jutut...

Että seuraavassa on sit luvassa sellasta tekstiä, että painapa sitä "Takaisin"-nappulaa, jos oot herkkä. xD

~ Vähärasvaisuudesta ja -sokerisuudesta ~

Nythän on niin, että läskit ihmiset valtaavat maailman. Mitä meille laihoille ja normaalipainoisille jää käteen? Ei mitään. Paitsi vähärasvaisia ja sokerittomia tuotteita, jotka eivät maistu miltään. Minua ainakin nyppii _niin pahasti_, kun kaikki vanhat hyvät ruuat ja juomat on muutettu kevyemmiksi vaihtoehdoiksi, jotka ajavat saman asian, kuin jos pahvia söisit tai kissankusta joisit.

Virvoitusjuomat. Light-versiot niistä. Hyi saakelin saakeli! Ne maistuvat niin helvetin pahalle, että taatusti tulee oksennus. Aspartaamilla makeuttaminen pitäisi kieltää lailla.

Lempivirvoitusjuomani on vanha kunnon Fanta Orange - se ihanan sakea sokerilitku, jota juodessa tiedät sokerin kalvavan hampaitasi. Siitäkin piti sitten tietysti mennä tekemään Light-versio. No, onneksi Aitoa Alkuperäistä ei ole sentään (vielä) vedetty pois markkinoilta, ja jos joskus sellainen päivä koittaa, niin voitte uskoa, että silloin teen tästä valituksesta julkisen.

Jos on niin lihava, että täytyy juoda Light-limua, niin silloin on niin lihava, että sitä limua ei tarvitse juoda ollenkaan. No nyt joku tulee kitisemään: onhan lihavillakin oikeus nauttia hyvästä ruuasta ja juomasta. Tietysti on, mutta eikö se ole aika selvää, että lihavat ovat jo nauttineet laihojenkin edestä, kun ovat moisiksi päässeet? Ja jos lihava ihminen sitten välttämättä haluaa juoda sitä limpparia, niin sen jälkeen lenkille kaloreita polttamaan.

Sama se on ruuissakin. Juustot, jogurtit jopa liha (!) ovat pitkälti muuttuneet rasvattomammiksi vaihtoehdoiksi. Nyt... seuraa epäkypsää kieltä ja purkaus:

No on se nyt saatana kumma, kun toiset syö ihan kunnolla rasvassa paistettua, rasvassa maustettua ja suolalla höystettyä ruokaa, eikä ole lihavia. Sitten nämä helvetin höllyvät punkerot tulee, ja valittaa, että lihoo, ku joutuu syömään rasvasta ruokaa. No voi jumalauta, ku se ei ole siitä TAVALLISESTA ruuasta kiinni!! Nyt! Katsokaa! CAPS LOCK -raiskauksella oikein:

TAVALLISEN (RASVAISENKIN) RUUAN SYÖMISESTÄ EI LIHO, JOS LIIKKUU! L-I-I-K-K-U-U.

"Liikkua" ja "liikunta" ovat vieraita termejä näille läskimooseksille, jotka valloittavat Maan kamaraa hyvää vauhtia.

Sitten tulevat nämä helvetin terveysintoilijat, jotka pitäisi kaikki ensi tilassa viedä saunan taakse ja ampua kolme kertaa, että varmasti kuolee, eikä enää henkiin palaa. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin joutua huomaamaan, että yhtäkkiä kaikki onkin epäterveellistä ja sitä kautta vaarallista syödä. Noh. Itse paistaessani jotakin paistinpannulla, laitan kunnon voita sellaisen nokareen pannulle, että pannu suorastaan ui rasvassa. Kahvia en juo, mutta teetä kylläkin, ja yhteen teemukilliseen menee kaksi ruokalusikallista sokeria. Samoin puurolautaselle. Leivän voitelen paksulti puolen sentin kerroksella Voimariinia (en ole vieläkään tottunut "Oivariini"-sanaan, joten se tulee aina olemaan minulle Voimariinia), ja päälle laita rasvaista makkaraa ja rasvaista juustoa. Ruokaan laitan suolaa siinä määrin, että terveysintoilijat olisivat jo kanttuvei. Karkkia, sipsejä ja jäätelöä tulee syötyä kiitettävästi. Olenko lihava? Olenko sairas ruokavaliostani? En millään tavalla. Arvatkaapa miksi? Koska liikun. Ne taikasanat "liikkua" ja "liikunta" iskevät jälleen.

Toinen hyvä esimerkki on isäni, joka kävi lääkärintarkastuksessa. Kaikki arvot olivat mitä loistavimmat. Lääkärit olivatkin kysyneet, että syökö isä terveysruokia ja muuta sellaista. Isä oli vastannut, että ruoka tosiaan paistetaan voissa uittaen, suolaa menee kanssa hullun lailla, kahvia kittaa litran pari päivässä kunnon sokerin kera, ja limsaakin juo pullon päivässä (eikä mitään Light-litkua). Eikä tietysti sovi unohtaa sitä, että isä polttaa n. puoli askia tai askin tupakkaa päivässä. Ja terveysarvot: loistavat.

Että repikääpä siitä läskit ja terveysintoilijat. Kummatkin tulee eliminoida mitä pikimiten, jotta tavallinen ja _maukas_ ruoka säilyttää paikkansa, eikä kaikki muutu rasvattomaksi ja sokerittomaksi.

Jos nyt joku tästä kamalasti musertui ja tekee itsemurhan, niin senkus teet. Ei paina minua. Onneksi sananvapaus on sentään vielä voimassa, mutta kaipa sitäkin kohta _laimennetaan_, jottei ketään loukattaisi. Katsokaa totuutta silmiin: joku loukkaantuu aina, mutta välitätkö sinä siitä silloin, kun se et ole sinä? Niinpä. Tiedät kyllä vastauksen itsekin, joten turha jeesustelu hiiteen. Minua nyt vain sattuu kismittämään juuri tämä seikka.

Regards,

Saz

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.